Mikor végeztünk ennyire hátul utoljára az éremtáblázaton az olimpián?
Több sportágban lettünk eredményesek, mint a legtöbbször. Több érmünk és több pontunk lett, mint az elmúlt pár olimpián. Aranyból kevesebb lett, ez az oka az éremtábláztnak is, de a többi éremből azért volt jócskán.
Idén 15. helyen végeztünk az éremtáblázaton
2016: 12.
2012: 9.
2008: 21.
2004: 13.
2000: 13.
Szóval összeségében volt sokkal rosszabb is, ez csak kicsit rosszabb, mint az átlagos tejesítményünk ebben az évezredben. Kiszámoltam 2000-2021 között olimpiákon átlagosab a 13,8. helyen végeztünk ez ehhez képest csak 1,2 hellyel rosszabb, ami szerintem nem nevezhető tragikusnak. Tény, hogy elmaradtunk egy kicsit.
Pedig ez nagy siker kérdező.. például, hol vannak a szomszéd országok hozzánk képest az érem táblázaton?
Minden tiszteletem a magyar olimpikonoknak, mindegyiknek, nem csak az érmeseknek.... az olimpiára ki is kell jutni ám, kvótát kell szerezni.
Tudod.. kérdezőcske.. te mit is tettél le eddig az asztalra? Milyen dicsőséget szereztél eddig ennek az országnak?
Ja, hogy semmilyet. xDDD
Az éremtábla idén jó zsúfolt volt a 11-16. hely között. Ha valamelyik ezüst helyett aranyat nyerünk, 15. helyett 13-ak lettünk volna. Ha egy bronz helyett nyerünk aranyat, 11-ek.
Amúgy meg Magyarország is egy tinglitangli nemzet, csak nálunk eszetlenül meg volt tolva az olimpia mindig is, és rászoktunk, hogy sok aranyat nyerünk. Én is keveslem a 6 aranyat, pedig valójában irreálisan sok egy ilyen szirszar országnak. 93 nálunk nagyobb népességű ország van a Földön, ebből 13 végzett előttünk. A 100+ nálunk kisebb ország közül pedig csak Új-Zéland nyert többet nálunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!