Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Lehetne e belőlem jó gerelyhaj...

Lehetne e belőlem jó gerelyhajító?

Figyelt kérdés
Mindig is jó dobó voltam, de sosem gondoltam bele, hogy ezt kamatoztathatom valamikor. Mostanában csináltam itthon egy szigonyhoz hasonló botot másfél méter hosszú és 700 grammtol picit több és elkezdtem dobálni mint egy lándzsát és sikerült elég nagyokat dobnom vele, az a lényeg, hogy ez a bot teljesen egyenetlen girbe-görbe és rossz benne a súlyelosztás is nagyon, egyáltalán nem dobáshoz terveztem. Nos és ezzel a bottal csak néhány lépésből meg hasonló mechanikával ahogy egy követ dobok el sikerült dobnom 30 métert, az volt a legnagyobb dobásom. De sosem szoktam erre gyakorolni, most az lenne a kérdés, hogy érdemes lenne ezzel versenyszerűen foglalkozni vagy nem nagyon lenne esélyem? Magamról annyit, hogy 18 éves vagyok, fiú persze, 65 kiló és 177 cm magas, aki tud segíteni tanácsot adni köszönöm neki.

2016. júl. 18. 16:58
 1/3 anonim ***** válasza:

18 evesen mar 800 grammos gerellyel kene dobnod. Menj le egy atletika palyara es ott utbaigazitanak a doboedzohoz aki majd eldonti, hogy alkatilag megfelelsz-e.

Gerelyhajitashoz rendkivul felxibilisnek kell lenni legfokeppen a dobo oldali vallnak es karnak.

Az, hogy erdemes lenne-e versenyszeruen csinalni edzo tudja eldonteni. Vannak Magyarorszagon olyan gerelyhajitok akik dobni tanulnak 3 eves koruk ota. Hogy veluk feltudod venni a versenyt nem biztos.

2016. júl. 18. 21:43
 2/3 A kérdező kommentje:
Értem, Budapesten esetleg, hol találok ilyen helyet ahová elmehetnék?
2016. júl. 18. 22:50
 3/3 anonim ***** válasza:

Ikarus atletika

UTE atletika

MTK atletika

Honved atletika

Google-ba usd be es kiadja hogy hol van a palya edzesek mikor vannak stb.

2016. júl. 19. 01:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!