Melyi volt az a Formula-1-s pilóta, aki?
Szóval.Melyik volt az a Formula-1-s pilóta, aki az egyik futamon súlyos balesetet szenvedett?Kigyulladt az autója és testének 30-70% megégett.Majd korházba szálíttoták és 3 napos szenvedés után belehalt sérüléseibe.Nem tudom mikor volt a futam vagy hogy hol.
Tudom, hogy a google a barátom, de sehol nem találom!
Ti tudjátok?Tippelhettek is vagy valami és akkor utánanézek.Nem találom sehol :((
Nem ő volt, mert ő a balesete után még visszatért....
De most így fogalmam sincs hogy ki lehetett.
Nagyon köszi mindenkinek! 4. válaszoló megtaláltam:
Lorenzo Bandini [szerkesztés]
1967-ben, a Monacói Nagydíjon Lorenzo Bandini vesztette életét. Megcsúszott, majd nekicsapódott a pályát szegélyező szalmabálának, ami nem fogta fel az ütközést. Autója megállíthatatlanul haladt a hajópadlóból készült korlát felé, amelynek hatalmas erővel csapódott neki. A Ferrari azonnal lángra lobbant, és hosszú percek teltek el, amíg a pályaőröknek sikerült megfékezniük a tüzet, Bandini számára azonban ekkor már késő volt. Testének hetven százaléka megégett, a versenyző három napig küzdött az életéért, azonban szinte semmi esélye nem volt arra, hogy ebből a csatából győztesen kerüljön ki. A kórház másik szobájában Bandini állapotos felesége elveszítette születendő gyermeküket, a család tragédiája a Formula–1 egész mezőnyét megrázta. A versenyzők újabb biztonsági intézkedéseket követeltek, egyesek a vércsoportjukat ráhímeztették a versenyoveráljukra, míg Jackie Stewart és Jack Brabham biztonsági övet kezdtek használni.
Köszi a linket!A többieknek is köszi, hogy segíteni akartatok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!