Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » A vívás mennyire terheli a...

Antal15 kérdése:

A vívás mennyire terheli a térdet?

Figyelt kérdés

2014. máj. 24. 21:47
 1/8 anonim ***** válasza:

Szúrásnál nagyon ráterhelnek, legalábbis ahogyan láttam az alap mozgásukat.

De gondolom vívhatsz más stílusban is, gondold át hogyan szeretnél vívni. Olimpiára nem biztos hogy saját stílussal kijutsz, de hobbi szinten használhatsz más mozgást, ami térdbarátabb. Szerintem.

2014. máj. 24. 22:01
 2/8 A kérdező kommentje:
rendben köszönöm
2014. máj. 25. 09:39
 3/8 anonim ***** válasza:

Harcművészként és edzőként persze tudnám ezt a témát hosszabban is részletezni.

A versenysportokat nem úgy találták ki, hogy egészségesek legyenek. Valamiért a taichisok harctechnikája (mozgása, tehát a vívás is) olyan lett, hogy egészséges mozgásnak számít, de ez a taoista eszme miatt van.

Egy sima sportvívásnál az egészség nem játszik, csak a hatékonyság. Ennek megfelelően biztos, hogy az olimpiai, verseny vívó stílus letisztult, gyors és hatékony, viszont nem fog az emberi test 'kényességeihez' igazodni, nem lesz ergonomikus a mozgás.

De továbbra is fenntartom a véleményem, hogy elmehetnék én is vívni, és dolgozhatnék azon, hogy a mozgásom természetes maradjon, jó legyen a térd tartásom stb.

2014. máj. 25. 09:50
 4/8 anonim ***** válasza:
ismerősöm ifi válogatott volt, ő a térde miatt hagyta abba.
2014. máj. 25. 15:32
 5/8 A kérdező kommentje:
értem
2014. máj. 25. 21:07
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a normális válaszokat azt hittem mindenki hülyeségeket fog írni meg be fognak szólni de köszönöm a normális válaszokat :)
2014. máj. 25. 21:08
 7/8 anonim válasza:

Szia!

Én kardvívók és szerintem ha edzed magad akkor tűrhető lesz a dolog. Nem tudom azt, hogy a párbajtőrnél, tőrnél mennyire megterhelő.

2014. jún. 9. 19:15
 8/8 anonim ***** válasza:
Én párbajtőrözök 4 éve már versenyszerűen. Mivel én viszonylag nagy kitörést csinálok, így az elől lévő jobb térdem brutális terhelést kap mert kis darab se vagyok (87kg). De mégsem ettől ment szét még a térdem hanem egy edzőtáborban nagyon túlterheltem és a vége az lett hogy fél évig nem edzettem. De amúgy azóta is csak komolyabb versenyek után van az hogy nem erőltetem utána mert fáj. Viszont vívás közbe nem észre vehető, főleg mikor döntőbe vívsz nem is nagyon érdekel, sőt már a fájdalomra nem is tudnál figyelni:)
2014. jún. 22. 01:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!