F1. Az elmúlt 14 évben (2000-2014) te kiknek adnád a vb címet évenként lebontva?
Én:
2000: Mika Häkkinen
2001: Michael Schumacher
2002: Michael Schumacher
2003: Kimi Raikkönen
2004: Michael Schumacher
2005: Kimi Raikkönen
2006: Fernando Alonso
2007: Kimi Raikkönen
2008: Lewis Hamilton
2009: Jenson Button
2010: Mark Webber
2011: Jenson Button
2012: Sebastian Vettel
2013: Sebastian Vettel
2014: Nico Rosberg (Eddig ő jobban meggyőzött mint Hamilton)
2000: Hakkinen
2001: Schumaher
2002: Schumaher
2003: Raikonnen
2004: Schumaher
2005: Alonso
2006: Alonso
2007: Raikonnen
2008: Hamilton
2009: Button
2010: Vettel
2011: Vettel
2012: Alonso
2013: Vettel
2014: Eddig egyértelműen Hamilton
Egyébként megkérdezhetem, hogy Rosberg mivel győzött meg jobban idén amikor csak a pole-okban jobb ( amiért egyébként nem jár, soha nem járt, és valószínű soha nem is fog pont járni ). Hamiltont egész évben sokkal több műszaki hiba és egyéb nem saját hibájából származó külső körülmények hátráltatják mind az időmérőn, mind a futamokon, mégis tartja a lépést fele a pontversenyben, ráadásul még így is több győzelme van. Arról nem is beszélve, hogy amikor futam közben tényleg kettejük között zajlott a csata kiélezett küzdelemben Hamilton MINDIG megverte őt...
2007 óta nézem.
07Kimi
08Hamilton
09Button
10Alonso
11Vettel
12Hamilton
13Vettel
14Hamilton
Rosberg nagyon nem fair. Nincs olyan versenyző akit nem szeretnék, de Rosberg a mocskos húzásokkal, nem hiába fújolták ki
Én nem olyan régóta követem a Forma-1et, szóval a régi időkről nem tudok ítélkezni, de leírom 2007-től.
2007: Kimi Räikkönen
2008: Lewis Hamilton
2010: Fernando Alonso
2011: Sebastian Vettel (Button több mint száz ponttal le volt maradva)
2012: Fernando Alonso
2014: Lewis Hamilton
Hamilton 3x nullázott és nem a saját hibájából, ha ezekben az esetekben tudott volna pontot szerezni (és biztosan szerzett volna) akkor már nem így állna a bajnokság, elég lett volna pl két második hely
Rosberg eddig sem volt szimpatikus a mostani esett után pedig végképp nem. Nem volt valami sportszerű a Belgiumi eset sem, Hamilton elmondta hogy Rosberg beismerte hogy szándékosan tette és hogy eltudta volna kerülni az ütközést. Rosberg ez idáig nem tagadta ezt, feltett egy videót de abban csak hablatyolt, és rá sem tért a tárgyra. Több pilóta szerint is Rosberg vonható felelősségre Webber, Button, Massa, Lauda, Choulthard, mind ezt mondta sőt még Wolff is azt nyilatkozta először, hogy ez elfogadhatatlan. Pont ilyenkor nem csinál semmit a FIA, de amikor nem kellene akkor mindig beleszólnak.
Ha Rosberg nyerni a vb-t sokan ugyanúgy megkérdőjelezik majd mint ahogy te vagy én Vettelét. Épp azért mert, Hamilton eddig ott loholt a nyakán, egy olyan autóval aminek állandóan van valami technikai problémája, és sokaknak eszébe jut majd a spai és a monacoi eset, meg az a sok kitaláció, hogy a német csapat a németet támogatja. Meg még kitudja mi jön ezután? Lehet hogy Rosberg vagy éppen Hamilton alatt pont Abu-Dhabiban áll meg az autó, és akkor aztán azon a dupla pontos hülyeségen fog eldőlni a cím, nem is beszélve róla hogy akkor meg mindenhonnan az folyna hogy ha nem osztattak volna dupla pontot akkor most Rosberg/Hamilton lenne a bajnok. Vagy lehet, hogy pont a végén egymásba mennek mindketten kiesnek és akkor Ricciardo behúzza az 50 pontot az első hellyel.
Az már biztos, hogy izgalmas futamokat láthatunk még, hiába ugyanaz van mint tavaly csak akkor red bull dominancia volt, de legalább a két csapattárs egymás mellett küzd.
