Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » A női öttusa mennyire komoly...

A női öttusa mennyire komoly sport?

Figyelt kérdés
Nem bántásból, de kocogó átlagembereket láttam az olimpiai döntőben, olyan tempóban úszni meg futni, ami konkrétan lelkes amatőr szint, a lövészet része pedig.. na azt hagyjuk is.

aug. 11. 13:49
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
39%
Amúgy a kérdező örülhet, ebben a formában (lovaglás-vívás-úszás-laser run) soha többet nem rendezik meg, sem olimpián, sem világbajnokságon. Akkor majd lehet abba is belekötni, de az sem lesz könnyebb összversenyszám.
aug. 11. 16:00
 12/28 A kérdező kommentje:

11:

Na az jó, mert így ebben a formában nézhetetlen, élvezhetetlen.

aug. 11. 16:04
 13/28 anonim ***** válasza:
77%

Kedves kerdezo. Ez egyeni velemenyed, de ha igy gondolod, akkor bizonyitsd az igazadat.

Ezek a sportolok mind fizikailag, mind mentalisan nagyot kuzedenek a versenyeken. Teljesen kulonbozo sportok, kulonbozo technikak, mozgasformak. En csodalom oket, hogy ezt birjak, es csinaljak.

Az osszetettsege az egesz sportangnak szerintem lenyugozo.

Na de, eloszor is, nyilvan nem ugy futjak a 3000m-t, mint ahogyan mar elottem is irtak, a kifejezetten futasra es atletizalasra edzo, fedett palyas, szoges cipos sportolok. Eleve a homokban nehezebb futni, nem is segiti oket a cipo felepitesileg, mint a gumipalyan a szogek, valamint muszaj ugy futniuk, hogy meg tartalekoljanak, hiszen egy 600as kor utan koncentralniuk kell a lovesre, eltalalni azt a kicsi pontot 3000 meter alatt 20szor. Az utolso 600at igyis megtoljak.

Valamint ha belegondolnal, hogy elotte mennyi mindent csinalnak, lovaglas, vivas, es uszas, majd ezekutan allnak neki a futasnak..

Lehet, hogy te nem tiszteled oket, es nem suereted ezt nezni, de szerintem gondolj bele, hogy mit vegig nem kuzdenek ezek a sportolok, es ne becsuld le oket.

(en egyebkent kifejezetten szivesen nezek ottusat, pont a valtozatossaga miatt. Meg pl a maratont nem szoktam nezni, szamomra az unalmas, de ezert nem szolom le a sportolokat, sot, csodalom oket, hogy 42 km lenyomnak

aug. 11. 16:15
 14/28 anonim ***** válasza:
72%
Gondolom életedben nem futottál többet egyszerre, mint a kötelező tesiórás bemelegítés 🤣
aug. 11. 17:26
 15/28 A kérdező kommentje:

14:

Hogyne hogyne. Már vártam ezt a fajta kommentet:)

De sajnos téves. Inkább nem is sorolom, de 3 sportágat is versenyszerűen űztem, mindhárom olimpiai sportág, ezen felül hobbiból lőni is szoktam. Ezért is feltűnő nekem ez a tötymörgés meg próba-szerencse jellegű lövöldözés, amit az öttusázó lanyoktol láttam, de elfogadom amit fentebb írtátok, az összetettsége bizonyára tiszteletet érdemel. Vívni meg lovagolni nem tudok, így azt a részét meg sem tudom ítélni; szóval igen, nem kérdés, engem összetettben leverne bármelyik:)

aug. 11. 18:22
 16/28 anonim ***** válasza:
19%

Cuki verseny. Kb mint egy iskolai sportnap. Őhmm... ja. Persze nyilván szépen felkészülnek rá, beleadnak mindent. Csak hát annyira érdektelen sport, nameg extrém DRÁGA!! Már úgy űzni. Minden felszerelést megvenni, lovaglás már önmagában megengedhetetlen a legtöbb embernek (bár oké, az most ébben ki fog kerülni)

Nyilván lehetne ezt sokkal komolyabban is csinálni, csak nincs rá utánpótlás. Csoda, hogy még űzi valaki.

aug. 12. 01:42
 17/28 anonim ***** válasza:
15%

Én törölném az öttusát

Csak akkor csinálj több dolgot egyszerre ha da vinci vagy, tehat polihisztor.

Sportban egyben legyél kiemelkedő, különben hülyén fog kinézni…

aug. 12. 05:38
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Az öttusán eredetileg katonák indultak, akiknek akkoriban úszni, futni, lovagolni, vívni és lőni is tudni kellett. Aztán ahogy változtak az idők, a katonai kiképzésből is kikerült a lovaglás és a vívás, illetve az öttusa is inkább a tehetősebb ételmiségi réteg sportjává vált, akik tudnak finanszírozni egyszerre ennyiféle sportban felkészülést.
aug. 12. 11:42
 19/28 A kérdező kommentje:

18:

Igen, nekem is úgy tűnik, hogy ez olyan úri gyerekek sportja lett, akik szeretnek több dologba belekóstolni, edzésre járogatni, de nem szeretnek elfáradni.

aug. 12. 12:44
 20/28 anonim ***** válasza:
47%
Kérdező, van egy mondás: savanyú a szőlő. Mintapélda vagy.
aug. 12. 14:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!