Másnak is sokkal jobb volt a 90-es évek vége 2000-es évek eleje mint mostanában meg az elmult pár év?
sok szempontból jobb volt.
pl a 18-20 éves csajok,akkor még úgy köszöntek vissza nekem,hogy sziaaa!
most meg így-csókolom!
Megváltozik a világ,olyan emberek kerültek magas pozicióba akik nem értenek jó szinten tartani az egész rendszert,csak azt tanulták meg hogyan lehet csalni,lopni,hazudni,erkölcstelenül élve piszkos gazdagnak lenni.
De élvezzétek ki mert ennél már csak rosszabb jöhet,jobb nem lesz mert egy kis számú,hatalommal rendelkező embercsoport érdekeit sértené.
Nem akarom a Facebookot védeni, de miért jó az, ha a valós problémák helyett arra fogunk rá mindent? Attól, hogy ott is tudnak kommunikálni az emberek, még nem lesz mindenki búvalba**ott.
Sok különbséget egyébként nem érzek. Ez inkább az "idő mindent megszépít" dolognak köszönhető. Akkor is ismertem rengeteg s**gfejt, akkor voltak válófélben nagybácsimék, akkor mérgezte meg a szomszéd a kutyáinkat... ez mind a 90-es évek végén volt.
Persze, lehet valami, hogy az emberek stresszesebbek a rosszabb gazdasági-anyagi helyzet miatt, de én messze nem látom jobbnak az akkori időszakot.
Bizonyos szempontból biztos jobb volt, de hát én is gyerek voltam még akkor, úgyhogy az ilyen anyagi részleteket nem a saját bőrömön tapasztaltam meg. Mondjuk azt tudom, hogy a szüleimnek nem volt sok pénze (pedagógusok), elég sokat hallgattam, hogy ezt nem lehet, azt nem lehet, mert nincs rá pénz, de mondjuk ez is elég relatív, mert azért nélkülözés nem volt nálunk, meg volt kocsink, még ha régi is, meg eljutottunk nyaralni, még ha úgy is, hogy a szüleim munkahelyével mentünk és ingyen volt a szállás.
De arról már nem vagyok meggyőződve, hogy minden vidámabb volt, az emberek kedvesebbek voltak, meg ilyesmi. Én inkább azt mondanám a mostani életvitel ellenében, hogy nagyon túlszabályozott.
Például emlékszem, mi milyen jókat ökörködtünk/aludtunk öcsémmel a Lada hátsó ülésén, most meg jóformán iskolás korban is be vannak kötözve a gyerekek a gyerekülésbe. Tudom, első a biztonság, nekem is van gyerekem, de sajnálom, hogy ő abba a kalodába van bezárva egy hosszabb út alatt, és ha elalszik, akkor nyeklik-nyaklik ide-oda, míg én gyerekként olyan kényelmesen el tudtam feküdni hátul. Biztonsági öv sem volt hátra beszerelve, nem ám hogy gyerekülés.
Meg még amit sajnálok abból az időszakból, hogy már nincs, az a nyaralós képeslap küldés. Akkor még szokás volt... Tudom, most is megtehetném, csak azt kapni is jó volt... Meg a legtöbb ismerősömnek nem is tudom a postai címét, nem szokás megkérdezni, nem szokás elmondani. Persze nyilván ha megkérdezem a barátaimtól, akkor mondják, de érdekes, amikor gyerek voltam, ezt kérdezni sem kellett, tudtuk mindenkiét.
De úgy amúgy a többi szempontból nekem teljesen megfelel az a korszak, amiben élek, nem szeretnék olyan lenni, mint azok, akik állandóan nyafognak, hogy régen minden jobb volt, és most meg csak a negatívumokat veszik észre maguk körül. Régen is voltak kevésbé jó dolgok, csak az idő sokmindent megszépít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!