Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Profi sport 18 évesen?

Profi sport 18 évesen?

Figyelt kérdés

Szerintetek 18 évesen van-e, és ha igen melyik sportág az, amelyikben még eljuthatok profi szintre? Az országúti kerékpározás szerintetek ilyen?

Köszönöm!

F/18

2016. okt. 21. 21:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%
Igen, Greg Van Avermaet, pld. pont 18 évesen kezdte, és most az egyik legjobb azon a terepen, ami fekszik neki (ő nyerte az Olimpiát is). Mondjuk nem árt valamiféle alap, sztem neki is volt. Egyébként a bringa pont olyan, itt sokszor 35+-os versenyzők is a legjobbak közt vannak, rangos versenyeket nyernek, van aki csak 30 után lesz igazán jó. Ebben ink. 28-31 körüli korban vagy a csúcson. Az úszás pld. nem ilyen, ott egy 30 éves versenyző már öregnek számít, de a fociba is nagyon lent vannak már, 18-20 éves játékosok már sztárok, 32 éves játékosra meg azt mondják, hogy már kiöregedik. Ha még érdekel vmi írj, én sok évet eltöltöttem ebbe a közegbe (országúti kerékpár), és sok éve követem, úgyhogy egy-két dolgot látok.
2016. okt. 22. 01:32
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2016. okt. 24. 18:12
 3/11 anonim válasza:
én 17 vagyok, és profi versenytáncos.(17\L) nem tudom hogy a fiúk körében mrennyire népszerű a tánc. van aki szereti. remélem segítettem! szerintem ne a profi szintre hajts hanem ha elkezdesz sportolni, az a lényeg hogy élvezd sok sikert a további kereséshez! 😊
2016. nov. 1. 13:35
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2016. nov. 1. 19:14
 5/11 anonim ***** válasza:
37%
Lehetséges, de ki fogja finanszírozni? Először ezt a kérdést kell megválaszolni. Mert ha nincs, aki finanszírozza, akkor sajnos nem tudsz. A versenyszerű sport emberfeletti költségekkel jár. kb. annyi, mint 4 nappali tagozatos egyetemista kiadása. Ha most kezded, akkor semmilyen szponzori/szervezeti támogatás nem jár. Egyedül a szülők maradnak, akiknek ki kell fizetni, hogy te napi 5-6 órát edzel: étkezés, eszköz, ruházat, utazás, sportorvos, tagdíj, ezdőtáborok, egyéb kiadások. Amiből csak az étkezés (!) fog kerülni havi szinten legalább 80-100 ezer forintba. Majd írj, hogy hogy alakult, remélem összejön!
2016. nov. 17. 11:27
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2016. nov. 24. 19:43
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem kell ezt így felfogni... Nem minden profi sportoló származik gazdag családból, sőt sokaknak ez a kitörési lehetőség. Persze vannak olcsóbb (foci, futás), és drágább sportok (tenisz, golf), a kerékpár talán egy kicsit a drágább felé hajlik, de egy átlagos magyar család tudja finanszírozni az alapokat. Versenyekre egyébként is csak akkor megy az ember, hogyha igazán jó, és van, hogy a szövetség finanszíroz, belföldön pedig nem nagy cucc utazgatni, tagdíjjal együtt már beférhetsz a csapatbuszba pld. Az étkezés kicsit drágább lehet, de nem tudom 100 ezerért miért kéne enned, legfeljebb egy profinak kell ennyiért, akinek kis túlzással minden perce óramű pontos, hogy hozza az eredményeket. A lényeg, a sok vitamin, ásványi anyag, rostok, magnézium,kálcium,vas stb. bevitele, az étkezés arányos beosztása, a megfelelő szénhidrátbevitel (tészta, zöldségek-gyümölcsök), fehérje és zsírok. Lehet egy két táp. kieg. de nem muszáj, sok fiatal, vagy amatőr versenyző ennyire se figyel rá. 5-6 óra edzés szintén túlzás, persze sok időbefektetés, de a szervezeted nem bírna 5-6 óra tekerést nap, mint nap. Heti 15, max. 20 óra edzés + utazás egy félprofinak bőven jó. Külön orvos se kell neked, egy sportorvost szintén lehet finanszírozni.

