Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Ezek mit jelentenek? (LOVAGLÁS)

Ezek mit jelentenek? (LOVAGLÁS)

Figyelt kérdés

A lovardámban verseny lesz, és én eléggé kezdő vagyok, 5 hónapja lovagolok. És hát nem nagyon tudom értelmezni... A VRSZ az versenyszám gondolom, de pl mi az a kezdőben a stílus, vagy, hogy általában melyik versenyszámban mit néznek. Gondolom helyenként változó, meg is fogom kérdezni, csakhogy jövőhét vége fele jutok csak ki a lovardába, addig pedig gyötör a kíváncsiság. Ez a kiírás:

R90-NYITOTT VRSZ - ZEUSZ KUPA

R100-KEZDŐ LOVAS STÍLUS VRSZ

R100- NYITOTT VRSZ

R110-PONTGYŰJTŐ VRSZ 400.000 FORINT ÖSSZDÍJAZÁSSAL!!

és a 400.000 forint összdíjazás mit jelent?

2016. ápr. 24. 13:04
 1/10 anonim válasza:

Szia! Először is szerintem inkább a lovak menüben kérdezz, oda járnak a lovasok főleg. :)

Általában 2 féle pontozás van:

Hibaidős: időre megy, a gyorsaság számít

Stílus: 10 pont maxból kapsz pontot a verseny végén, amit a zsűri határoz meg. Nézik az ülésed, segítségadásaid, valahol a ruhát is stb. Idő nem számít.

A kezdőnél van valamilyen korhatár, vagy rajtengedély vizsgás versenyben résztvett ló\lovas nem indulhat.

A nyitott vrszban bárki nevezhet kortól, eredményektől függetlenül.

Az összdíjazás szerintem azt jelenti, hogy a helyezettek között szétosztják, de ebben egyáltalán nem vagyok biztos!

De amúgy nagyon sokszor eltérnek a szabályok, versenyszámok a különböző helyeken és versenyeken.

2016. ápr. 24. 14:17
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

És szerinted ezek közül valamelyik futószáras verseny? Mert én még futószáron vagyok,mivel csak heti egyszer járok, és ezért kb. 15-ször lovagoltam eddig.

2016. ápr. 24. 14:27
 3/10 anonim válasza:
A versenykiírásban kell elolvasni, sajnos nem tudom, hogy mit jelent az R jel. Nálunk Szegeden F1 szokott lenni, mint Futószáras versenyszám. Ha van facebook oldala, vagy telefonjuk, akkor ott meg lehetne kérdezni.
2016. ápr. 24. 14:47
 4/10 A kérdező kommentje:
A facebook oldalukon is csak ennxi van irva... Vagy is hat en ezt onnan madoltam ki. Rendben, majd az edzesemen megkerdezem
2016. ápr. 24. 14:50
 5/10 anonim válasza:
Az R azt jelöli, hogy regionális. Megváltoztak a jelölések, most R (regionális), O (országos) és N (nemzetközi) jelölések vannak a B és az A helyett. Amúgy az licenszes verseny lesz, rajtengedélyel rendelkezőknek, és csak ugró számokban lesznek (csak onnan tudom, hogy én is indulok 2 számban).
2016. ápr. 26. 23:08
 6/10 A kérdező kommentje:

Indulsz? Azta

Maemint mindegyik ugro? Mert mikor toboroztak az embereket, a nemreg osztalyba kerulo embereket is megkerdeztek nem e jon e akik 1-2 hete mentek szabadon

2016. ápr. 27. 06:58
 7/10 anonim válasza:
Nem értem, hogy miért kérdezték meg őket, mert mind ugró lesz, ráadásul mind REV-eseknek. Lehet, hogy csak mentek, aztán akit láttak attól megkérdezték. :)
2016. ápr. 27. 16:53
 8/10 A kérdező kommentje:
De az edzok kerdeztek akik nagx mertekben szervezok... Tedat van egy lany aki mini cdoportban van es meg BOVEN nem ugrat es o is megy... Am honnan gondoljatok h ez REV es verseny? Vagy ti is indultok?
2016. ápr. 27. 16:55
 9/10 anonim válasza:
Egyrészt én indulok, másrészt a jelölésekből lehet tudni. Még azért gyerek versenyeken nem nagyon szoktak lenni "nyitott" vagy "stílus" versenyszámok, ráadásul egy ügyességi pályáért pénzt se osztogatnak. Ez ugró, és az R betük után jelölve van az is, hogy milyen magasságon lesz a verseny.
2016. ápr. 27. 22:53
 10/10 A kérdező kommentje:

Akkor koszonom szepen! :)

De amugy tenyleg feliratkoztak paran akik odztalyban vannak es meg harom fenyevnyire vannak az ugratastol...

2016. ápr. 28. 07:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!