Mi a véleményetek hazánk színeiben versenyző sportolók által elért eredményről? És az éremtáblázaton elfoglalt 9. helyünkről?
Én büszke vagyok rájuk! Az, hogy 8 versenyszámban lett magyar győztes szerintem várakozáson felüli eredmény. Ráadásul most már nemcsak úszásban és kajak-kenuban, meg vívásban, hanem atlétikában és tornában is, tehát összesen 5 féle sportágban. Tornában pl. Berki Krisztián győzelme azt is jelentette újra van tornában is győztes, Csollány Szilveszter óta, aki még 2000-ben nyert gyűrűn azóta nem nyertünk ebben a sportágban, pedig régebben a magyar tornasport is erős volt.
Az meg, hogy 9. lett a magyar csapat, mondjuk összes érem tekintetében már nem fértünk be a top 10 be, de így is egy szinten lenni a franciákkal, olaszokkal, ausztrálokkal, japánokkal azért nagy dolog. Főleg úgy, hogy ezek a nemzetek sokkal nagyobbak népességben is, meg többet tudnak áldozni sportra is. Szóval ilyen szempontból a 9. hely nem lenne indokolt, mert mi a közepes nemzetek közé tartozunk, tehát elvileg hátrébb lenne a helyünk, ennek ellenére mégis benne vagyunk a felső 10 ben, ami egy óriási eredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!