Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Mik a cselgáncs szabályai?

Mik a cselgáncs szabályai?

Figyelt kérdés
Értem ez alatt azt, hogy azon kívül, hogy az a "játék" vagy sport lényege, hogy ki kell gáncsolni (cselesen :) ) a másikat, mit szabad és mit nem?

2023. júl. 31. 15:23
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
Már várom az új szorit :D
2023. szept. 18. 17:16
 32/39 A kérdező kommentje:
Most vasárnap elmaradt az edzés, de holnap várható, várom is, magam is! :) Addig csak a rejtélyes sérüléseimről tudok max. mesélni, amelyeket mindig edzések után veszek észre, és fogalmam sincs, hogy honnan szereztem, de puszta paraszti eszes logikám szerint biztosan edzésen, csak épp nem emlékszem a pillanatra. A kedvencem az a sebem, amelyről nem tudtam megállapítani, hogy horzsolás vagy hólyag a lábfejemen, aztán rájöttem, hogy végül is mindegy is, egyiket sem kéne piszkálni, vakarni, de nagyon fura, hogy a seb körül is piros, és tényleg az a legfurcsább benne, hogy nem tudom, hogy mi ez. Mindegy, lassan tán csak begyógyul, vagy nem, és szerintem közönséges horzsolás volt új korában is, nem hólyag, pedig nagyon hólyagszerű. Izgi? :D Nem. :D
2023. szept. 19. 19:13
 33/39 anonim ***** válasza:
100%

Tatami-égés.

A tatami tud ilyen horzsolt-égett sebet csinálni az ember lábfejére, amikor gyorsan húzod a lábad rajta (jellemzően földharc közben pl. lábat váltasz, kesa gataméból hasra fordulsz oldalsó leszorításhoz). A tatami jól tapad, tehát jól súrlódik, ami jól súrlódik, az lehúzza a bőrt és még éget is. Hát így.

Kellemetlen helyen tud lenni, mert nem nagyon tud gyógyulni cipőben, zokni beleragad, feltéped... érdemes éppen ezért leragasztani, illetve sebhintőporral is megkínálni. Éjszaka meg hadd levegőzzön!

2023. szept. 20. 08:00
 34/39 anonim ***** válasza:
Nekem is felszakadt a bőr a lábujjam tetején legutóbb. Rosszul is voltak muayon, elég undorítóan nézett ki. Leszedem mindjárt a tapaszt és kimosom újra. Nem tudom mondjuk tudok - e ma edzésre menni. Nincs leokoplasztom
2023. szept. 20. 10:51
 35/39 anonim ***** válasza:
100%

Vérző sebet, levedző bőrfelületet úgyis be kell kötni, le kell ragasztani. Fertőző bőrbetegséggel meg nem megyünk edzésre, ez ugye alap...

Ragtapasz amúgy szokott lenni a termekben, pont az ilyen apró sérülések fedése miatt, illetve az ujjakat meg-tape-elni, hiszen azok az állandó fogás-fogásbontás miatt eléggé sérülésnek kitett helyzetben vannak.

Megreccsen az ujjad, hozzákötöd a szomszédhoz, edzel tovább. Ha meg "kijáratódik", akkor meg vannak technikák is arra, hogy némi külső ragasztószalaggal hogyan tudod megtámogatni az ujjpercek közti izületeket.

2023. szept. 20. 11:47
 36/39 anonim ***** válasza:
100%
Nincs bőrbetegség. Egyszerűen sebes.
2023. szept. 20. 12:08
 37/39 A kérdező kommentje:

Nu, most jöttem haza edzésről. Mai - számomra új, de már tanulták - gyakorlat a lábsöprések gyakorlásából indult, aztán jött a gyakorlat, nevére persze megint nem emlékszem, segítsetek: a gyakorlat arra van, ha egymással szemben állva rá akarna lépni a társunk az egyik lábunkra, ugyanazon az oldalon, mármint tükör szinten ugyanaz, ám mi ezt megelőzzük egy lábsöpréssel, szóval ez egy időzítős játék, amire még mondta is az edző, hogy nagyon nehéz úgy elsajátítani, hogy küzdelemben is felhasználható legyen. Nekem konkrétan lilává rúgták az edzőtárasim a bokámat, iszonyat fáj bakker...

