Csak szerintem értelmetlen az olimpia?
Az olimpia a sport ünnepe! 4 évente 20 napot "vesz el" az életünkből. Az egyetlen olyan rendezvény, ahol ennyi sportág szerepel egy időben, egy helyen. Akit nem érdekel a sport, nem nézi. Akit érdekel, annak olyan, mint a macinak a málnásban - kánaán. Sok gyerek előszőr "találkozhat" olyan sportágakkal, aminek esetleg 10-15 év múlva - akár - a bajnoka is lehet.
És ha már a kulcsszavaid között szerepel a #pazarlás #Orbán - sport kapcsán inkább a focira asszociálnék. De #pazarlás címszóval ezer más dolog is eszedbe juthatna - ami viszont már nem ennek a kategóriának a témakörébe tartozik.
Szerintem az olimpai érdekes dolog, a kérdés inkább az, hogy mit ér meg a jó szereplés.
Szerintem ebben Magyarország az egyik véglet aki már szerintem túlzásba esett.
Annyi pénzt költünk a versenysportra a költségvetésünk arányában, mint senki más az EU-ban, olyan szinten privilegizáljuk anyagilag az olimpiai helyezetteket mint alig valaki a világon rajtunk kívül. Pl. az hogy a K-4 aranyérme után nettó 330 millió forintot fizetünk ki közpénzből a lányoknak és edzőiknek csak eseti jutalomként az már a felháborító kategóriája. Különösen úgy, hogy lakossági sportolásban az utolsók között vagyunk az EU-ban.
Szóval szerintem az olimpia jó dolog, de meg kene találni ez egészséges egyensúlyt abban, hogy mennyi pénzt is öntünk bele.
"K-4 aranyérme után nettó 330 millió forintot fizetünk ki közpénzből a lányoknak és edzőiknek"
Ezt az összeget nem személyenként, hanem 6-7 részre elosztva fizetik/fizetjük ki a csapatnak.
"szerintem az olimpia jó dolog, de meg kene találni ez egészséges egyensúlyt abban, hogy mennyi pénzt is öntünk bele"
Igazad van, csak azzal nem értek egyet, hogy olimpia...
Mert hogy az "Európabajnok" összegnek a túlnyomó része nem az "Olimpia" nevű zsebben tűnt el... :(
Payout by Country for Olympics (USD equivalent in 2021) [link]
Highest share of expenditure on recreation and sport in Hungary, lowest in Croatia [link]
Orbán cabinet spent a crazy amount on sports during the pandemic, but what about health sector? [link]
"The sector received 48.2 billion HUF (133.9 million EUR) during the first wave, 44.2 billion HUF (122.7 million EUR) during the summer when the restrictions eased, and 47.7 billion HUF (132.5 million EUR) since the beginning of the second wave.
Most of the money (104.2 billion HUF that is 289.4 million EUR) was spent on preparations and developments of facilities, for example, the Bozsik Stadium, Veszprém swimming bath, and the multifunctional sports hall in Tatabánya.
9.3 billion HUF (25.8 million EUR) was spent on competitive sports and Olympic preparations, 11.8 billion HUF (32.7 million EUR) on sports academies, 4-4 billion HUF (11.1 million EUR) on National Sports Centres, and 2.6 billion HUF (7.2 million EUR) on other expenditure including for example promotion."
8:
Haha na az lenne a szép, ha személyenként fizetnénk 330 millát 😆. Bár gondolom te annak is tapsolnál.
A többi gyűjtőmunkádat majd később megnézem, bár ahogy ismerlek, megint magad ellen szállítottad a bizonyítékokat:)
9:
ad 1
értő olvasás, ha nem tűnt volna fel, válaszoltam egy felvetésre - eloszlatanadó az esetleges félreértéseket
ad 2
te engem ugyan nem ismersz, nem is ismerhetsz
ad 3
előszőr szóltam hozzá íly módon olimpiás kérdéshez, de ha téged ez tesz boldoggá, akkor csak örülj, mint majom a farkának...
(továbbiakat meg inkább nem minősítem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!