Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » 19 évesen késői a verseny...

Tóthbalázs123 kérdése:

19 évesen késői a verseny szintű sport elkezdése?

Figyelt kérdés

Sziasztok 19 vagyok, isten háta mögött lakok ahol lehetőség 0.

Megszereztem a jogsit és mostmár pénzem is lenne a dologra nem szeretném kiirni a sport nevét mert eddig 2 sportág edzőivel vettem fel a kapcsolatot mind a kettő azt mondta hogy erről már faszán lecsúsztam.

Ilyenkor mi van? Jo persze sportolhatok mert fontos az egeszseg bla bla de kiskoromtol fogva az tartotta bennem a lelket hogy na majd ha meglesz a jogsim vegre elkezdhetek. Erre tessek velemenyeket varok es nem szanakozast helyesirasi hibakert bocsi.

2017. márc. 7. 21:01
 1/10 anonim ***** válasza:
24%

elkezdeni elkezdheted, de versenyszeruen valo sportrol mar nagyon reg lecsusztal. egy uszo mar kb 6-7 evesen kezdi a sportagat, 19 evesen mar nagyon le vagy maradva. ok mar lassan kioregszenek, mire te meg mindig a kezdo kategoriaban leszel...

sportolhatsz, de nem versenyeken, ill max amator v hazi versenyeken.

2017. márc. 7. 21:08
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Az élsportot gyereként kell elkezdeni. Néha-néha van pár kivétel, de nagyon ritka, hogy valaki gyereként semmit ne sportoljon és 19 évesen elkezdve legyen élsportoló.

Bizonyos sportágakban később kezdve is lehet esélyed, de rengeteg pénz és idő kérdése. Plusz ha nincs tehetséged, érzéked, akkor 2 évesen elkezdve sem lesz belőled sportoló. Én műkorcsolyázok 100 gyerekből jó ha egy eljutt senior szintre.

Végül a legnagyobb butaság elkezdeni egy sportágat, mert élsportoló szeretnék lenni. Amikor elkezdi valaki a sportolást a cél a mozgás, sportág alapjainak elsajátítása, erőnlét fejlesztése. Ha valaki ügyesebb elkezdhet kisebb versenyeken indulni, aztán meg évek folyamán kialakul milyen szintre képes eljutni.

2017. márc. 8. 09:33
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Kezdd el! Hátha te vagy az a bizonyos KIVÉTEL, aki erősíti a szabályt.Miért is ne? Rengeteg munka és sok pofon után lehet, hogy elkezdenek jönni a kisebb sikerek. Végülis rajtad áll! Mit veszthetsz? Legalább belevágtál! Hajrá!
2017. márc. 9. 10:25
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ mi a sport. A trstépítésről pl még nem csúsztál le
2017. márc. 9. 23:24
 5/10 Abdurrahmanné válasza:
100%
Őszintén, vesztessz vele valamit ha elkezded?
2017. márc. 11. 12:07
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Sportlövés, vitorlázás, most ezek jutottak eszembe.

Mindkettőhöz kell a kiváló fizikális felkészültség.

Finn Dinghi? Az a baj, hogy a vitorlás versenysport elképesztő költséges (a hobbi szint viszont elérhető, ha van egy átlagos állásod). Én inkább a sportlövést ajánlanám.

Vidéken 20-25 000 Ft az éves tagdíj, ha ezt befizeted, járhatsz az edzésekre és a légfegyvereiket díjmentesen használhatod egész évben (patronosnál a töltényt külön fizetni kell).

2017. márc. 22. 20:41
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Evezés?
2017. márc. 22. 20:43
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nincs olyan, hogy verseny szintű sport elkezdése. Sportot lehet elkezdeni, aztán ha eljutsz arra a szintre meg a versenyzést. Miért ne kezdhetnéd el? Ha tényleg ez tartotta benned a lelket kiskorod ota, kár lenne feladni mielott megprobálnád. Lehet hogy nem lesz belőled siekres versenyző, és biztos, hogy kisebb eséllyel mintha hamarabb kezdted volna. De mégis milyen kérdés ez...elkezdheted és kiderül, vagy sosem kezded el, akárhogy nézem az egyik esetben rögtön lenullázod az esélyeid...
2017. márc. 27. 17:59
 9/10 anonim ***** válasza:
81%

8.: Nem teljesen igaz, amit írsz, mivel ugyanazzal sporttal napi 8-10 órát is el lehet tölteni és napi 30 percet is!

Viszont sok sportág van, ahol 19 évesen, hiába tölt el napi 8 órát vele, már nem fog eljutni a legjobbak közé!

Nyilván itt jön képbe a jó edző, aki megmondja a kezdőnek, mi a realitás számára.

-egy laikus hébe-hóba sportoló-

2017. márc. 27. 22:24
 10/10 anonim ***** válasza:
81%
9: nem látom, hogy amit te írtál hol mond ellent annak amit én írtam.
2017. márc. 28. 01:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!