Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » A box mennyire jó önvédelmi...

A box mennyire jó önvédelmi célra?

Figyelt kérdés

Tudnátok box mérkőzésre való induló zenét linkelni?

Például Erdelyi Zsolt (szállj el kismadár)

2011. márc. 25. 17:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
A box igazából nem önvédelmi dolog. Persze, eltanulhatsz ott néhány ügyes mozdulatot, például hogy fordulj el egy ütéstől, vagy ilyesmi, meg jó edzésben tart. Ha viszont komolyabban gondolkodsz önvédelmi sporton, a boxot nem igazán ajánlom...
2011. márc. 25. 17:36
 2/14 anonim válasza:

Nem akarok egy boxolót sem megsérteni!

De, eddig olyan boxossal találkoztam, aki kereste a bajt, és megakart verni másokat, vagy kirabolni. És pár boxolót már megkéseltek...

A Krav-maga nagyon jó, csak ajánlani tudom, én is jártam rá fél évet!

Ezek itt majdnem mind krav-maga mozdulatok

http://www.youtube.com/watch?v=h__CdPeJoXo

Én a 70%-okuat tanultam is edzések alatt!

2011. márc. 25. 17:53
 3/14 A kérdező kommentje:

Én már régóta súlyzózom és gondolkodtam küzdősporton box-ot vagy a k1-et találtam a legjobbnak hozzáteszem mindegyik küzdősport fárasztó de karate dolgok nem igazán jönnek be.

Én soha se keresem a bajt és nem is támadnék meg senkit még akkor is ha tudom, hogy erősebb vagyok.

Inkább megbeszélném vele a dolgot: "ne haragudj de nem szeretnék bajt" vagy egyéb hasonló szöveg :)

2011. márc. 25. 18:36
 4/14 anonim ***** válasza:

Hát ez baromira nem krav maga, az összes krav alapelvnek ellentmond...

A box meg jó sport. de inkább támadásra alkalmas, nem védekezésre.

2011. márc. 25. 18:50
 5/14 A kérdező kommentje:

Igen igazad van :)

De megtudnám vele védeni magam, ha az ellenféllel együtt is ringbe szállnék itt most nem a szorítóra gondolok, ha nem én mondjuk támadás képtelenné tenném egy két ütéssel.

2011. márc. 25. 19:24
 6/14 anonim ***** válasza:
Hali, én karatézok már 10 éve, van ebből egy kis tapasztalatom, láttam pár verseny, és igazi bunyót is... Először is döntsd el magadban, sportolni, vagy védekezni akarsz? Ha sportolni akarsz, és a bunyó érdekel, a box, k1, thaibox csak egy pár példa kedvéért. Viszont ha a te célod hogy megvédd magad egy esetleges támadás esetén, akkor ajánlom ha van lehetőség, nézz szét a térségedben, hogy hol vannak katonai, vagy egyéb önvédelmi táborok. Igazán ott sajátíthat el sok dolgot az ember! Mert ezek a táborok kifejezetten erről szólnak. Ugyanis csak olyan, hogy önvédelem, igazából nem sok van. Mind1ik sporttá alakul egy idő után, mivel abban van a pénz.. sajnos.. De ha pl egy közeli karate mestert /box edzőt vagy bárkit megkérsz, hogy had járj le edzeni megadott időpontokban, és adjon neked önvédelmi leckéket, biztosan igent fog mondani, kapsz valami barátságos árajánlatot, és már szinte kezdhetsz is a következő pillanatkor
2011. márc. 25. 19:48
 7/14 anonim ***** válasza:

"Hát ez baromira nem krav maga, az összes krav alapelvnek ellentmond...

A box meg jó sport. de inkább támadásra alkalmas, nem védekezésre.

"

Bocs, hogy megkérdezem, de miért mond ellent? Miért más? Megnéztem 1-2 krav izé videót, és van ami nagyon hasonlít rá.

2011. márc. 25. 20:47
 8/14 anonim ***** válasza:
ERDEI ZSOLTNAK HÍVJÁK!
2011. márc. 25. 21:02
 9/14 anonim ***** válasza:

Én meg űzöm néhány éve a kravot és:

1.A srác sose néz körül.Ki monta, hogy csak 1 ember támadhat meg?kivéded az egyik kést, aztán hátulról lebök a másik.

2. A technikák túl összetettek, mindegyik szitut egyszerűbben is lehetne kezelni. az egyszerűbb megoldások mindig jobban működnek.

3. egy csomó karfeszítést csinál a srác, még földön is. Kravban sose mész le a földre, mert ott a szituációba ragadsz. amíg eltöröd a kezét, addig a spanja agyonrúg, leszúr. Másrészt, ha meg eltöröd a kezét mert pofon akart vágni, ha feljelent, súlyos testi sértésért elítélnek, amít csak súlyosbít, hogy küzdősportolsz. Ez is az önvédelem része.

4. pisztoly disarm technikák... lol, szal, a srác nem kontrollálja a fegyvert, egy csomószor újra a tűzvonalba kerül. Hulla.

5. az ellenfél nem is ellenfél. Szarul, nem realisztikusan támad, beleugrik a dobásokba, inkább egy jól koreografált tánc az egész, mint küzdelem.

2011. márc. 25. 22:47
 10/14 anonim válasza:

1.:Te hülyee madár az nem Erdelyi Hanem Erdei te szerencsétlen.

(nah most lehiggadtam :D)

2.:ÉN a Krav magát ajánlom.

Nagyon jó küzdősport kifejezetten önvédelmi célokra!

2011. márc. 28. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!