Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Ez most önmagában miért csalás?

Ez most önmagában miért csalás?

Figyelt kérdés

[link]

Szerintem ez csak akkor csalás, ha két csapat megállapodott egymással. De önmagában az, hogy valaki sz@rul játszik, hogy befolyásolja a következő ellenfelét csak taktikázás.

2012. aug. 3. 07:39
1 2
 1/16 anonim válasza:
100%

Szarul játszik???

Megnézted a videót?

Egyszerűen leejtik a tollaslabdát azért hogy a másik kapjon pontot!

A minimum volt a kizárás!!

Most gondold meg hogy a fociban az elején leül mindkét csapat és nem csinál semmit. Vagyis a szurkolók a pénzükért azt kapják hogy két erős csapat üldögél a füvön 90 percen át...

Azért akartak veszteni hogy előrébb végezhessenek a gyengébb csapat elleni játékkal és így több pénzt kaszálhassanak(minél előrébb végeznek annál több pontot kapnak)!

És ha ilyen anyagiasan nézzük akkor meg ott volt több ezer ember aki egy kalap pénzt fizetett azért hogy versenyt lásson! Jót vagy rosszat de verenyt! és ne azt hogy mindkét csapat csak leejtegeti a labdát

Remélem soha többé nem játszhatnak...

2012. aug. 3. 07:51
 2/16 anonim ***** válasza:
9%

Teljesen jogtalan a kizárás. Etikátlan volt, amit tettek, de hasonló helyzetben én is nagyon elgondolkodnék, hogy akarok e már a negyeddöntőben a világbajnokkal összekerülni.

Szerencsétlen Csoknyai László is judoban azért nem tudott tovább menni, mert egyből a koreaival került össze, aki ellen nem volt esélye sem. Pedig akikkel később összekerült koreai, rosszabbak voltak sokkal, mint ő.

Ha később kerülnek össze, simán érem lehetett volna belőle.

A tollasozók kezükbe vették a sorsukat, ennyi történt.

Többi sportban nem ennyire feltűnő, bár még a magyarokkal is előfordult, hogy direkt nem adtak bele 100%-ot kézilabdában, hogy csoportmásodikok legyenek, mert akkor a norvégokkal vagy oroszokkal kerültek volna egyből össze.

Csak ott annyira nem feltűnő, rá lehet fogni, hogy nem ment a játék.

2012. aug. 3. 08:19
 3/16 anonim ***** válasza:
Szerintem meg jogosan zárták ki őket. Ilyeneket nyilatkoztak utána a kizárt kínaikat, hogy a nagy álmukat törték össze, meg hogy mennyit dolgoztak ezért stb. Jó, akkor miért nem tettek meg mindent a pályán? Hogy utána nehéz ellenfél van, esetleg a saját nemzetemből? Istenem, ez van, ilyen a sport. Le kell győzni. Aki alibizik, annak szerintem nincs helye az olimpián. Legalább csinálták volna kevésbé feltűnően, de ez így, ebben a formában gusztustalan. Számomra ők nem igazi sportemberek.
2012. aug. 3. 10:47
 4/16 anonim ***** válasza:
Könnyű ezt mondani otthonról a fotelból, de amikor ott vagy és tudod, hogy már az elején a legerősebbel játszanál, de van esélyed elkerülni, nem így gondolkoznál. Könnyű így vádaskodni.
2012. aug. 3. 11:51
 5/16 anonim ***** válasza:
Persze, könnyű. De úgy is lehet játszani, hogy nem ad ki magából mindent, mégsem ennyire látványosan akarja elbukni a meccset, mert ez szerintem már az ellenféllel szemben hatalmas nagy tiszteletlenség, ráadásul megalázó. Nekem nem fér bele az erkölcsi nézeteimbe. A sportnak a tiszteletről és az alázatról is kellene szólnia, de ez egyre jobban feledésbe merül. Aki szerint ez rendben van...
2012. aug. 3. 12:07
 6/16 anonim ***** válasza:
A dopping sem erről szól, ehhez képest hogy néz ki a mai sport. Eredményorientált az egész, nem a sportról és annak élvezetéről szól. Nem tudhatod, mekkorák voltak a minimális elvárások a sportolókkal szemben, amiket mindenképp teljesíteni akartak. Nem lehet őket elítélni, nem tudhatod, mit tennél ebben a helyzetben.
2012. aug. 3. 12:12
 7/16 anonim ***** válasza:
Arról nem is beszélve, hogy a nézőkkel, szurkolókkal szemben mekkora nagy tiszteletlenség. Ők ezért fizettek, a sportoló meg nagyban nekik köszönheti a fizetését.
2012. aug. 3. 12:13
 8/16 anonim válasza:

Abban megegyezhetünk hogy 2 nézőpont lehet:

1. A sport a tisztességes küzdelemről és a sport szeretetéről szól és nem a győzelemről!

Nos ekkor sportszerűtlen volt amit tettek és kizárhatóak...

2. A sport üzlet és mindenki minden áron előrébb akar jutni minél kisebb ellenállással!

Ebben az esetben ez a pénzről szól! Vagyis ha sok tízezernyi forintot kifizetek egy belépőre akkor ott kemény küzdelmet várok! nem azt hogy két csapat leejtegeti sorozatban a tollaslabdát hogy a másik pontot kapjon vagy kiüti ugyan ezért a pályáról!! Ilyenkor visszakérem a pénzem! Boxnál sem egy irodalmi vitát és szócsatát várok a küzdőktől hanem harcot!

Ha meg a szervezőnek vissza kell fizetnie nekem a jegy árát akkor ezt utána kamatostul behajthatja a játékosokon!

Bármelyiket is nézzük, a büntetés jogos volt!

És hogy mások is trükköznek így?

Nézzük a focit ahol max nem olyan erősen küzdenek! De nincs olyan hogy leűlnek a fűbe és meg sem mozdulnak 90 percig!!!

2012. aug. 3. 12:23
 9/16 anonim válasza:

"Nem lehet őket elítélni, nem tudhatod, mit tennél ebben a helyzetben."

Ez egy téves érvelés. Én se tudom, hogy mit tennék akkor, ha karamboloznék egy kocsiban, nem voltam még ilyen helyzetben. De azt biztosan tudom, hogy az mindenképpen helytelen lenne, ha kiszállnék és agyonverném a másikat, még akkor is, ha ő lenne a hibás.

Amit a tollasok csináltak, az etikailag igencsak megkérdőjelezhető. Ők nem csak egyszerűen spóroltak az erejükkel, mint az úszók vagy a futók az előfutamokban. Ott ez teljesen értelmes és elfogadható dolog, hiszen ha maxra pörgeted magad már az elején, akkor az idegrendszeri terhelés akkora lesz, hogy nem lesz képes kipihenni magát a szervezeted a következő napra. De ettől még ők is nyerni akarnak az adott futamban, csak egyszerűen optimalizálják a terhelést - csak annyit adnak ki magukból, amennyi feltétlenül szükséges. Itt viszont játékrontásról van szó, ez azért nem ugyanaz.

2012. aug. 3. 15:24
 10/16 anonim ***** válasza:
Az mennyiben különbözik, ha mondjuk a kézilabdás elszórja a labdát és nem védekezik olyan keményen? Mert ő mégiscsak mozgott? Ne sarkítsuk már le ennyire. Ez minden sportban előfordul, ahol van rá lehetőség, csak itt most kiderült és van miről beszélni, ennyi a különbség.
2012. aug. 3. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!