Forma 1-nek nő vagy csökken a nézettsége?
"Forma 1-nek nő vagy csökken a nézettsége?"
Amikor elkezdem nézni, akkor nő. Amikor elalszom rajta, akkor csökken. :-)
A liberty-vel és az usa közönség bevonásával valamelyest megugrott, de újra lassú csökkenő pályára állt. Ami amúgy minden motorsportot érint.
Amit viszont még nagyon jól csináltak, hogy az új és megmaradt szurkolók fanatikusok, sokat foglalkoznak a körítéssel is, kijárnak versenyekre. A legtöbb futam teltházas, sőt pl egy hungaroringre simán el tudnának adni 3-4x jegyet is, csak ugye a menekülési útvonalak és a tömegközlekedés hiányosságai miatt nem lehet a jelenleginél több nézőt beengedni.
Tehát hiába volt a 2000-es években 1,5x annyi tv-s néző, közben a lelátók egy pl hockenheimben, schumacher csúcsidőszakán, az időmérőn kb 20-30% telítettségben voltak, csoda hogy versenyre nagyrészt megteltek. Most a szabadádzésen 60-80% néző van, szombat-vasárnap teltház.
Én nem mondok le róla, és még biztosan sokan vannak más rajongók is, akik kitartanak a nézése mellett, mert van benne izgalom, de az sajnos tény, hogy az FIA szabályalkotása több dologgal rossz irányba terelte a sportágat, például: az autók kinézete, futam közben a tankolás betiltása, versenynaptár, értelmetlen szabályok, és még biztosan van pár dolog, ami valakinek eszébe juthat..
Stagnál ugyan a nézettség, de időnként biztosan inkább csökkenő statisztikát mutat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!