Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Aki részt vett már a Kinizsi...

Aki részt vett már a Kinizsi 100-ason, írna pár infót?

Figyelt kérdés

Mivel nagyon minimális súlyú pakkot akarok csak vinni magammal, ételt-italt egyáltalán nem (max egy 2 dl-es szójaitalt vész-vésztartaléknak); útközben mennyire van lehetőség normális étel-vásárlásra? (itt inkább gyümölcsre vagy rostos itókára gondolok) 2-3 óránként útba esik ilyen vásárlási lehetőség? Éjszaka honnan látjuk, h merre kell menni, nagyon sötét van? Vagy lámpázunk vagy mi van? :D Egyáltalán honnan lehet tudni, h merre kell menni, vagy az első embert kell követni és feltételezzük h tudja az utat?

Akinek "ki kell menni", az a bokrokba bújjon, vagy az is esik útba boltoknál? És fizetni kell érte?

2013. ápr. 21. 16:19
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

A Kinizsi 100-as a csúcs. Rendszeresen sportoló emberek számára is komoly igénybevétel. Ha ennyire nem vagy képben, semmiképpen se állj neki, először rövidebb távon (15-25 km) próbáld ki magad. Itt számos kérdésre találsz választ:

[link]

2013. ápr. 21. 16:38
 2/20 A kérdező kommentje:
Én évek óta napi 15 km-t gyalogolok, úgy h nem félek a farkastól. :)
2013. ápr. 21. 16:43
 3/20 anonim ***** válasza:

15 km az nagyon kevés ahhoz, hogy teljesítsd a kinizsi 100-ast. egyáltalán nem ezzel kéne kezdeni, főleg nem ennyivel előtte. mult héten volt gerecse 50, vagy bazilika 55, arra kellett volna elmenned legalább, és meglátni hogy bírod.

abból ahogy a kérdést feltetted szerintem még nem voltál teljesítménytúrán. menj el elsőnek egy 20-30-asra, legalább 500as szinttel. kinizsi 100-as nem kezdő túrázóknak van.

2013. ápr. 23. 22:19
 4/20 A kérdező kommentje:

De szeretem, ha valaki már előre eldönti helyettem h megtudom-e csinálni vagy nem.

Te mennyit szoktál túrázni egy nap?

Most inkább azon izgulok h mikor küldik már a jelentkezési lapot, már több mint 1 hete írtam nekik h küldjenek, válaszborítékkal együtt, de még semmi...

2013. ápr. 25. 13:27
 5/20 anonim ***** válasza:

járok teljesítménytúrákra, tavaly kezdtem, de 100ast még nem merem bevállalni. nem kritizáltam, csak elmondtam a véleményem.

de ha annyira várod már, szerintem menj el a jövő heti, (május 1) sárga 70es túrára, legalább bemelegítesz és megtudod milyen is egy teljesítménytúra.

2013. ápr. 25. 21:00
 6/20 Makoscsiga ***** válasza:

8x teljesítőként azt tudom mondani, hogy lehet teljesíteni kevés gyakorlással is, de úgy elég szenvedős. Az első párat minimális túrázás után vállaltam be, és igencsak szívás volt... 22 óra körüli idővel. (ilyenkor a túra előtt csak 1 Gerecse ötvenest csináltam) Amikor rendesen felkészültem, és úgy vágtam neki, hogy abban az évben már 3oo km-nél is többet túráztam, nem volt semmi baj. Vígan beértem 2o óra alatt. És a vége sem volt kimerítő. Amikor rendszeresen futottam, a túra felét lazán lekocogtam, és a 16 órán belüli teljesítés sem volt különösebben megterhelő.

A kérdésre válasz: a túra során rendkívül minimális lehetőség van pótlásra. Egy liter innivalót mindenképpen vinnék. Emlékeim szerint A pipisnyeregben, Kesztölcön, Dorogon (kitérővel), Tokodi pinncéknél, Mogyoróson, Tardoson és a Bányahegyen van lehetőség innivalót szerezni. Mivel napközben nagy meleg is lehet, mindenképpen érdemes folyadékpótlásról gondoskodni. Illetve az izzadás miatt a só pótlás is fontos, hogy megelőzzed az izomgörcsölést. Ennivalót tudsz szerezni a Pilis nyeregben, Kesztölcön, Tokodon, Mogyoróson és Tardoson. Vásárlási lehetőségre 5o km után nincs lehetőség.

"Éjszaka honnan látjuk, h merre kell menni, nagyon sötét van? Vagy lámpázunk vagy mi van?"

Mégis mi a francot gondoltál? Kivilágítják nektek az erdőt? :-D Kaptok útleírást és azerint kell menni. Ha nincs helyismereted érdemes térképet vinni és olyanokhoz csapódni, akik már ismerik az utat. Elemlámpa kötelező (hacsak nem futsz végig).

"Akinek "ki kell menni", az a bokrokba bújjon"

Igen. Út közben nincsenek toi-toi-k.

Nem akarlak elkedvetleníteni, de legalább egy 5okm-es túrára menjél már el, hogy legalább azt megtudd, hogy mi fán terem ez az egész. És a beszámolókat mindenképpen érdemes elolvasni. Nagyon sokat lehet belőlük tanulni:

[link]

2013. máj. 4. 03:02
 7/20 Makoscsiga ***** válasza:

Pontosítok:

bányahegy - kapsz inni, vehetsz ennivalót.

koldusszállás - kapsz inni.

Bár már tavaly és tavaly előtt sem voltam (sajnos nem tartózkodom magyarországon)... lehet, hogy más lesz.

2013. máj. 4. 03:06
 8/20 A kérdező kommentje:

Megkaptam tegnap a jelentkezési lapot, éljen. :)

Én már nagyon várom a túrát, pontosabban tavaly nyár óta várom, mert akkor hallottam róla először, és pont a magamféle gyalogkakukknak való. Akkor viszek magammal 1 liter vizet feltétlen, vagy lehet h inkább 4-5 kis dobozos szóját, mert abban van egy kis fehérje is. Kajának meg szerintem fél kiló diákcsemegét, abba van kalória is meg vitamin is, ha meg megkívánok mást is útközbe majd veszek valamit. Majd ott akarok Budán jelentkezni a helyszínen, de inkább minél előbb indulnék, ugye fel 7-től lehet regizni, ha mondjuk 5-5:30-ra odamegyek akkor még nincs nagy sor, h az elejére kerülhessek?

2013. máj. 4. 11:20
 9/20 anonim ***** válasza:

sor lesz, de hamar lemegy, nem kell sokat várakozni. tavaly nyár óta várod? akkor miért nem menték el más teljesítménytúrára? minden hétvégén több mint 10 van az ország külömböző pontjain, és 100-asból is akad nem is egy, most is volt a Rákóczi 110. Vizet mindenképp vigyél magaddal, váltózoknit is. ja és túracipőben menj. útközben is tudsz néhány helyen kaját venni, de mivel teljesítménytúra, ezért erdőben halad, nem faluk közt.

ne haragudj, de szerintem nem fogod bírni a majd 3000 méteres emelkedőt, ennyire felkészületlenül nem fogod szintidőn belül befejezni...ha befejezed.

de tényleg nem értem hogy miért nem mentél el nyár óta egyre sem.

2013. máj. 15. 17:30
 10/20 anonim ***** válasza:

de itt le van írva, mi a javasolt felszerelés.

és az orvosit el ne feljetsd.

2013. máj. 15. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!