Mi a véleményetek Charles Leclerc-ről?
Nálam, számomra mindenképp a csúcskategória. A következő generáció nagyjai egyértelműen Leclerc-Verstappen-Russell, ha maradna az új autókkal is a Ferrari-Red Bull-Mercedes trió az élen, ez a 3 pilóta garancia arra, hogy valami nagyszerű tanúi lehetünk majd. (Itt emlékezzünk meg a kicsi Jokerről, Norrisról is, akiben szintén lapulhat még valami, de én személy szerint egyszerűen nem tudom komolyan venni hogy vannak oroszlánkarmai, annyira bohókás a pályán kívüli viselkedése.)
Charles esélyei jók, a Ferrari most újjáépíti önmagát és ez egy olyan pilótával, akinek nincsenek hatalmas elvárásai, beidegződései, szerintem sokkal sikeresebb folyamat lehet (gondolok itt pl egy Alonso-McLaren együttműködésre, ahol a pilóta igényei agyonnyomták a csapatot és képtelenek voltak hosszútávban gondolkodni az azonnal megfelelési kényszer miatt). Leclerc-nél azt látom hogy félelmetesen gyorsan tanul, nem csinálja meg kétszer ugyanazt a hibát. Ez pedig mindenképp egy bajnokalkat sajátja. Sőt, ha hozzáveszem, hogy a pusztító méretű nyomás, amit a Ferrari és pilótái kapnak a Tifositól és Olaszországtól, mindezt már most mennyire jól kezeli, én arra tenném a pénzem hogy bőven van még a tarsolyában és újabb szintekre lép. A mikor kérdésre a választ pedig a Scuderia kell hogy adja az autóval. Leclerc kihozza belőle a 100+1%-ot is mint idén, de egy zetorral sok babér nem fog teremni még neki sem.
2019-ben is rendkívül meggyőző volt, de amit tavaly csinált, azelőtt megemelem a kalapom. Utoljára Alonso volt az, aki ennyit kihozott a középszerű (vagy annál is rosszabb) Ferrarikból.
Hogy mit hoz a jövő, az más kérdés, sok dolgon múlik. Az is lehet, hogy a Ferrari egyszer magára talál, vagy ha nem, lesz helye jobb csapatnál, de az is, hogy eltűnik a süllyesztőben a megannyi örök ígéret között.
Az 1-es és a 2-es válaszolónak ajánlom ezt a videót.: [link]
Már a GP3 és a Forma-2 ben is tehetséges volt.
5-ös
2. válaszoló vagyok: Igen, ezért is írtam, hogy tehetséges! :D
"Maldonado is az volt aztán mire ment vele..."
Maldonado az utánpótlás szériákban pont, hogy nem volt meggyőző, főleg nem a GP2-ben, ahol nagyon sok időt eltöltött. 2009-ben vastagon kikapott a bajnoki címet szerző csapattárs Hülkenbergtől. 2010-ben lett bajnok, amikor már a negyedik szezonját taposta a szériában és a jóval tapasztalatlanabb Pérez és Bianchi voltak a fő ellenfelei. én akkoriban nem gondoltam, hogy le fogják szerződtetni az F1-be (utána viszont a williamses első egy-két évében ugyanakkor kellemes csalódást jelentett, kifejezetten gyors nyers tempóra volt képes, és még lehetett reménykedni abban, hogy sikerül kinőnie a törő-zúzó hajlamait).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!