Kimi Raikkönen vagy Fernando Alonso? Melyikük a tehetségesebb?
Ezt nagyon nehéz eldönteni.
Alonso rettenetesen tehetséges, a Renault-val, a McLarennel és a Ferrarival is képes (volt) győzni, ami azért sokat elárul.
Idén a Ferrari amikor nem jeleskedett, ő vitte a hátán a csapatot és úgy vezeti a VB-t, hogy idén már szerintem ember nincs, aki befogná.
Kimi viszont attól függetlenül, hogy kevesebb VB-t nyert (hozzáteszem: nem saját hibájából, a Meki rettenetesen megbízhatatlan volt alatta), legalább annyira jó pilóta, mint Alo. Idén pedig megmutatta, hogy érdemes volt visszatérnie, a versenytempója remek.
Mindkét pilóta rettenetesen profi, Alonso kiegyensúlyozottabb teljesítményt tud nyújtani, Kimi viszont jelenleg gyorsabb.
A kérdésedet akkor lehetne megválaszolni, ha a pletykák beigazolódnának és Kimi menne a Ferrariba, bár erre eléggé kevés esély van.
A szívem viszont azt mondja, hogy a finn a jobb.
Utolsó - 2007-ben egyáltalán nem volt Massa elnyomva, csak a vége felé a Ferrari többet látott Kimibe, és ezért kellett Massának őt segítenie, na de vissza a kérdéshez:
Alonsonak ebben az évben minden összejött, a szerencse is mellette állt (pl. Valencia, mindenki kiesett előle, akinek nagyobb esélye lett volna nyerni), de tény, hogy nagyon kiegyensúlyozott most, ráadásul most már a Ferrari egy elég versenyképes autót rakott össze.
Raikkonen is kiegyensúlyozott, 1x nem szerzett pontot ebben az évben, és pokoli gyors tud lenni, ha akar. Ha a Super DRS beválik a Lotusnak, simán VB lehet még Kimi ebben az évben. Könnyen elfogyhat az előnye Alonsonak, elég 2-3 futam is, ha a Ferrari lemarad a fejlesztésekkel, akkor a Redbullok, Hamilton és Raikkonen is nagyon megfogja őt közelíteni. Ha a múltat nézzük, akkor Raikkonen a tehetségesebb. 2007-ben a McLaren erősebb volt a Ferrarinál, ennek ellenére az év másik felében Raikkonen nagyon begyorsult. 2003-ban majdnem VB lett, 2 pontra maradt csak el Schumachertől. 2004ben szerintem örült, ha nem esett szét alatta az autó, 2005-ben VB lett volna, ha megint nincs ez a sok probléma az autóval.
Szóval szerintem Raikkonen a tehetségesebb.
Jah azért kellett állandóan félreállnia mert nem volt elnyomva. Hát ez tényleg logikus :P
De mondhattam volna Coulthardot meg Montoyát is.
"Mindkettőjüket verte már el csapattárs, mindkettőjük akkor ért el sikereket, amikor a csapat elnyomta a másik versenyzőt."
Ja, Schumit is verte már el Rosberg, és akkor mi van? Ez nem mérvadó. Hamiltont tavaly elverte Button, és akkor mi van? Akkor Button a jobb? Ez egy baromság.
Egyébként Alonso-t ki verte meg? Csak azért kérdezem, mert 2007-ben ugyanannyi pontjuk volt Hamiltonnal 4-4 győzelemmel csak éppen Hamiltonnak egyel több második helye volt. Én ezt nem nevezném verésnek, főleg hogy a Ham az első futamokon Alonso beállításait használhatta.
Az elnyomásról meg annyit, hogy a Ferrari-nál mindig is volt és lesz is, bár Massát idén nem igazán kell elnyomni, mert még így, hogy szabad kezet kapott is egy kalap sz.r. A Mclaren-nél meg én úgy tudom, hogy ez nem divat. De ez eleve nem úgy működik, hogy a mezőny legtehetségesebb versenyzőit nyomják el, és a szar Alonso-t meg istenítik...
Amúgy sztem Rai tehetségesebb az autóversenyzésben, +több kategóriában is szerepelt már, de mégis forma autóban valahogy Alonso a jobb, JELENLEG!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!