A legfontosabb, hogy tudd mik a határaid, egyáltalán neked való-e ez a sport, és, hogy meglegyen a megfelelő felkészülés. Az edzésterv, a technikai háttér, a képességek mind megfelelően legyenek összetéve. A mentális felkészülés is nagyon fontos, de sportpszichológus se kell még rögtön, fejben másképp is fel lehet készülni. Masszőr is jól jön, de azt is elég később elkezdeni, amikor egyáltalán látható, hogy lehet benne fantázia, akkor ez még csiszolhat rajta. Felszerelés az drága, de ha beszerzel egy elég jó bringát, akkor az a gyakorló éveid alatt elkísérhet, ez egy nagyobb kiadás, a ruhák azért bírható kategória, persze a bringa szervízelése, a kiegészítők megvételére is rá kell fordítani.

2016. dec. 1. 22:16
 8/11 anonim ***** válasza:

Szia! A kérdező profi sportot említett és én ehhez mérten írtam le a szükségleteket. Abból indultam ki, hogy a profi sport azt jelenti, hogy a világ legjobbjai között van valaki. De lehet, hogy kerékpárosoknál mondjuk van annyi pénz, hogy a világ tízezredik legjobb sportolója is bevételt kap és megél belőle, azaz futtatja a karrierjét. Ennek nem jártam utána, de ha ez így van, akkor valóban nem kell neki napi 5-6 órát edzeni.

Tényleg nem minden sportoló gazdag családból származik, de ők azok, akik nagyon fiatalon elkezdték és különös tehetségük révén felfedezték őket. Ők 10-12 éves koruk óta profi sportolói szerződéssel rendelkeznek, amelyből az egész karrierjüket finanszírozzák. A kérdező 18 éves, azaz ilyenkor már nem országos bajnokságra készül, hanem Olimpiára, vagy Tour de France -ra. Ez már nem az az időszak, amikor valaki ismerkedik a sportággal, próbálgatja, elmegy néha túrázni, néha kihagy egy kicsit, néha versenyezget, néha belelendül, néha pedig nem.. néha elmegy masszőrhöz, néha meg nem.. néha helyesen táplálkozik, néha meg nem.. - Ennek már vége. Ha a legjobb szeretne lenni, akkor tisztában van vele, hogy itt századmásodpercek számítanak és az ellenfelei nem 99 és fél% -os felkészülést folytatnak, hanem egészen pontosan 100%-osat. Azaz, ha a kérdező 99%-ot tud beletenni, akkor azzal már el is dőlt, hogy a legjobb nem lehet. Arról pedig még csak szó sem eshet, hogy 5-6 óra helyett inkább 2-3 órát edz naponta, mert ezzel az edzések 40%-át csalná el.

Kérdező, összehozhatod, csak sajnos feltételhez van kötve. Fel kell zárkóznod az ellenfeleidhez, ami sok év kőkemény munkája. És csak akkor érkezel az átlagos szintre, mert jelenleg átlag alatti teljesítménnyel kell, hogy rendelkezz. Az átlagos szint után, eltelik még 1-2 év és felülemelkedhetsz az átlagon. Ettől a ponttól kezdve lesz lehetőséged szponzori és szervezeti támogatást kapni. <- Eddig kell eljutni. Mivel nem 10 éves vagy, aki tehetségesebb és jobb, mint a 10 éves társai, hanem 18 éves és az ellenfeleid ebben a pillanatban fényévekkel jobbak, ezért a szülőknek kell eljuttatni addig a pontig, amíg te leszel jobb a többségnél. A szponzori támogatás nem ígéretekre, jó kinézetre és szép beszédre jár, hanem sajnos teljesítményre, amit már letettél az asztalra. És nem az átlagos-, hanem az átlag feletti teljesítményre.

"Egy átlagos család megtudja finanszírozni az alapokat" - Igen, az alapokat talán megtudja, csak az átlagos családnak ebben a rendhagyó helyzetben NEM az alapokat kell megfinanszírozni, hanem a szponzori és szervezeti támogatások helyett kompletten MINDENT és ezt több éven keresztül.

Egyébként hogy halad az ügy? Gondolom beszéltél már a szüleiddel? Drukkolok!

2016. dec. 7. 11:51
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Most szeretnék csatlakozni a helyi klubhoz, hogy kiderüljön hol is járok most. :)
2016. dec. 8. 21:16
 10/11 anonim ***** válasza:
Szuper! Mondani fognak ilyesmiket, hogy kiöregedtél, meg te is látod majd, hogy a többiek jobbak, de ilyenkor nem szabad elkeseredni. Csak csinálni kell. A teljesítmény akkor fog megugrani, amikor nem is számítanál rá. Lényeg, hogy ne add fel +, hogy a háttér biztosítva legyen.
2016. dec. 9. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!