Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Az F1 melyik hegemóniája volt...

Az F1 melyik hegemóniája volt a legunalmasabb számotokra?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 16. 21:12
A kérdező szavazást indított:
Schumacher és a Ferrari dominanciája
Vettel és a Red Bull dominanciája
a jelenlegi Hamilton / Mercedes dominancia
egyéb
31 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
55%
Mindegyik az volt a maga módján, de ez a Hamilton meg előtte a Vettel éra különösen érdektelen, már csak azért is mert tudod hogy két olyan versenyző nyeri/nyerte hülyére magát, aki képességei alapján jó indulattal is középszer. Schumacherről ugyan az egyetlen valamire való versenyző volt abból a generációból de a professzionalitása, szorgalma kiemelkedő volt és emellett az egyik legnagyobb tehetség is volt, aki valaha autóba ült. De most egy Hamilton aki két divatbemutató, meg poplemez felvétel között beugrik versenyezgetni azt hogy is lehetne komolyan venni? Az emberek is elfordultak a sorozattól, mert ez már csak egy paródia. Egy autóversenyzős Éjjel-nappal Budapest.
2021. ápr. 16. 22:58
 2/16 A kérdező kommentje:
Ezzel egyet tudok érteni. Amúgy én Vettelt rendesen megutáltam anno (pedig az elején szimpatikus volt) amiatt hogy mindent ő nyert, de lassan már visszasírom azt a korszakot, az legalább csak 4 évig tartott, a Marci-Hamilton éra már 8. éve fut. És a jelenlegi mezőnyből szerintem Verstappen, Russell, Leclerc mind tehetségesebbek nála, talán még Alonso is (bár ő öreg már). Tényleg nagyon unalmas így a sport.
2021. ápr. 16. 23:02
 3/16 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem a Schumacher-Ferrari-dominancia egyetlen dolog miatt nem volt ennyire szar: mert valamivel rövidebb ideig tartott (2001, 2002 és 2004 volt az a három idény, amit telibe uraltak). Hamilton meg objektívan a Schumi utáni időszak egyik legerősebb versenyzője, csak a különféle pályán kívüli dolgai miatt nem szimpatikus az átlag magyar embernek, na meg amúgy is mindig azt divat utálni, ami éppen van.
2021. ápr. 18. 17:19
 4/16 anonim ***** válasza:
3%

3

Jah Hamilton valóban kiemelkedő... olyannyira hogy nyirkos pályán is falnak megy.

2021. ápr. 18. 17:52
 5/16 anonim ***** válasza:
96%

4 Ilyen erővel Senna sem kiemelkedő, elvégre a 88-as monacói futamon senkitől nem zavartatva egyszerűen bealudt és első helyről a szalagkorlátba csapódott.

Egy kivételes ellenpélda nem hiteltelenít egy egész karriert.

2021. ápr. 18. 17:59
 6/16 A kérdező kommentje:
Én elismerem Hamiltont, sőt, akár hiszitek akár nem, első éveiben (2007-2008) neki szurkoltam a legjobban az egész mezőnyben (Alonsot pl. miatta utáltam meg anno, mert rajta bukta el az első VB címét újoncként). De az utóbbi években a dominanciája rettentő unalmas lett, és nem csak azért nyer meg mindent mert annyira jó, mert annyira mint ő még 4-5 versenyző biztos van jó a mezőnyben. Hanem a világverő autó, az FIA hátszele és a rohadt nagy mázlija is hozzájárulnak ehhez (elég megnézni a mai versenyt, hibázik, kicsúszik, de egyrészt nem töri össze - bárki másnak összetört volna, neki pont megint mázlija volt - majd azonnal piros zászló, ami megsemmisíti az egy körös hátrányát, majd a rajt után ugye megint a Merci fölénye + Perez eldobja - megint mázlija van, egy erős ellenféllel kevesebb - és visszaér másodiknak, úgy hogy ki kellett volna esnie, vagy legalábbis nem dobogóra állnia). És állandóan ez van, évek óta megúsz mindent, egyszer nem esik ki, nincs technikai hibája, meg se büntetik semmiért se (lásd előző futam, 29-szer ment le a pályáról, mire egyáltalán rászóltak). És ez már 8 éve tartó széria, kegyetlen unalmas. Remélem Verstappen elkapja idén.
2021. ápr. 18. 20:51
 7/16 anonim ***** válasza:
amúgy a Rosberg-időkben még jobb volt a helyzet. ő jóval erősebb versenyző volt, mint Bottas, és a Wolffék se irtóztak ennyire a csapaton belüli versengéstől, mint most.
2021. ápr. 19. 11:30
 8/16 anonim ***** válasza:
60%

Nekem is a Hamilton-dominancia a legunalmasabb, több dolog miatt.

