Mit szóltok ahoz, hogy Alonso már harmadszor mukta el a vb-t Vettel miatt?
Alonsonak és a Ferrarinak elég lett volna Belgium után egy-két fejlesztés amivel biztos dobogók jöhettek volna, kockázat mentesen hozhatta volna a TOP 3-at, de a Ferrari és Alonso egy nagyon nagy előnyt herdált el. Vettelt dicséret illeti, igaz, hogy a RedBullnál van egy Adrian Newey, aki egy kiváló tervező, tud valamit, amit egy HRT vagy esetleg egy Marussia tervező nem tud. Mindenki azt mondja, hogy Newey VB-je, meg hogy ha ő nincs, akkor lazán elverik a RedBullt. Nem értem, hogy a többi csapat miért rinyál annyit. Szinte minden csapatnál egy jó mérnök van, a Ferrari jóval tapasztaltabb, mint a RedBull, de mégis lemaradt a végére.
Szerintem Vettel megérdemelten nyerte meg a VB-t, az más, hogy ha Alonsonak szerencséje van, akkor már a 6. VB-jét ünnepelhette volna. A Ferrari színvonala nagyot esett, egy biztos bajnoki címet bukott el. Remélem vissza vesznek majd a rinyálásból, és építenek egy jobb autót, amivel egyszer majd sikerül a bajnoki cím.
Vettelt jövőre nem lesz egyszerű elkapni!
Ahogy előttem is leírták, ez a VB dolog szerintem maximum 50 %-ban múlik csak a pilótákon. A nagyobb rész az autó. Hiába ül egy Schumacher vagy egy Rosberg egy Merciben, ha alattuk nem megy az autó. Én azt mondom, hogy a Forma-1-es "nem fizetős pilóták" között alig van különbség. Alonso, Vettel, Hamilton, Button, Schumacher, Rosbert stb. képességei között nincsenek különbségek. Ugyanazt tudják nagyjából. De a technika nem mindegy. A Red Bull hosszú évekig építgette az autóját és csapatát, és révbe értek. Egyszerűen körözik a Ferrarit és a többieket. Tökéletes a pilótapárosuk (nem véletlenül Webber van Vettel mögött: nem annyira jó, hogy megszorongassa, de arra tökéletes, hogy futamokat nyerjen ha kell, valamint meglegyen vele a konstruktőri cím).
Jövőre meg még nagyobb lesz szerintem Vettel előnye, mert a Ferrari egyszerűen nem versenyképes, Hamilton egy gyenge autóhoz ment, valamint a McLaren párosa gyengült. Én Button-ban nem érzem a gyilkos ösztönt, Perez pedig még nagyon újonc lesz egy topcsapatnál.
2 VB-t, mert 2011-ben köze sem volt a címhez.
Tényleg nem értem azokat, akik Newey-t szidják. Építsen a másik csapat is olyan gyors autót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!