Daniel Ricciardónak lehet még bármi minimális esélye visszatérni az F1-be, vagy végleg ennyi volt számára?
Alonso 1 a tízezerből. Nagyon rossz példa. Ráadásul ő olyan magas szintről kezdte, hogy ha a kor elvesz belőle, akkor is hozza a kötelezőt. Ráadásul az ő csapattársai nem a legjobb versenyzők.
Nézzük meg Ocont. 2021-ben az időmérőkön és a futamokon is pontosan döntetlenre végeztek, alig volt köztük pont. 2022-ban sem volt olyan nagy eltérés a statokban, csak abban picivel Ocon szerzett több pontot. Ocon nem rossz versenyző, de egyáltalán nem egy Russell, Verstappen, Leclerc kategória. Hamilton "csak" 39 éves de rajta is látszik a kor, főleg azért mert az F1 egyik legjobb versenyzője a társa, és jövőre sem lesz rosszabb társa. De ha Stroll lenne a csapattársa akkor Hamilton is úgy ragyogna, mint pár éve.
De a legtöbb versenyzőt ha megnézzük, akkor kb ekkor vonultak vissza, 30 és 35 év között. És Ricciardo már most sem volt magas szinten, a kor mindig elvesz. Tehát már csak rosszabb lesz. Annyi esélye lenne visszatérni, ha valamelyik versenyzővel történne valami hirtelen, de akkor is csak ideiglenesen.
35 évesen, ha kicsit kopnak is már a reflexek, de még benne szokott lenni néhány jó év a versenyzőkben, mint például Hülkenberg esetén is. Ricciardónak nem fizikailag az életkor volt a problémája. Hosszú évek óta egyszerűen nem találja a helyét, kiégett.
Biztos, hogy nem fog visszatérni. Régen egy jó versenyző volt, de az már tényleg régen volt. A McLarennél két éven keresztül nem mutatott semmi érdemlegeset, ki is rúgták, aztán az Alpha Tauri visszahívta de Vries helyére, az azóta eltelt bő egy évben továbbra sem mutatott semmi érdemlegeset, és most innen is kirúgták. Melyik csapat az, amelyik ezek után még esélyt adna neki?
Ricciardo sosem a stratégiai vénájáról, stabilitásáról volt híres, hanem, kiemelkedő vadászösztönnel rendelkezik, az előzései, mély fékezései tették naggyá. A gond akkor kezdődött, hogy az RB után visszaesett az önbizalma, és ezzel együtt ez a képessége is.
Én legkésőbb a 2. mekis éve után elköszöntem volna tőle, pedig csípem, más kérdés, hogy nem szezon közben, egy ilyen alibi leggyorsabb kör búcsúval. Azért ezt az évet megkaphatta volna még, nagyon nem volt fair a red bulltól, de az is tény, hogy Ric is ilyen körülmények között kaphatta meg De Vries ülését.
#2-es vagyok, most kicsit végiggondoltam a korábbi éveket, és finomítom az álláspontomat: lehet, hogy mégiscsak van egy szemernyi esélye, hogy az Alpha Taurihoz egyszer megint visszahívják. A Red Bull családnál sosem lehet tudni, ők imádják össze-vissza előléptetgetni, lefokozgatni, beültetgetni és kirugdosni az embereket. Itt van például Kvjat, először csak visszafokozták a Toro Rossóba, aztán kirúgták még szezon közben
aztán pár évre rá megint visszahívták, mert épp nem volt hadra fogható pilóta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!