Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Ennek az arcátlan csalásnak...

Ennek az arcátlan csalásnak mikor lesz már vége az olimpiákon?

Figyelt kérdés

[link]

Műugrás. Bírók véleménye ("pontozás") dönt az érmekről.

8-ból 8 kínai aranyérem (mellé két ezüst és egy bronz is). Semmilyen más nemzet egyetlen versenyzője sem nyert aranyérmet. Az előző, tokiói olimpián "csak" 8-ból 7 kínai arany, előtte Rióban szintén 8-ból 7 kínai arany. Londonban is 8-ból 6 kínai győzelem.

Azért az hogy valakinek lejt a pálya az egy dolog, de azért mindennek van határa, már a látszatra sem adnak. Így kell megnyeretni Kínával az éremtáblát.

Miért kell az ilyen pofára pontozós "sportokat" engedni az olimpiára? Ahol semmi objektív mérce nincs (idő, táv, gól stb.) csak "szépségre" adnak érmet, és lám hogy hogy nem mindet a kínaiak nyerik. Véletlen volna?

Ez a rendezőknél belefér az olimpiai szellemiségbe? Az aranyérmek megvásárlása?

aug. 10. 16:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Azért nézni is szoktál műugró versenyeket???
aug. 10. 16:42
 2/12 A kérdező kommentje:
#1 Hogy szoktam az túlzás, de láttam már párat. Mindenki ugyanolyat ugrik, aztán a kínaiakat mindig legmagasabbra pontozzák és megnyeretik velük. Gondolom ők fizetnek jól zsebbe a megfelelő embereknek.
aug. 10. 16:44
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

LOL:D Hát nagyon értesz hozzá, az látszik.

1 milliárd kínaiból csak találnak 5-6 embert, akik igenis jól tudnak ugrani. Ma mondjuk az egyik kínai sokáig egyenesen sereghajtó volt a döntőben - mondjuk a másik megnyerte, de mindenki más hibázott, ő meg nem. Ez ilyen. Bizonyos nemzetek bizonyos sportágakban igen erős utánpótlásneveléssel rendelkeznek + a több száz milliós nemzeteknél a merítés is nagyobb.

aug. 10. 16:51
 4/12 A kérdező kommentje:
Felesleges ezt a merítésre meg mások hibázására fogni, mikor olyan sportágról van szó ahol semmilyen objektív szempont nincsen, így nyugodtan rá lehet fogni hogy "hát csak a kínai ugrott tökéletesen". Mert mi is a tökéletes definíciója? Ja hogy amelyik a legjobban tetszik a bíróknak. Az aztán objektivitás. A legtöbb más sportban vannak objektív mérők (gól, találat, távolság, időeredmény stb.), amelyeknél semmi ilyen nincs, azokban érdekes módon mindig a kínaiak a legjobbak toronymagasan. Vajon miért...
aug. 10. 16:55
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy laikus látja, ha egy ugrás szép vagy rontott, ha máshol nem, a lassításon. Az ugrások nehézsége meg előre meg van állapítva A kínaiak tényleg szépen szoktak ugrani. De persze, ez pontozásos sportág, akinek ez nem tetszik, menjen futni vagy evezni
aug. 10. 17:02
 6/12 anonim ***** válasza:
Szerintem sokkal kevesebb a szubjektív tényező a pontozásnál (ahogy más sportágakban is), mint ahogy elképzeled. Ez nem olyan, mint a filmek pontozása az IMDB-n, hogy adok neki hasra ütésre egy hetest, csak mert dögös volt a főszereplő.
aug. 10. 17:03
 7/12 A kérdező kommentje:
Persze, és 8-ból 8 esetben csak a kínai ugrott tökéletesen, hogyne. Ne magyarázzuk már meg a megmagyarázhatatlant könyörgöm. A lassításokon is látni amúgy hogy többen is ugyanúgy ugranak, csak nekik ugye az ezüstérem a maximum mert az első hely már előre elkelt.
aug. 10. 17:04
 8/12 MGéza ***** válasza:
100%

A pontozásos sportágaknál 3, de kettő biztosan belejátszik a végső pontszámba:

- A gyakorlat kivitelezése esztétikai szempontból

- A nehézségi szint, nyilván ha valaki csak triplát ugrik és a másik négyeset, akkor a másik magasabb pontszámról nyit.

- Meg sokak szerint amit te mondasz, hogy honnan származik a versenyző. Erre találták ki a pontrendszerben hogy a legalacsonyabb és legmagasabb pontszámot kiveszik, hogy ne legyen olyan hogy valaki direkt lepontozza a rivális ország versenyzőjét.

aug. 10. 17:06
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Most kapcsolok, hogy te nem kérdezel, csak panaszkodsz, bocs... Amúgy én nem láttam túl sok műugrást, meg hasonlót, de szerintem kizárható, hogy minden bírót lefizettek...
aug. 10. 17:08
 10/12 A kérdező kommentje:

#8 Kösz, ha az összes bírót megvették, akkor tök mindegy hogy az egy legmagasabbat kiveszik.

Egyszerűen ki kéne dobni az ilyen szimpátiasportokat az olimpiáról a 3,14csába, szégyen az egész. Csak hát akkor hogy nyernék meg a kínaiak az olimpiai éremtáblát ugyebár. Azért maximális respect az USA-nak, hogy pariban vannak velük, mikor ők általában objektív sportokban tudnak csak nyerni.

aug. 10. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!