Ezen kívül az edző kihívott engem előbb példának, vmi gyakorlatot bemutani, az is izgi volt, remegő lábaimmal, amin még nevetett is, hogy nem fog megenni :D , aztán meg a randorinál kihívott engem egy küzdelemre. Fú, hogy betojtam akkor is, hogy mit fog velem csinálni, vagy pont azért, mert semmit nem fog csinálni, az sem izgi, amit még mondtam is neki, hogy tán csak azért akar velem lenni, hogy pihenjen :D , mire mondta, hogy nem, hanem kíváncsi arra, hogy mit tudok már, és noszogatott, hogy dobjam meg. Próbáltam egy párszor, de nem sikerült, nahát, nem meglepő, sokkal nagyobb is nálam, nehezebb is, erősebb is, de egyszer sikerült kigáncsolnom, bár így is gyanítom, hogy hagyta magát, de még így is jót tett az egómnak :D , az rögtön az egekbe szökött és meg is köszöntem neki, hogy köszi, hogy elestél! :D :D :D Jót röhögtem magamon már ott is akkor is... :D :D :D

Tiszta kék-zöld-lila foltos vagyok mindenhol, az egész testemen, csípőmön, karomon, lábamon, a lábfejem tiszta lila és fáj, áú, de így legalább érzem, hogy valami hasznosat csináltam! :)

Amúgy náthás vagyok, fáj a torkom, köhögök és kialvatlan is vagyok, ráadásul edzés ettem jó sokat, szóval jó nyavalyásan voltam edzés előtt, meg is fordult kicsit a fejemben, hogy nem megyek, de éreztem, hogy jót fog tenni ez nekem, és így is lett, tényleg jobban érzem magam azóta, meg közben is jobban voltam, szóval ez tényleg igaz, hogy mozogni kell minden nyavalyára, ó je, köszi, sziasztok! :)

Ja, mi a neve ennek az előrefelé lábsöpréses technikának japánul? Ki tudja?

2023. szept. 20. 22:51
 38/39 anonim ***** válasza:
De ashi barai.
2023. szept. 21. 08:14
 39/39 anonim ***** válasza:
49%

38 nem ouchi garira gondol a kérdező? Legalábbis én is nemrég kezdtem, és ott húzom ki a lábát úgy, hogy előre esik. Pontosabban az eső fél önmagának hátra. De Ashi barainál nekem úgy tűnik, hogy oldalra esik. Ezek a söprések Gáncsolások amúgy nagyon jók lesznek nekem thaiboxhoz :D

Én ma földharcoltam, nagyon élveztem. 2 rear naked chokeot meg egy amerikanaval sikerült legyőzzek citrom meg 2 narancs övest. Mondjuk gyerekek voltak, szerintem max 15 évesek, bár az egyik azt mondta, akinek a karfeszítést csináltam, hogy már 8 éve nyomja. Azért megleptem őket, de nyilván csak a súlykülönbség miatt tudtam felülkerekedni rajtuk. Amikor korombeliekkel vagy idősebbekkel voltam, akkor esélytelen volt már a helyzet :D nem bírom áthidalni az embereket, és a giben nem tudom kihúzni a karomat ha a fejem körül összefogják, mert a ruhába kapaszkodnak. Borzalmasan idegesítő, hogy tudom, hogy simán ki tudnék oldalra szabadulni, de a ruha nem engedi. Meg, hogy gyenge vagyok :D el kell kezdenem konditerembe járni ehhez a sporthoz

2023. szept. 21. 16:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!