Magyar lovasok miért nem tudnak eljutni az olimpiáig?
Figyelt kérdés
Szerintetek van olyan magyar aki esélyes hogy majd induljon? Jobb lovak vagy jobb lovasok kellenének esetleg? Tényleg érdekel miért van ez, bár nem vagyok nagyon jártas a témában.2021. júl. 12. 21:15
1/14 anonim válasza:
Eltudnak jutni az olimpiáig. Csak nem vehetnek rész benne.
2/14 anonim válasza:
Elég sok sportág van amiben vagy egyáltalán nem jutnak ki a magyarok, vagy csak ilyen szabadkártyával meg pótselejtezőn meg ki tudja hogy. Egész egyszerűen több nemzet van akik jobbak, ennyi.
3/14 anonim válasza:
Csak díjugratásról beszélek. Azért nem tudnak kijutni, mert ahhoz kéne technikai felkészültség, pénz és olyan ló. Valamelyik vagy mindkettő mindig hiányzik. Van egy-két esélyes az országban. Van olyan, aki minősülhetne éppen, csak nem megy elég minősítőre, mivel nagyon drága a belépő. Ilyen versenyen pedig minősülni nem lehet rutin nélkül. Akik az olimpiára bejutnak, azok 2 hetente járnak olyan versenyre (csio*** például, külföldi de akár itthoni), akik meg itthon próbálkoznak országosokon sem indulnak 2 hetente, nem hogy ilyen nagyobb versenyeken. Az országost is itthon legtöbbször csak szerencsével nyerik meg, mert igazám technikásan max 1-2 ember lovagol magyarországon, a többi végigszáguld és ha szerencséje van nem üt a ló. De annak az 1-2 embernek meg rutin kéne nagy versenyeken, amikre nincs pénz...
4/14 anonim válasza:
Mindhárom* utólag írtam hozzá a pénzt
5/14 A kérdező kommentje:
Hát kár, hogy ennyire nem támogatják a lovaglást az országban. Illetve ha csak 1-2ember lovagol igazán profin, ahogy a 3as írta, akkor az edzőkkel (vagy az oktatással?) is lehetnek gondok. Kicsit furcsállom, hogy felújították a nemzeti lovardát meg szilvásváradot meg elvileg sok támogatást kaptak (vagy nem?) és még így se nagyon megy. Meg utána néztem kicsit és elég sok sportló ménes van az országban, de olyat is hallottam hogy sok lovat inkább eladnak külföldre.
2021. júl. 12. 22:04
6/14 anonim válasza:
A szilvásváradi pálya tényleg kafa lett, de nyilván az még nem elég ahhoz, hogy szaktudás legyen az országban
7/14 A kérdező kommentje:
És mi kellene ahoz, hogy szaktudás legyen?
2021. júl. 12. 22:23
8/14 anonim válasza:
Hát ez nehéz kérdés, és így látatlanban nehéz megmondani, de első sorban híres német-belga edzőket kéne jó pénzért behozatni, hogy az angolul/németül értő edzőnket kiképezzék, vagy ki kéne küldeni az edzőket nagy német-belga versenyistállókba tanulni, munkalovasnak stb. Rengeteg pénzt kéne beleölni. A japánoknak például az állam vette a lovakat, és Paul Schockemöhlet fizetik edzőnek.
Tehát rengeteg pénzbefektetés kéne, és ezen felül fokozatosan szigorítani kéne az edzővé, oktatóvá válás feltételeit, a rajtengedélyvizsgákat, esetleg többet bevezetni. Nehéz téma, mert valahogy a hobbilovasoknak is helyet kell hagyni, de a ló megy tönkre hogy ha a hobbilovas nem kap jó kiképzést.
9/14 A kérdező kommentje:
És a talent program nem erre van hogy híres külföldi edzőket hoznak be edzést tartani? Igaz hogy a lovasok igen kis része vehet csak részt a programban, de úgy tudom vannak külföldi edzők is.
2021. júl. 12. 23:30
10/14 anonim válasza:
Nem tudom pontosan miért, de a talent programban eddig minden valamire való fiatal lovasnak csak elrontották az ülését, szétestek. Leginkább azért lehet ez, hogy a főnökséghez jusson pénz, vagy nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!