Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Az Indy 500 tényleg ennyire...

Az Indy 500 tényleg ennyire gagyi?

Figyelt kérdés
Istenitették össze vissza aztán 200 kör dügunalom után egy f1ből kikukázott béna újonc nyert. Ez aztán a színvonal.

2016. máj. 29. 22:02
 1/10 anonim válasza:
54%

Dehogy gagyi, gondolom nem is nézted végig ha ezt mondod.....

Tény, hogy nem tartozott a legizgalmassabb Indy 500-ak közé, de még így is sokkal több izgalom volt benne mint egy egész F1 szezonban. Milyen versenyeket, sorozatot nézel ha erre mondod, hogy dögunalom?

Kikukázott béna újonc mi? Nézz utána az eredményeinek előtte légyszives. Az meg, hogy kirakják egy sereghajtó fos Manorbol mert neki nincs teletömve a zsebe meg nincsenek tehetős szponzorai csak is magát az F1et minősíti, győznie kellett volna azzal a szarral?... Simán egy jó versenyző minimum, akinél jelenleg számos bénább versenyző van jelen most az F1ben, Ericcson, Haryanto, Palmer s még sorolhatnám.

Mielőtt minősítenéd a színvonalát, olvass utána, hogy mi is az Indycar mert ebből a hozzászólásodból csak az derül ki, hogy semmi fogalmad róla. Ja és van számtalan színvonalas versenyző is az Indycarban, Power, Dixon, Montoya, Pagenaud, Hinchcliffe, Hunter-Reay és még rengetegen akiket hazájukban ezerszer jobban megbecsülnek (mint ahogy a rajt előtti felvezető műsor is mutatja) mint az f1-es celeb nyálgépeket.

Üdv.

2016. máj. 30. 22:46
 2/10 A kérdező kommentje:
Végignéztem bár bevallom jópárszor bealudtam. Ha az általad említett versenyzők olyan jók akkor hogy verte el őket egy újonc? Oké a taktika egy dolog, de ha ez olyan nehéz műfaj lenne kétlem hogy egy újonc ilyen lazán végigmenne és nyerne.
2016. máj. 31. 18:00
 3/10 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy az Indy Car nem F1, hogy mindig ugyanaz nyerjen. Az, hogy ő most nyert épp egy versenyt nem jelenti, hogy ő a legjobb, szinte minden futamot más nyer. Valójában nincs akkora különbség a pilóták közt, mint ami az F1-ből látszana, az a helyzet, hogy ott a technika bebetonozza az erőviszonyokat, egy közepes autóval, hiába vagy óriási pilóta, valami csodának kell történnie, hogy a dobogó közelébe kerülhess. Itt pedig egy jó taktika, főleg itt, sokszor sokkal döntőbb lehet, mint hogy kicsit jobb pilóta Montoya vagy Hunter Reay.
2016. máj. 31. 20:02
 4/10 A kérdező kommentje:
Ha kvalitásaiban nem is gyengébb mint a mezőny, akkor is csak egy tapasztalatlan versenyzőről van szó. Vagy akkor csak arról van szó hogy az oválversenyzés nem kíván sem tehetséget sem tapasztalatot csak egy jó taktikát és kész? Akkor csak megint nem értem hogy az indy fanok mire verik magukat amikor azt mondják hogy oválozás az nehéz meg hogy az f1-es kislányoknak ez nem menne. Jött egy kikukázott F1-es kislány és behúzta. Ez van.
2016. máj. 31. 20:31
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ember, össze-vissza beszélsz. Alapból, az ilyen Indyfanok, meg F1fanok véleményére ne adj, mert azok csak az elfogult fröcsögéshez értenek. Ugyanúgy, mint fociba a spanyol bajnokságot és az angolt kedvelők, örökké elő van adva, hogy hát ez a kertitörpe eltűnne az acélos angol védők közt és hasonlók. Nyilván más a két sportág, az oválozás azért nehezebb, mert nagyon nagy koncentrációt és tűrőképességet igényel, borzasztó kemény, hogy annál a tempónál, ami még gyorsabb az F1-esnél, 200 körön keresztül, akár centikre mennek egymástól. Az F1 pedig technikásabb, sok kanyar, lassabb tempó, nem jelenti ez azt, hogy egy F1-es nem bírná az IndyCart és automatikusan elhullana egy Indy 500-on, csak más világ, amihez ugyanúgy kellenek egyéni, különleges skillek, és hozzá kell szokni, mert nem olyan, mint amikor a közúton átszállsz a focusodból a lacettidbe.

Az előző kommentedbe is már szórta az értethetetlen következtetéseidet, csak nem tértem ki rá, pld. mi a baj, azzal, hogy egy újonc nyert? Az F1-be nem nyert majdnem világbajnokságot Hamilton első évébe? Nem bizonyít ez semmit, hogy ne lennének annyira jók azok a versenyzők, vagy bármi. És mondom, ez alapból olyan világ, hogy nem az a legjobb, aki nyer, mindig más nyer, Rossi egyébként 6. a bajnokságba, és az F1-be se szereplt le, mert egy hulladék autóba kapott néhány futamnyi lehetőséget, amiből nem derül ki semmi. És mondom, különböző skillek, egy Indy 500-as verseny egyébként is teljesen más, egész évben nem volt sehol eddig, a legjobb helyezése egy 10. volt... Tehát ilyen alapon az F1 se kíván tapasztalatot, a tehetséget meg nem is tudom honnan veszed. Fárasztó vagy, komolyan.

