Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Hétvégi futóverseny előtti...

Hétvégi futóverseny előtti teendők? Mire kell ügyelnem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tavasszal lesz egy éve, hogy futok, így rávettem magam, hogy a hétvégén a Zúzmara félmaratonra benevezzek ( 5 km-es távon fogok indulni). Heti 4x szoktam futni általában 5-10 km-es távokat. Ez lesz az első versenyem és nem tudom, hogy mire kell ügyelnem.

1) pl. 13.45-kor kezdődik a futamom. Én általában reggel (éhgyomorra) vagy este ( ebéd után 5-6 órával)szoktam futni. Nem tudom, hogy pontosan mit egyek, mikor és mennyit, hogy legyen energiám lefutni a távot, de ne akarjon visszaköszönni majd a kaja.

2)Szoktak a futóversenyen zenét is hallgatni? Egyáltalán van ott értelme?

3)A bemelegítés az egyéni vagy közös bemelegítési lehetőséget is biztosítanak esetleg?? ( BSI verseny)

4) Nem találtam erről értelmes cikket, de előtte való héten milyen edzés/előkészület ajánlott?

Bármilyen jótanácsnak nagy hasznát veszem, nagyon izgulok!!! :)

Köszi előre is!

2017. jan. 10. 14:29
 1/1 anonim ***** válasza:
Előtte levő napon egyél amennyit bírsz, aznap meg zabpelyhet vagy rizst mindenképp ajánlanék előtte, legkésőbb 3 órával egyél rajt előtt. 5 kb nagyon rövid táv, zenével ne szarakodj, mert nem hallod a többieket és idő kapcsolgatni. Melegíts be előtte, és ingereld fel magad kicsit, de az jó esetben magától is meg lesz.
2017. jan. 10. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!