Kiknek ajánlott a díjugratás? Bővebben lent
Egébként mennyi idő mire rajt engedélyt kaphatok?
Nem csak a díjugratásban, mert a súly elég nagy probléma
Szia!
Megbántani semmiképpen nem akarlak, ezt tisztázzuk. Viszont ennyi kilóval én nem ugrálnék lóval... :/ talán még a díjlovaglás kezdő rétege de az is csak strapabíró lovon ha érted... aztán meg persze a mi hazánkban nem érdemes versenyezni... befizeted a nevezési díjat, ami néhol lehet 10.000 néhol meg kapásból 65.000 forint, elmész, ha nyersz is akkor nyersz annyit kb mint amennyit nevezésidíj gyanánt letettél, de mögötte lószállítót veszel, elautózol szállítóstól lovastul a-ból b-be, ott van a benzin, tartod a lovat, az is pénz, körmölteted, az is, takarmányozod, az is pénz, felszerelést veszel meg ilyeneket, az is nagyon sok lóvé, nagyon sokat edzel vele, az időben sok, és az idő pénz... :((( sajnos ez az igazság...
Kérdező!
Ez hülyeség!
A világ egyik legnagyobb baromsága a lovaglást attól függővé tenni, hogy ki hány kiló!!!
Ez csak Neked jelent gondot, a lónak nem!!
A lovagláshoz, sok egyéb mellett, állóképesség is kell, ami nem biztos, hogy ilyen súllyal megvan Neked. hamarabb elfáradsz, nem bírod úgy az edzéseket.
A saját érdeked, hogy lefogyj, ha az kell ahhoz, hogy jobb legyen az állóképességed.
Ha megvan a megfelelő lovastudás, (megvan a helyes láb mindkét kézen és ez megy a könnyű és tanügetésben) akkor mindegy a súlyod. Ha nincs, - ha szarul lovagolsz - akkor a 45 kilósan is tönkre tudod tenni a ló hátát.
Megdöbbentő, hogy van olyan - magát lovasnak tartó, aki a lovas súlyától teszi függővé a lovaglást.
Ez olyan lenne, mintha csak azok tanulhatnának meg úszni, akkor legalább 180 cm magasak, mert mivel magasabbak és nagyobbak, így gyorsabban érik el a medence túlsó partját.
Szia!
Én láttam nálad elhízottabb amerikai lovast aki 130-on ment. Egy 60 kilós tud keményebben ülni mint egy 100 kilós. Szerintem nyugodtan ugrathatsz és ahhoz képest nem vagy nehéz. ( én is díjugratok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!