Michael Schumacher vagy Lewis Hamilton a jobb Forma1-es pilóta?
"Érdekes, hogy Vettelről is azt hitték, hogy a legjobb, amíg nem kapott végre erősebb csapattársat."
Vettelt egy időben én is a nagyon jókhoz soroltam, Alonso, Hamilton ligájába. Újoncként nagyon meggyőző volt, és 2010 kivételével a Red Bullnál is úgy nyomatta, mint egy úthenger. Azt hittem, szinte bárkit le tudna győzni, de 2014-től kezdve számtalanszor kiderült, hogy nem így van, mentálisan elég érzékeny és nagyon szét tud esni hosszabb időszakokra is.
"Schumacherre tipikusan igaz volt az, ami Vettelre is. Nem kellett bizonyítania, szimplán csak megkapta a legjobb autót, és úgy nyert ennyi címet."
Azért Schumacher a kilencvenes években jó néhányszor ült gyengébb autóban, és többször olyan években is az utolsó futamig életben tartotta a bajnoki esélyeit, amikor nem az ő csapata építette a legjobb autót (pl. 1997, 1998)
Szerintem Huan Manuel Fangio mindkettőnél jobb volt.
Niki Laudát is jobbnak tartom.
Amikor Schumacher feltűnt, akkor vonultak vissza a korábbi világbajnokok, Senna pedig meghalt. Schumachert nagyon nyomták, mert fel kellett építeni egy sztárt, aki leülteti a nézőket a tv elé. Sokszor a szabályok felett állt.
Meggyőződésem, hogy amikor keresztbe áll Monacoban az időmérő végén, akkor azt tesztelte, hogy még mindig egyenlőbb-e a többieknél. Nem az volt az elsődleges célja, hogy egy ilyen sunyisággal megnyerje az időmérőt, hanem tudni akarta, hogy továbbra is csalhat-e. Az év végén vissza is vonult, mivel megbüntették Monacoban.
Schumacher sosem volt tiszta versenyző. Nem arról van szó, hogy hibázott, vitás esetei voltak, hanem kiefejezetten veszélyes volt, nem tudott veszíteni. Többször szándékosan ment neki Hillnek, valamelyiken rajtavesztett.
De az el kell ismerni, hogy a 2006-os Brazil nagydíjon nagyot ment!
Hamiltontól ilyeneket sosem láttunk. Nyilván ő is elmegy a határig.
#19!
Összekevertem azzal, amikor Villeneuve-re húzta rá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!