Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Az atlétikai futószámoknál...

Az atlétikai futószámoknál miért baloldali a futás iránya?

Figyelt kérdés
Az általánosan elfogadott elv az óramutató járásával ellentétes irányú futás. (versenyeken ez a hivatalos irány). A legtöbb futó így fut. Miért?
2012. dec. 11. 22:11
 1/2 anonim ***** válasza:

Az emberek többsége jobb kezes. A STOPPER-ben erről volt szó két hónapja, a végét hallottam, ennyit jegyeztem meg. 'De! Most gondolkodom, egyszer próbáltam fordítva kezdeni a futópályán a futásomat, a 2. km-nél váltani kellett, mert szinte egyensúlyzavarom lett. Milyen jó kérdést tettél fel! Remélem jönnek rá válaszok és meg is tudjuk az igazi, illetve a teljes indokot.

Üdv.: Rea

2012. dec. 12. 08:30
 2/2 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem az óramutató járásával ellentétes irány a normális. Én műkorcsolyázom a korcsolyázok kb. 90% óramutató járásával ellentétes irányba forog. Probáld ki, egyenesen állj kis terpeszben és kezdj el forogni. Nagy valószínűséggel balra fogsz forogni automatikusan, és jóval gyorsabban elfogsz szédülni amikor jobbra forogsz. Ha nem akkor azon kevesek közé tartozol, akiknek a másik irány az erősebb. (Ez is olyan, mint a jobb, bal kezesség, a többség jobb kezes, de nem mindenki. A forgási irány, egyébként nem függ össze, milyen kezes vagy, pl. ha bal kezes vagy az nem jelenti automatikusan, hogy jobbra forogsz. )
2012. dec. 12. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!