Mennyi edzés kell egy Balaton-átúszáshoz, ha?
Figyelt kérdés
...ha gyerekkorom óta úszom, de nem versenyszerűen, hanem heti egyszer jártam, gerincferdülés miatt, de nagyon megszerettem. Vagy 10 évid csináltam, de csak úgy kedvtelésből, ami kb. azt jelenti, hogy időre adott mennyiségű hosszt kellett leúszni (25 méteres medencében mondjuk 30 perc alatt 35-40 hossz volt amit a tanár kért). Tehát nem vagyok egy versenysportoló, és már vagy két éve nem úsztam (csak hébe-hóba). Szeretnék részt venni egyszer a Balaton-átúszáson, mert az úszást szerettem nagyon, csak különböző okokból abbamaradt (pl. ahol lakom, nincs uszoda, annak idején oda jártam suliba, ahol volt, de ha tudom, hogy van értelme ebbe belekezdeni, akkor hajlandó vagyok kicsit utazni). Szóval mennyi időbe telhet az ilyesmi, és mennyit kéne gyakorolnom, hogy én, aki nem vagyok versenyúszó, nem vettem részt komolyabb kihívásokon, viszont (akkori) tanári/edzői visszajelzések szerint jól úszom, meg tudjam csinálni? (Csak át akarom úszni, nem akarok elsők közt kijönni, vagy ilyesmi.)2016. aug. 20. 22:57
1/11 A kérdező kommentje:
Ja, ha nem lenne egyértelmű: nem gyógyúszásra jártam, tehát nem ilyen gyógygyakorlatok voltak, hanem normálisan úszni kellett.
2016. aug. 20. 22:57
2/11 anonim válasza:
Szerintem ahhoz, hogy a táv vége ne szenvedés legyen elég néhány hónap, heti 2-3 alkalommal, de ezt úgy is te fogod érezni, mikor vagy olyan kondiban, hogy pár km-t gond nélkül le tudj úszni.
3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. És hogy edzzek rá? Csak ússzak, anélkül, hogy megállnék a hosszok végén?
2016. aug. 20. 23:45
4/11 A kérdező kommentje:
Ja, és ha számít, huszonhárom éves nő vagyok.
2016. aug. 20. 23:46
5/11 anonim válasza:
Igen, minél hosszabb távot úszni megállás nélkül. Érdemes lehet úszásnemet is váltani, hogy ne legyen olyan unalmas, meg a terhelés is változzon (én gyors, mell, pillangó között szoktam váltani, hátat nem szeretem). Mellesleg nem kell olyan véresen komolyan venni, ha az átúszás során pihenni kell, akkor megteheted, ha jól tudom 50 vagy 100 m-ként állnak hajók.
6/11 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, hogy vannak hajók, de egyben szeretném átúszni. Köszi a segítséget.
2016. aug. 21. 00:40
7/11 anonim válasza:
Hat szerintem 2-4 honapot edzessz heti 3 4 alkalommal akkor atlehet uszni par kilometert de amugy is erezni fogod hogy mikor vagy ojan kondoban jogy keszenallszra
8/11 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
2016. aug. 21. 13:00
9/11 anonim válasza:
Ez valami vicc? Hány kilométer egy Balaton átúszás? 3,7??
Erre nem kell semmit edzeni. Öreganyám is átússza, ha van 2 kezed + 2 lábad, akkor ennyi. Beugrassz és leúszod.
10/11 anonim válasza:
9-es:
5200m, legalább erre rákereshettél volna, mielőtt baromságokat írsz!
Úsztál te már 100m-nél hosszabb távot egyhuzamban? A válaszod alapján te még úszni sem tudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!