2000: Mika Häkkinen
2001: Michael Schumacher
2002: Michael Schumacher
2003: Kimi Raikkönen
2004: Michael Schumacher
2005: Kimi Raikkönen
2006: Fernando Alonso
2007: Kimi Raikkönen
2008: Felipe Massa
2010: Mark Webber
2011: Jenson Button
2012: Lewis Hamilton
2014: Nico Rosberg
2005-től nèzem.
2005: Alonso
2006: Schumacher
2007: Räikkönen
2008: Massa
2010: Alonso
2011: Vettel
2014: Hamilton
De milyen kérdés ez? Az nyer aki a legtöbb pontot szerzi, amúgy mindenki a kedvencének adná ez egyértelmű. Én is beírtam volna mindenhova Alonsot.
Ha meg az hogy ki érdemli meg akkor nyilván a győztes és a szoros élmezőny.
Ha arról szól hogy ki a legjobb pilóta szintén mindenki a kedvencét írná.
annak aki végül megnyerte.
ez nem kívánságműsor.
Rosberg győzött meg?Mivel? A monacoi gennyláda húzásával? vagy azzal, hogy a ringen Hamilton a tökutolsó helyről megelőzte? Szépen sírt a rádióban, hogy szóljatok rá, hogy engedjen el, igaz jobb gumival se tudok DRS távolságba menni? vagy a hétvégi szándékos koccanással?
az a helyzet, ha Hamilton alatt megy a kocsi, esélye sincs megelőzni.
Utolsó:
De van esélye Rosbergnek ha máskor is ráhúzza mint most.
Szééép. Elloptál Alonsotól egy címet és Kiminek adtad.
Hát, igen, látszik is mennyivel jobb pilóta, hogy kell neki plusz egy vb-cím.
Amúgy meg butaság ez a ki érdemli meg, mindig is azt mondtam. Nagyon elfogult, szóval tényleg semmi értelme.
Rosberg meg engem is jobban meggyőzött idén.
A hétévgi incidensben Hamilton is benne volt jócskán, megpróbálta leszorítani Rosberget a pályáról, csak ő ott maradt. Számtalanszor eljátszotta már, mindig visszavettek a kedvéért, most nem. Visszanyalt a fagyi. Másrészt Rosberg sokkal kiegyensúlyozottabb, szóval szerintem ő nyeri. Pedig őszintén egyiket sem kedvelem.
Hamilton szurkolóként meg a piszkos játékokról inkább mélyen hallgatnék és söprögetnék a saját házam táján.
Szóval csak tisztán a teljesítményeket kell figyelembe venni, vagy valamennyire a valós végeredményét is a bajnokságnak? Ha az utóbbi akkor:
2000: Schumacher
2001: Schumacher
2002: Schumacher
2003: Raikkönen
2004: Schumacher
2005: Raikkönen
2006: Schumacher
2007: Hamilton
2008: Massa
2010: Hamilton
2011: Alonso
2014: Ricciardo vagy Hamilton, majd még kiderül
"Rosberg meg engem is jobban meggyőzött idén.
A hétévgi incidensben Hamilton is benne volt jócskán, megpróbálta leszorítani Rosberget a pályáról, csak ő ott maradt. Számtalanszor eljátszotta már, mindig visszavettek a kedvéért, most nem. Visszanyalt a fagyi. Másrészt Rosberg sokkal kiegyensúlyozottabb, szóval szerintem ő nyeri. Pedig őszintén egyiket sem kedvelem.
Hamilton szurkolóként meg a piszkos játékokról inkább mélyen hallgatnék és söprögetnék a saját házam táján."
What? Ha azt nézem ki hány pontot bukott önhibán kívül, akkor Rosberg -18-al áll, Hamilton kb. 60-92 között. Magyarul, itt egy 20 pontos Hamilton előny tiszta küzdelem esetén reális lenne.
Nem próbálta leszorítani. Az ideális íven haladt, Rosberg első szárnya Hamilton bal hátsó kerekénél volt épphogy, így az ideális ív használatához Hamiltonnak joga volt, Rosbergnek pedig ki kellett volna egyenesítenie, vagy besorolni Lewis mögé. Én nem feltételezek szándékosságot pláne úgy, hogy csak a gumi oldalfalának eltalálása az aminél 90%-os esély a defektre, de ilyen szinten az, hogy nem érzed az első szárnyat az autódnak, az kissé vicces.
Rosbergnek épp, hogy hullámzik a teljesítménye, Hamilton sajnos sokat hibázott időmérőkön, de a versenytempója jobb mint Rosbergé nagyjából rendszeresen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!