Melyik volt Lewis Hamilton legnagyszerűbb futamgyőzelme a Forma-1-ben?
Első két válaszoló, és aki még olvasta a kérdést, ez nem teljesen objektív kérdés, a kérdező csak azokat a Hamilton-győzelmeket sorolja, amikor vagy ő, vagy a csapata volt sportszerűtlen, vagy abszolút egy másik versenyző balszerencséjének/ügyetlenségének köszönhette a sikert.
Aki nem emlékszik az összesre:
2016 Osztrák nagydíj - az utolsó körben a csapattársát, Rosberget úgy előzte meg, hogy kívülről a kanyarban nekihajtott, kb. elsodorta
2018 Német nagydíj - a hirtelen leszakadó esőben az akkor a Ferrarinál versenyző Vettel az élről csúszott ki, és állt bele a falba (sokak szerint itt ment el Vettel 5. címe, bár annyira a többi futamon sem remekelt utána már, de ez a baleset lehetett a vízválasztó...)
2018 Orosz nagydíj - a teljesen megérdemelten futamot vezető Bottast kb. előre megbeszélten félreállította a Mercedes, hogy Hamilton nyerjen, csak hogy pár ponttal többet szerezzen, annak ellenére, hogy már toronymagasan vezetett Vettel előtt, kb. ígyis-úgyis zsebében volt a bajnoki cím
2019 Kanadai nagydíj - ez volt az amikor, ugyan a pályán Vettel nyert, de a futamon egyszer véletlen lesodródva Hamilton útjába csúszott vissza, ezért a sportfelügyelők utólag megbüntették veszélyes visszatérésre hivatkozva, Hamilton pedig 5 másodpercen belül futott be mögötte
2021 Bahreini nagydíj - Verstappen a futam során megelőzte egyszer Hamiltont, de visszaengedte, mert a csapat nem volt benne biztos, hogy nem a pályán kívül előzte meg, újból pedig már nem tudta megelőzni.
2021 Brit nagydíj - Hamilton Verstappennel ütközésére, kvázi Verstappen kiütésére szerintem még emlékszik mindenki
2024 Belga nagydíj - Russel súlyhatár miatti utólagos kizárását pedig szintén nem kell nagyon magyarázni.
Amúgy a kérdésre válaszolva: nekem a 2007-es Kanadai futamgyőzelem a legnagyszerűbb, mégiscsak az volt az első siker, meg akkor még normálisabb figura volt Hamilton, nem volt ennyire ellenszenves, mint a Mercis korszakában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!