Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Mi kerül 7. 000 Ft-ba egy...

Mi kerül 7. 000 Ft-ba egy félmaratonnál?

Figyelt kérdés
Mit kapok ezért a nevezési díjért? Az esetleges orvosi ellátáson, meg gondolom ivóvízen kívül..
2014. jan. 7. 15:47
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Oké, azért látom vannak itt érdekes emberek...Köszönöm a normális válaszokat.

Aki meg nem érti miért sok nekem 7000 Ft arra, hogy fussak 21 km-t, annak azt ajánlom, nézzen kicsit körül...

2014. jan. 8. 17:22
 12/13 anonim ***** válasza:
Természetesen ingyen is lehet futni akármennyit, ha lemész magadtól egy pályára. A 7000 forintot a versenyért fizeted ki, a hangulatért, az élményért. Mert az nem ugyanaz.
2014. jan. 8. 17:28
 13/13 anonim ***** válasza:

Elmondom, mit kapsz ezért a 7000 forintért: azt, hogy szervezett körülmények között biztonságban versenyezhess egy valódi versenyen.

Egy ilyen versenyben több tucat ember munkája benne van, és ugyebár őket mind meg kell fizetni. Senki nem fog neked ingyen, saját szabadideje rovására versenyt szervezni, frissítőt biztosítani, szakszerű orvosi ellátást biztosítani, a forgalmat elterelni, díjakat osztani. Ez mind-mind pénzbe kerül. Nem csak azért a pár deci vízért fizetsz, hanem azon emberek munkájáért, akik ezt a versenyzők biztonságát szem előtt tartva szakszerűen lebonyolítják.

Továbbá az esetleges díjakat, okleveleket, rajtszámmal ellátott, vagy egyenesen névre szóló pólókat sem saját pénzből fogják fizetni a szervezők. Ez kerül benne 7000 forintba, bár a legtöbb versenyen ennek kb a fele a nevezési díj.

Ha ez neked nem ér meg 7000 forintot, akkor ne versenyezz. Senki nem kötelez rá. Ha neked a futópályán magányosan cirkulálni ugyanolyan, mint élesben versenyezni, akkor tényleg ne költs rá semmit.

Ennek analógiájára kérdezhetném: minek költenek az emberek 5-10 ezreket koncertekre? Amikor ugyanazt a zenét tök ingyen otthon akárhányszor meghallgathatnák? Mi kerül egy focimeccsen kétezer forintba? Amikor a tévében is simán meg lehetne nézni? Meg még sorolhatnám az analógiákat.

Egy verseny nem csak arról szól, hogy lefutsz X km-t, oszt' jónapot. Pont az a lényeg, hogy valódi versenyen, valódi versenytársak ellen méred össze az erődet.

Azt is megértem, ha valakinek ez sok, nem mindenki engedheti meg magának, hogy hobbiból elszórjon majdnem tízezer forintot. Én is mondtam már le versenyt, mert bizony az a 6 ezer forint (+ 15 az utazás és szállás) nagyon kellett máshová. Mégsem háborogtam, hogy miért nincs ingyen, tudom jól, hogy ingyen semmi nincs ingyen.

75%-os: bizony, tény, hogy vannak, akik 50 ezerből kénytelenek élni egy hónapban. Tisztában vagyok a nagy magyar valósággal, tombol a munkanélküliség, lehetőség vajmi kevés, ha van is munka, rendszerint éhbérért kell dolgozni. Ezt eddig mind tudom. De ettől még a szervezőket ugyanúgy meg kell fizetni, a terepet ugyanúgy biztosítani kell, megfizetni az orvosi jelenlétet, megvenni a rajtszámmal ellátott pólókat, kinyomtatni az emléklapokat, elkészíttetni az érmeket, kifizetni a szervezőket, stb.

Egyébként meg nem kell mindig a legdrágább versenyeket alapul venni, ötezerért is lehet már maratont futni. De pl. a Zagyvamenti maraton kemény kétezer forintot tesz ki. Kétezer forintot meg évente egyszer össze lehet valahogy kuporgatni.

Bár ha neked 2 óra lefutni egy félmaratont, akkor tényleg tök felesleges indulnod.

2014. aug. 29. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!