Mi az oka hogy Carlos Sainztól megválik a Ferrari? Mi lesz így a jövőjével?
Nem nagyon értem a csávó mit tudott volna még tenni, konkrétan az egész mezőnyben az egyetlen pilóta aki nem Red Bullos és futamot nyert tavaly. Ennél hova várhatott tőle többet a Ferrari? Mi az amivel még így is elégedetlenek voltak vele kapcsolatban?
Másik: mi lesz így vele? Ülés nélkül marad? Szerintem nem ezt érdemli, sokkal rosszabb versenyzők is vannak nála a mezőnyben, nem is egy.
A Ferrari mindig is Leclerc mellett tette le a voksát, így pedig, hogy Hamilton képbe került, nem volt kérdés, kinek kell mennie. Gondolom az sem segített a helyzeten, hogy egyre többet lehetett hallani, hogy 2026-tól átül az Audiba, ahol vezérpilóta lehet. Már csak az a kérdés, hogy 2025-ben mi lesz, de a logika azt diktálná, hogy 1 év Sauber.
Egyébként én is azt gondolom, hogy a mezőny talán legalulértékeltebb pilótája a spanyol. Audi ide vagy oda, én Toto helyébe biztos rápróbálnék, mert Russellnél szerintem sokkal stabilabb teljesítményre képes.
Russellnél nem stabilabb, pont hogy inkább eléggé hullámzó teljesítményt nyújt! Volt pár futam, amikor stabilan kapaszkodott az élmezőnybe, és lehagyhatatlanul támadt a győzelemért, de a legtöbb futamon inkább csak kisebb villantásai vannak, miközben elveszve sodródik az árral a 4.-10. hely között!
2025-re 5 opció van Sainz számára: Mercedes, Red Bull, Aston Martin, Sauber, vagy 1 év kihagyás. A többi csapatnál már vagy stabil, vagy borítékolható szerződések vannak a jövő évre, 2026-tól az Audinál viszont már a legfőbb esélyes, szóval annyira azért nem kell aggódni a jövője miatt, inkább csak 2025 a kérdéses év! ;)
Bár elméletben 5 esély, de reálisabban inkább csak 3, Red Bull és Aston Martin kevésbé: az Aston Martinnál való hosszabbításban Stroll helye “apuci” miatt biztos, Alonsoé pedig a teljesítménye miatt. A Red Bullnál pedig Perez helyére Ricciardo tuti, Ricciardo mostani helyére pedig nem titok, hogy Lawson kapna egész éves szerződést!
A Mercedesnél bár Sainz esetleges szerződtetése is napirenden van, de nem akarják elkapkodni a döntést, és rajta kívül még ketten is esélyesek a Merci ülésére: Vettel esetleges visszatérése, vagy Antonelli debütálása az F1-ben - bár előbbire sokkal kevesebb az esély, de azért megvan.
A Saubernél pedig se Bottasnak, se Zhounak nincs még érvényes szerződése jövőre, és ez Sainz számára kiváló opció lehet, hogy felkészüljön az Audi érkezésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!