Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Mennyi edzés kell egy Balaton-...

Mennyi edzés kell egy Balaton-átúszáshoz, ha?

Figyelt kérdés
...ha gyerekkorom óta úszom, de nem versenyszerűen, hanem heti egyszer jártam, gerincferdülés miatt, de nagyon megszerettem. Vagy 10 évid csináltam, de csak úgy kedvtelésből, ami kb. azt jelenti, hogy időre adott mennyiségű hosszt kellett leúszni (25 méteres medencében mondjuk 30 perc alatt 35-40 hossz volt amit a tanár kért). Tehát nem vagyok egy versenysportoló, és már vagy két éve nem úsztam (csak hébe-hóba). Szeretnék részt venni egyszer a Balaton-átúszáson, mert az úszást szerettem nagyon, csak különböző okokból abbamaradt (pl. ahol lakom, nincs uszoda, annak idején oda jártam suliba, ahol volt, de ha tudom, hogy van értelme ebbe belekezdeni, akkor hajlandó vagyok kicsit utazni). Szóval mennyi időbe telhet az ilyesmi, és mennyit kéne gyakorolnom, hogy én, aki nem vagyok versenyúszó, nem vettem részt komolyabb kihívásokon, viszont (akkori) tanári/edzői visszajelzések szerint jól úszom, meg tudjam csinálni? (Csak át akarom úszni, nem akarok elsők közt kijönni, vagy ilyesmi.)
2016. aug. 20. 22:57
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Egyetértek az utolsóval. Én nem vágnék úgy bele, hogy előtte nem voltam jó úszó. Hosszú távon nem vagyok jó úszó, hamar elfáradok. és amúgy meg nem akarok utolsó lenni. Első sem, nem azért megyek, hogy díjazzanak, de nem akarok a 4 óra alatt végzők közt lenni, és hajóra kimászni se akarok.
2016. aug. 21. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!