Miért nem fognak össze a nemzetek és lépnek vissza egységesen az elcsalt kínai olimpiáról? Egyáltalán hogy lehet ilyen országban olimpiát rendezni?
Ha úgyis mindenkit kizárnak aki megelőzi a kínaiakat, akkor miért nem fog össze a magyar, dél-koreai meg a többi szövetség, és lépnek vissza egységesen minden további versenyszámtól?
Meg nem csak a Sándor elcsalt aranya, meg előtte a két koreai kizárása amiről üvölt a csalás, a snowboard a nőknél is ugyanez volt, ott is kamu pontozással nyerették meg a kínaival az amerikai meg a francia lány előtt a számot.
Eleve nem értem hogy lehet egy ilyen országba mint Kína olimpiát hozni, mikor tudvalevő, hogy a csalás, a dopping és a megvesztegetés hazája, és látszik is élesben idén is mi megy ott. De emellett miért nem állnak ki a nem csaló nemzetek és bojkottálják ezt az "olimpiát"?
Igen, a kínai meg visszahúzta. Akkor zárják ki mind a kettőt, vagy egyiket se. Itt nem (csak) arról van szó hogy elvettek a magyaroktól egy aranyérmet, hanem arról is hogy mi az hogy ha mindkét versenyző szabálytalan, akkor az egyiket kizárják, a másikat meg nem?
Meg nem csak a döntő: az elődöntőben is véletlenül pont a két esélyes dél-koreait zárták ki, így egyrészt éppen továbbjuttatva a később "véletlen" első-második kínai párost, akik amúgy tovább se jutnak, másrészt meg is szabadították őket két esélyes riválistól. Utána meg Shaolint is kizárják mikor a kínai legalább annyira csalt.
Ez hol igazságos?
Vagy távolodjunk el a magyar vonatkozásoktól és a korcsolyától: a snowboardban (ahol nem volt magyar a döntőben) is felháborító volt hogy a kínainak pont olyan pontokat adtak hogy nyerjen a végén az amerikai meg a francia versenyező előtt.
Ezért nem értem egy ilyen olimpián mi értelme tovább versenyezni. Csalás az egész.
Mai hányinger:
Férfi 5000 m, a magyarok csak a B döntőbe jutottak, sajnos, de ami a nagyobb érdekesség, az a másik előfutam: Olaszország és Kanada jutott tovább első két helyen, a kínai váltó elesett és utolsó helyen ért célba, azaz nekik is a B döntőbe kellett volna kerülniük. A bírók egyéni döntés alapján továbbjuttatták őket az A döntőbe.
Mennyibe fogadjunk hogy meg is fogják nyerni?
🤢🤮🤮🤮🤮
8:
Pedig komoly és látványos sportok vannak itt, nem úgy mint a nezhetetlen kinszenvedések s nyári olimpián mint birkózás, judo, súlylokes, láncosgolyo-hajitas, stb
9
40 év alatt egyszer sem éreztem késztetést, hogy ránézzek. A síelés egy rekreációs tevékenység. Ezt eladni mint sport elég vicces.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!