Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Amerika vagy Európa? Melyiket...

Amerika vagy Európa? Melyiket válasszam?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Régóta gokartozok és most már váltanék forma autókra.

Több lehetőségem is lenne az egyik hogy svédbe megyek versenyezni a Formula Zetecbe. Kicsit drága lenne de mivel európában lennék így meg lenne az esély hogy egyszer felfedeznek és eljutok a forma1be. De valószínűbb hogy nem fedeznek fel, vagy ha sikerül is jól mennem akkor sem lesz annyi pénzünk hogy eljussak odáig aztán maximum mehetek túra autózni az meg nagyon nem izgat.

A másik lehetőség amerika lenne. Most kaptam egy ajánlatot egy ottani versenyző akadémiától. Kiköltözni drága lenne de ott olcsóbb a versenyzés és ha jól szereplek ösztöndíjat kapok. Sőt ott minden nevelősorozatban kap ösztöndíjat a legjobb és végül el lehet jutni az Indycarig ami azért elég király lenne és erre még talán esélyem is lenne.

Ti mit választanátok?

2013. jún. 11. 19:39
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
igen, az erre szakosodott embereket csak gyakorikérdéseken érheted el
2013. jún. 11. 20:08
 2/29 A kérdező kommentje:
CSak véleményekre lennék kíváncsi ki mit választana, mert a döntés rám van bízva, csak elég nehéz eldönteni.
2013. jún. 11. 20:13
 3/29 MrPifta ***** válasza:
én európában maradnék. Valószínűleg soha nem fogsz eljutni a Forma1-be. Az előző mondatomat egy pillanatra se hidd el. Ha nem jutsz el a Forma1-ig, akkor is szép eredményeket érhetsz el GP2-ben, Renault világsorozatban, európai F3-ban,, valahol. Amerikában aki nincs az Indycarban, az sehol sincs
2013. jún. 11. 20:49
 4/29 A kérdező kommentje:
A GP2 meg a WSR önmagában semmit nem ér. Szórakozásnak meg kicsit drága évente 1-2 millió eurót elkölteni rá. De ha odáig eljutnák akkor már az F1 sem jelentene gondot mert szerintem simán kérhetnék állami támogatást, meg lenne biztos egy két magyar cég aki össze dobja. Csak odáig is kemény milliókat kell elkölteni jelenleg meg csak 2-3 szezonra futja svédországban aztán vége. A problémám ez hogy vajon lesz szponzor vagy bárki aki támogat majd vagy nem.
2013. jún. 11. 21:07
 5/29 anonim ***** válasza:
Én Amerikát választanám a helyedben. Gondolom ismered Kis-Pál Tomit. Hiába jutott el a WSR-ig nincs elég pénze a továbbiakhoz szponzort meg nem fog Magyarországon találni pláne állami támogatást. És amit te is írsz, ebből nem lehet megélni. Amcsiba se biztos hogy bejön mivel ez nagyban függ a tehetségedtől, lehet egy komolyabb mezőnyben csak kullognál a mezőny végén, persze egy pillanatra se gondold azt hogy nem te vagy a legjobb mert akkor tényleg vége. Szóval szerintem Amerikát válaszd, ott még később másra is van lehetőséged míg lehet az F1 pár éven belül lehúzza a rolót amilyen irányba fejlődik.
2013. jún. 11. 21:40
 6/29 anonim ***** válasza:
hát szerintem az indycar az pocsék, inkább érj el jó eredményeket egy európai alacsony kategóriába mint h indycarra tékozold a tehetséged
2013. jún. 11. 21:54
 7/29 A kérdező kommentje:

Az F1 meg az indycar az csak ilyen vad álom. A célom hogy a lehető legmagasabb szinten versenyezzek ahol még elég jó vagyok és mondjuk mellette pénzt is keressek. Európában az a baj, hogy ha nem jutsz el az F1-ig akkor nem is keresel pénzt akármennyire is jó vagy. Bármilyen szinten akarsz versenyezni neked kell fizetni hogy versenyezhess. Amerika más világ ott szinte mindenhol lehet annyit keresni hogy jól élj belőle még ha nem is vagy élversenyző. Ha meg az vagy akkor támogatnak hogy eljuss a lehető legmagasabb szintre. Lehet ha itt maradok akkor is pár év után arra kényszerülök hogy ki menjek versenyezni, csak akkor meg már túl öreg leszek ahhoz hogy egyáltalán esélyem legyen eljutni egy jobb sorozatba. Csak ha most megyek el akkor azt sem tudom meg hogy itt elég jó lennék-e.

2013. jún. 11. 22:08
 8/29 A kérdező kommentje:

Az F1 után a legkomolyabb forma autós sorozat. Ha ott nyersz azt elismeri a szakma, a ha wsr-t vagy gp2-ben nyersz az senkit nem érdekel mert csak egy utánpótlás kategória.

2013. jún. 11. 22:13
 9/29 anonim ***** válasza:

5. vagyok

Esetleg hosszú távú versenyzés nem érdekelne? Az LMP1-es gépek azért már elég magas színvonal(persze oda is nagyon jónak kell lenni). Vagy esetleg egy DTM. Tudom hogy írtad hogy nem érdekel a túraautózás de a DTM-nek elég nagy respecktje van, onnan még akárhova lehet kerülni lsd DiResta.

2013. jún. 12. 18:55
 10/29 anonim ***** válasza:
Jelen helyzetben egyértelműen Amerika. Az szinte kockázat mentes mert ahogy írtad ott garantált hogy meg tudsz élni a versenyzésből. A WEC-be DTM-be is vagy pénz kell vagy komoly eredmény esetleg ha bekerülsz az egyik nagy gyár versenyprogramjába akkor kereshetsz pénzt, de magyarként nulla az esély erre. Amerikában ott az IndyCar, NASCAR, ALMS, Grand-Am, CTSCC meg pár év múlva indul az amcsi DTM. Ha ott néhány jobb neveldében megszerzed az alapokat bármi lehet.
2013. jún. 12. 20:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!