Szerintetek letudnám futni a 42km-es maratoni távot? Milyen időt kéne hozzá futnom egy 10km-es távon?
Először is leszeretném szögezni, hogy nem akarok jó eredményt elérni, csak le szeretném futni, ezt vegyétek figyelembe amikor választ adtok! köszike :)
Tehát amit tudni kell rólam, hogy soha nem voltam nagy futó, de az utóbbi években egyáltalán nem futottam, továbbá elég komoly asztmám is van, most is elég nehezen kapok levegőt. Mégis le szeretném futni a maraton-t, de csak akkor ha szerintetek is célba tudok érni
Holnap kezdenék neki az edzésnek, kérlek mondjatok egy szintidőt, mennyi idő alatt kellene teljesítenem 10km-t ahhoz, hogy értelme legyen elindulni? (persze bele kell jönnöm, elsőre biztos nagyon gyenge időt futnék, de a kérdés hogy milyen szintidőre kellene felhozni magamat?)
Az ilyen nevetségesen alacsony időkkel kíméljetek ne magatokból induljatok ki, én csak bele szeretnék férni az időlimitbe és olyan 5-5:30 óra alatt lefutni
A válaszokat nagyon szépen köszönöm
Csak halkan jegyzem meg a 8km/h az inkább gyors gyaloglás, mint futás. Az asztmával az a gond, ha jól tudom, hogy beszákülnek a légutaid, ha rendszeresen futnál, elképzelhető, hogy javítana valamit a helyzeten, de a maraton szerintem pár évig biztosan álom maradna. Szvsz. ha nulláról indulsz, kell legalább egy év felkészülés jó edzéstervvel egy félmaratonra, és még egy év a maratonra.
Én világ életemben futottam, vagy futással kapcsolatos sportokat csináltam, pl foci, tenisz, stb... Nekem a 10-15km gond nélkül megy, olyan 13km/h az átlagom, ami elmegy, ha komoly futókat veszünk alapul, akik 17km/h-val vagy többel is simán futnak hosszabb távokat. Majd valamelyik edzésemen tolok 21km-t, aztán ha azzal sincs bajom, akkor meg a 42km-t is kipróbálom. Sprintben szerintem jobb vagyok, mint hosszú távon, de amúgy sem készülök versenyre, inkább csak hobbiból futok most, úgyhogy belefér. Ehhez viszont kellett másfél év aktív atletizálás. Előtte szerintem nagyon elfáradtam volna 10km-en, ott meg egy edzésen többet futottunk...
Szia
Nem hinném, h bárkinek bármit fel kellene adnia. Én is asztmás vagyok reggelente fújom az alvescót, rendben tart. Múlt héten 18 km-et futottam 9 km/ó átlaggal, készülök a félmaratonra. 10 hónapja futok, jelenleg heti 50 km-et. Amúgy 1. tip. inzulinos cukorbeteg vagyok. Akkor kezdtem el futni mikor kiderült nem is ez a legszörnyűbb bajom. Annyi előnyöm van, hogy elég jól edzhetők az izmaim, jól adaptálódom. Szóval ne add fel.
Őszintén szólva egy éve nem volt olyan dolog, amit jobban utáltam a futásnál. Most szerves része az életemnek..
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!