Ha a Forma-1 ennyire retteg az esőtől, akkor miért nem csak arab országokban rendezik a versenyeket?
Nem retteg, rengeteg esős futam volt már. De nyilván van egy határ ami vállalható még ezekkel az autókkal, és van, ami már nem.
Norris tegnap egyedül autózva is simán taccsra vágta a McLarent, versenyhelyzetben, mások mögött autózva erre még rájött volna hogy egy-két méterre is alig láttak. Nyilván ésszerűtlen lenne.
"Mert holnap már nincs nap hogy versenyezzenek gondolom..."
Így, hogy jövő héten is versenyhétvége, tényleg nincs. Mivel a logisztikát lehetetlenítette volna el egy teljes napos kiesés a költözésből. Ami azért nem egy nap alatt van meg.
Nem rettegnek. Rengeteg esős futam volt már. ( Szerintem azok a legjobbak.) De egy focimeccset is lefújnak ha az eső miatt használhatatlan a pálya, pedig ott nem a focisták élete a tét.
És azért nem ott rendeznek, mert minimum három földrészen kell futamot rendezni egy szezonban ahhoz, hogy világbajnokságnak hívhassák.
1# ha holnap lenne a futam az az ottani nézőkkel lenne a legnagyobb kitolás.
Jó eséllyel holnap már dolgozni fognak a legtöbben. így se kaptak sokat a pénzükért, de legalább ott voltak nem ehelyett rendeznek valamit amiért nem fizettek.
Azert belgiumbol atcuccolni hollandiaba ne hogy már olyan hosszu folyamat legyen, hogy ne lehessen hetfore rakni a futamot. Nem egy nap nyilvan, de megoldható, mindig mindent meg lehet oldani, de ilyen szarul megoldani ez így gáz.
Ez pedig mellekes, de azert azt is gaznak tartom, hogy az autoversenyzes es a technika csucsanak mondjak az f1et de az esőre nem tudtak meg mindig semmit kitalalni. Nem azt mondom, hogy torjek magukat ossze a pilotak, hanem, hogy ha eso akkor alkalmazkodjanak a gyartok is es az autok kialakitasa is. Egy csucs vagy kiralykategoriatol lehet tul nagy elvaras, de ha ettol nem akkor melyik kategoriatol varjuk el?
"Azert belgiumbol atcuccolni hollandiaba ne hogy már olyan hosszu folyamat legyen"
De, olyan hosszú folyamat, mert az nem csak annyiból áll hogy szépen átkocsikáznak.
A futam után le kell bontani a motor-homokat, a boxokat, azokat el kell csomagolni, elszállítani, ott kicsomagolni és újra felépíteni. Ne adj' Isten pótolni kell a sérült alkatrészeket, felszerelni az új fejlesztéseket, valamikor a csapatnak pihenni sem árt.
"Egy csucs vagy kiralykategoriatol lehet tul nagy elvaras, de ha ettol nem akkor melyik kategoriatol varjuk el?"
A természet hatalmasabb mint az ember. Ez van. Alkalmazkodott a kategória, mert max. 10 évente marad el egy futam az eső miatt, de mindig van egy határ. Ilyen erővel akkor egy hurikán közepén is elvárnád hogy versenyezzenek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!