A box mennyire jó önvédelmi célra?
Tudnátok box mérkőzésre való induló zenét linkelni?
Például Erdelyi Zsolt (szállj el kismadár)
Nem akarok egy boxolót sem megsérteni!
De, eddig olyan boxossal találkoztam, aki kereste a bajt, és megakart verni másokat, vagy kirabolni. És pár boxolót már megkéseltek...
A Krav-maga nagyon jó, csak ajánlani tudom, én is jártam rá fél évet!
Ezek itt majdnem mind krav-maga mozdulatok
http://www.youtube.com/watch?v=h__CdPeJoXo
Én a 70%-okuat tanultam is edzések alatt!
Én már régóta súlyzózom és gondolkodtam küzdősporton box-ot vagy a k1-et találtam a legjobbnak hozzáteszem mindegyik küzdősport fárasztó de karate dolgok nem igazán jönnek be.
Én soha se keresem a bajt és nem is támadnék meg senkit még akkor is ha tudom, hogy erősebb vagyok.
Inkább megbeszélném vele a dolgot: "ne haragudj de nem szeretnék bajt" vagy egyéb hasonló szöveg :)
Hát ez baromira nem krav maga, az összes krav alapelvnek ellentmond...
A box meg jó sport. de inkább támadásra alkalmas, nem védekezésre.
Igen igazad van :)
De megtudnám vele védeni magam, ha az ellenféllel együtt is ringbe szállnék itt most nem a szorítóra gondolok, ha nem én mondjuk támadás képtelenné tenném egy két ütéssel.
"Hát ez baromira nem krav maga, az összes krav alapelvnek ellentmond...
A box meg jó sport. de inkább támadásra alkalmas, nem védekezésre.
"
Bocs, hogy megkérdezem, de miért mond ellent? Miért más? Megnéztem 1-2 krav izé videót, és van ami nagyon hasonlít rá.
Én meg űzöm néhány éve a kravot és:
1.A srác sose néz körül.Ki monta, hogy csak 1 ember támadhat meg?kivéded az egyik kést, aztán hátulról lebök a másik.
2. A technikák túl összetettek, mindegyik szitut egyszerűbben is lehetne kezelni. az egyszerűbb megoldások mindig jobban működnek.
3. egy csomó karfeszítést csinál a srác, még földön is. Kravban sose mész le a földre, mert ott a szituációba ragadsz. amíg eltöröd a kezét, addig a spanja agyonrúg, leszúr. Másrészt, ha meg eltöröd a kezét mert pofon akart vágni, ha feljelent, súlyos testi sértésért elítélnek, amít csak súlyosbít, hogy küzdősportolsz. Ez is az önvédelem része.
4. pisztoly disarm technikák... lol, szal, a srác nem kontrollálja a fegyvert, egy csomószor újra a tűzvonalba kerül. Hulla.
5. az ellenfél nem is ellenfél. Szarul, nem realisztikusan támad, beleugrik a dobásokba, inkább egy jól koreografált tánc az egész, mint küzdelem.
1.:Te hülyee madár az nem Erdelyi Hanem Erdei te szerencsétlen.
(nah most lehiggadtam :D)
2.:ÉN a Krav magát ajánlom.
Nagyon jó küzdősport kifejezetten önvédelmi célokra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!