2016. máj. 31. 22:03
 6/10 anonim ***** válasza:
Az ameriaknak való, végig padlógáz enyhe bal kanyarokkal. Az F1 folyamatosan változik körről körre (gumikopás, üzemanyagszint, pálya állapota, hibrid teljesitmény sem mindig állando), fizikailag megterhelő a hirtelen irányváltás, fékezés miatt, 4-5G 2 órán át, nem csoda a -3, 4 kg fogyás/futam. Ami gyengébb, az a végtempó, 340-360kmh , a nagy leszoritoerő miatt. Sajnos akármennyire összetettebb a forma1, és gp pályákon verné az indycart, de a presztizs végsebesség az indynél van
2016. jún. 3. 23:34
 7/10 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, a hibrid rendszert leszámítva az IndyCar Series-re is jellemző az összes nehézség, amit az F1-re felsoroltál, ezt nem ártana tudni.
2016. jún. 9. 20:13
 8/10 anonim válasza:
a forma 1-ben mennek a világ legjobb versenyzői ez vitathatatlan tény. Rossi nem egy rossz versenyző, csak nem rendelkezik olyan kvalitásokkal ami egy forma 1-es világbajnokság megnyeréséhez szükséges, de egyébként Will Stevenst a csapattársát(az egyedüli ellenfelet aki mérvadó volt azzal az autóval) legyőzte.
2016. jún. 9. 22:37
 9/10 anonim ***** válasza:
90%
Na, pont ezért akkor miért írjuk le Rossit? Honnan tudjuk, hogy ő nem lenne-e, akármikor egy futamgyőzelemre esélyes versenyző az F1-ben, "egyenlő feltételek" mellett? Pont ezért ábrándultam ki az F1-ből... nem mondom, hogy jobb versenyzők vannak az IndyCarban és sok F1-es tényleg a világélvonal, de iszonyat nagy a szűrés és sok pilóta meg se mutathatja igazán, hogy mit tud, mert egy olyan autó van alatta, amivel pontot se lehet szerezni, ha nem esik ki a fél mezőny. Most évekig Mercedes fölény, meg Vettel, Hamilton, Rosberg akikről szól a Formula 1, de pld. egy Ricciardo is legyőzte Vettelt, vagy ott van Alonso, vagy biztos lenne rengeteg fiatal, akik felérnének hozzájuk, a most felsoroltak közül, már Ricciardo is 27 éves, a többiek már 2007-ben is a mezőnybe voltak. Egyszerűen be vannak betonozva az erőviszonyok, pozíciók... és sokszor a gyengébb pilóták is helyet kapnak top kocsiba, ami megint csak jobban ellehetetleníti a versenyt. Pld. a Ferrarira jellemző nagyon a Barrichello-k, meg a csúcsformájától sajnos már messze járó Massa-k, vagy ez esetben Raikkönenenek alkalmazása. Mert nekik ez így megéri. Megépítik a nyerő technikát, aztán 5 éven keresztül dominálnak, házon belül meg leszerződtetnek egy Barrichellot, így Schumacher dominálhat, egy-két évet leszámítva gond nélkül. De Webber is ugyanúgy beragadt a Red Bullba, nem rossz pilóta, de ha lenne egy 24 fős mezőnye az F1-nek, azonos feltételek mellett, akkor ő az aki néha nyerhetne egy-két futamot, ha kijön a lépés, de alapvetően egy közepes pilóta lenne. De azt kell nézni évtizedeken keresztül, hogy ők versenyeznek... Az a baj, hogy én pont 2004 legvégén kezdtem nézni a Formula 1-et, és ezért 2010-ig nagyon megszerettem, mert akkor is nagyon kötöttek voltak az eredmények, az erőviszonyok állandósága miatt, de legalább 2-4 versenyző mindig volt, aki ment a VB címért, pld. 2007-be is az utolsó futamon 3-an is nyerhettek, de Massa is sokáig benne volt a pakliban. Ha újra verseny lesz elkezdem nézni, de most 2012 óta megint nem volt egy igazán jó szezon. Nekem a 14 is uncsi volt, azért maradt nyitott, mert Hamilton nagyon peches volt, de érezni lehetett, hogy behúzza, nem volt igazán kiélezett verseny, mondjuk legalább érdekes maradt... már ez is előny.
2016. jún. 10. 00:38
 10/10 anonim válasza:
Hidd el egy zseniális tehetségre felfigyelnek. A Ferrari 2013-ban Hülkenberget akarta leszerződtetni a 14-es szezonra, de ugye meg tudták szerezni a telemetriai adatait annak révén, hogy ő is Ferrari motoros csapattal ment, és az nem győzte meg őket, így maradt Kimi. Azzal viszont ők sem számoltak hogy egy motiválatlan versenyzőt kapnak, de amíg hozza a pontokat miért versenyeztetnének mást? A Mercinél szintén. Gondolj bele, Hamilton hozza a győzelmeket, Rosberg a 2. de azért nehézkesen, az azt jelenti hogy elvittek minden elérhető pontot. Ez az idei szezonra nem volt jellemző eddig, de félek hogy hamarosan az lesz. Az erőviszonyok a fejlesztések korlátozása végett álltak be így, de én bízok benne hogy a jövő évi szabályváltozások új színt tesznek ebbe is, a mezőnyben körülbelül 5 csapatnak van akkora zsebe, hogy esélyes autót tegyen a versenyzők alá, szerintem nem kell temetni a forma 1-et, idén talán csak az orosz nagydíj volt unalmas, de az betudható a pálya karakterisztikájának
2016. jún. 10. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!