Csak én érzem úgy, hogy a bírók a magyarok ellen vannak az olimpián?
Sajnos ezt nem lehet részrehajlás nélkül megválaszolni. Én is úgy érzem, pl. ami tegnap történt az undorító volt. Igaza van abban az előttem szólóknak, hogy a "nagy országok" érdekeit részesítik előnyben. Pl. gondoljunk csak bele: miért mondják el minden eredményhirdetéskor, megnyitón a szöveget angol mellett franciául? Mert sokan vannak? Akkor hol a német, kínai stb.? Magyarországot valamilyen oknál fogva nem szereti senki. Azonban így is sikeresek tudnánk lenni ha nem lenne széthúzás. Egy nagy magyar mondta: " A magyar legnagyobb ellensége a magyar"
Milyen igaza van!
Férfi vízilabdában eddig elég jól bíráskodtak.
Nőiben már kevésbé.
Elég fájdalmas ilyet hallani...
És az észak-európai országokkal mi van? Nagy országok azok is. Őket sem tisztelik a bírók, mert ők a téli sportokban esélyesebbek?
Én magyar ember létére sosem becsülöm alá más országokat. Ma az MO-Izland meccs alatt rettenetesen izgultam, mert tudtam, hogy az izlandiak is remekül játszanak.
Egyes sportágak alatt mindig megfigyeltem, sikerült-e részt venniük az olyan országoknak, mint pl. Lettország, Észtország, stb... Mert őket sem becsülöm alá.
Kína legjobb futóját sajnáltam, hogy megsérült a bokája. (megjegyzem, az aug. hetedikei gátfutás volt a legfurcsább a sport történelmében, mert sokan estek el vagy lesérültek)
Görögországot meg nem értem... majdnem minden sportágban ők lettek az utolsók. Az ausztrál-görög vízipóló alatt úgy vettem észre, hogy a görögöket nem izgatta, hogy vesztésre állnak. És, hogy jól kijöttek az ausztrálokkal.
Azt hiszem, az előző válaszadónak igaza lehet. Egyik országot sem szabad alábecsülni.
Egy bíró mindig legyen igazságos!
Csak sajnos lehetünk akármilyen jók, ha a bírók mérlege a másik ország felé billen. Nem akarok politizálni, de Viktorka miatt sem szeretnek minket,ott tesz keresztbe az EU-nak ahol tud. politika rovat vége.
De azon fel vagyok háborodva,hogy ellopták a lövész cuccokat.SZABOTÁLÁS,szemüveget a bírónak!
A kis országunk így is a 9. helyen van!!!!
Én nagyon nagyon büszke vagyok erre a 9. helyre is magyarként, mert ha megnézzük milyen nemzetek állnak előttünk, azért megdobban az ember szíve szerintem, hogy ott vagyunk mi is ilyen kicsi országként a "világ tetején". :)
A részrehajlás sajnos nekem is feltűnt, birkózásnál is volt egy olyan meccs, ahol volt egy-két húzás ellenünk, ott meg ugye nincs olyan sok esély korrigálni, elég egy döntés és el is ment az egész mérkőzés.
A vízilabdán is feltűnt és a kézin is, hogy ketten rántják le és az ég világon nem kap semmit az ellenfél. Ilyenkor ütni tudnék, hogy lenne esélyünk és akkor ilyenek miatt adunk el úgymond gólokat.
Én is halálra izgultam magamat ma Izland ellen, nagyon jól játszottak és azt mondom ugyanannyira megérdemelték volna a továbbjutást, mint a magyarok, mert tényleg nagyon küzdöttek. Persze örülök a magyarok sikerének, de nagyon jól játszott Izland.
A férfi vízilabdánál szintén azt érzem már a kezdetek óta, hogy ez az olimpia nem a miénk, de baromira felbőszít, hogyha bírói döntések miatt esünk el gólóktól vagy éppen kapunk újakat és senki nem szól egy nyamvadt szót se, vagy hiába ordít fel egyszerre mindenki hogy kiállítást érne, tojik rá a bíró...
Egyáltalán nincsenek a bírók ellenünk..azért gondoljátok, mert a kommentátorok azt erősítik meg az emberekben, hogy a játékvezető ítélete rossz volt, holott lehet, hogy ők nem ismerik a szabályokat, vagy azt szeretnék, hogy minden magyar támadásból gól szülessen (pl. Mezei Dániel - vízilabda)
Én magam is játékvezető vagyok, és ha szurkolok egy magyar csapatnak, akkor belőlem is néha előtörnek azok az érzések, hogy "hülye bíró, miért fújtad be..." stb., de általában a szabályok alapján ítélem meg a döntést.
Szóval, nem hiszem, hogy a vízilabda vagy a kézilabda meccsek előtt összebeszélnek, hogy a magyarok ellen fújjatok...ilyen nincs. Ha pedig rossz döntés születik...ez van, a játékvezető is ember.
Nem azért beszélnek angol mellett franciául a helyszínen, mert a nagy országokat akarják előnyben részesíteni, hanem azért, mert a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hivatalos nyelve a francia, mivel Lausanne-ban van a székhelyük, ami Svájcban van, aminek az egyik hivatalos nyelve a francia.
Másfelől pedig ne szőjetek összeesküvés-elméleteket a magyarok ellen, mert nincs mindenki ellenünk. (Rémlik, amikor a kézi meccsen azt mondja a Gundi, hogy most nekünk fúj a bíró...?) Vagy pl. miért Berki Krisztián nyert, amikor a brit fiúval ugyanannyi pontot kaptak? (Nos???, valószínű más országban a hazai versenyző nyert volna, de Londonban nem, és miért? mert az számított, hogy milyen szépen kivitelezte a gyakorlatát)...Egyébként nem vagyok magyarellenes, nagyon szurkolok nekik, de azért senki ne találjon ki dolgokat/hülyeségeket, és terjessze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!