Egyrészt, mert Hamilton számomra ellenszenves, és nem a bőrszíne miatt, hanem amiatt a borzasztó nagyképű, öntelt, önsztárolós stílusa miatt, amit művel. 7 vb cím ide vagy oda, több alázat lehetne benne. Elég az instáját végignézni, plusz beleáll ilyen BLM mozgalom meg minden egyèb ilyen divathullám politikai dologba.

Mellesleg ez a dominancia egyértelműen amiatt van, mert a Mercedes motor fényévekkel jobb minden másnál. Elég megnézni akár egy gyengébb autót a mezőnyben. Amelyik Merci motorral megy, az sokkal előrébb tart, mint amelyik csapat más motort használ. Pusztán ennyit számít csak a motorerő.

A másik, hogy Hamilton ezt egy Mercivel teszi, amelyiknek nincs is akkora múltja a sportágban, oké, régen is voltak, de aztán kiszálltak évtizedekre. A Ferraei dominanxia legalább azért volt jobb, mert egy nagy történelmi múltú csapat dominanciáját könnyebb szerintem megemészteni, meg amúgy is, személy szerint Ferraris vagyok, nyilván ez kicsit szubjektív is.

Schumacher viszont látványosat ment még így is, főleg 2004-ben. Szerintem az a 2004-es Ferrari volt a sportág történetének valaha volt legjobban összerakott autója. Öröm volt nézni azt a mérnöki pontosságot, amit a csapat művelt akkor mind taktikailag, mind a boxutcában, mind Schumacher és Barrichello a pályán. Amimor Schumi úgy nyert, hogy mögötte Barrichello 20 máaodperccel, a többiek meg másfél perccel voltak lemaradva a befutónál, az valami hihetetlen poén volt. Meg a kanadai nagydíj, ahol a 6. helyről indult Schumi, aztán körökön át etetett, hogy nem tudja Montoyat megelőzni, majd Montoya kijött előle, végül Schumi is bejött a boxba később, és Montoya elé jött vissza simán, aztán egyszer csak már az első helyen autózott. Egyszerűen zseniális volt, amit ott műveltek. Ezzel szemben a Mercinél semmi làtványos kiemelkedő teljesítmény, a boxban sem ők a leggyorsabbak, a pályán sem 100% hibátlanok, mert Hamilton nem egyszer sírt már, hogy vibrációt érez, meg nincs tapadás stb, simán csak a motorerő miatt még így is elsők.

Szóval Schumacher számomra sokkal jobb veraenyző volt, mint Hamilton, mégha Hamiltonnak már több győzelme is van, de Schumi egy vérbeli alázatos, szorgalmas versenyző volt, akinél precízebben aligha vezetett volna bárki is. Voltak neki is hibái, de a 2000-2004 közti időben a futamok 2/3-át rendesen uralta nagyobb hiba nélkül, és nem csinált maga köré akkora cirkuszt, mint Hamilton.

2021. ápr. 25. 08:29
 9/16 anonim ***** válasza:
54%
Schumacher mint alázatos versenyző? Mennyit képes szépíteni a dolgokon az idő...
2021. ápr. 25. 12:57
 10/16 anonim ***** válasza:
79%

#9 mondhatsz bármit, rengeteg futam bizonyítja, hogy egy igazi sportember volt. Például az is, amikor Barrichello 2002-ben állóra fékezte az autót Ausztriában az utolsó kanyar után, hogy Schumacher megelőzze, az sem Schumi bűne volt, a csapat kérte, de Schumacher láthatóan kellemetlenül érezte magát, nem is állt fel az első helyre, csak a másodikra, és a díjat is átadta Barrichellonak. Plusz állandóan szerényen fogalmazott. Amikor h.lyére verte a mezőnyt, akkor is csak olyanokat mondott, hogy muszáj volt most küzdeni, mert a következő pálya lehet nem fog feküdni nekünk, meg igyekeztünk végig stb... Schumacher 1996-ban egy középmezőnyben levő Ferrarihoz szerződött 2 Benettonos vb cím után, és 4 évig építették fel nagy türelemmel a csapattal együtt azt az autót, nem úgy, mint Hamilton, aki beült 2013-ban az akkor már erősen feltörekvő autóba, amit szintén Schumacher és Rosberg 3 éves munkájával építettek fel.

Szóval igen, Schumacher alázatos volt, bármennyire is próbálod frusztráltságból mocskolni.

2021. ápr. 25. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!