Szerintetek is régebben jobb volt a Forma-1?
Egyértelműen jobb volt.
Én 1997-ben kezdtem el, még akkor is jobb volt mint most.
Főleg a régi típusú időmérőket hiányolom. Most pedig túl sok hülye szabály van.
Régebben 2 autója is volt minden versenyzőnek. Nem volt gumiszabály, motorszabály, meg egyéb ilyenek.
Bár régebbi Forma1-es futamokat teljes egészében nem láttam, de például amikor még kézzel váltottak az is sokkal jobb volt. Több ügyességet igényelt a pilótáktól.
Bár tény, hogy biztonságot tekintve nagyon sokat fejlődtek mára, de régen sokkal jobban oda kellett figyelniük a pilótáknak, hogy mit is csinálnak, mert az életükbe kerülhetett. És sajnos került is páraknak.
Igen !
Ma már az egész a pénzről szól , amiből viszont lekorlátozzák a csapatokat mennyit használhatnak . Játszák az agyukat ezzel a lekorlátozott mennyiségű és fordulatú motorral , pedig szerintem többet érne mondjuk ha 2004 böl indulnánk ki ahol már 20.000-s fordulat volt és közel 1000 lőerö . Jobb volt az az 1 órás / 12 körös idömérö a mostaninál , de a 1-1 körös se volt rossz szerintem. Az talán jót tett hogy a sok szirsz*r elemet levették az autókról , de a sok elektronikus marhaságot is kivehetnék , ez a motorszabályzó fékszabályzó . Elég lenne az a 4-5 gpmb a kormányon mint a limiter üres rádió és a lcd kapcsolgató gombok . A pályák is siralmasak . Lehet hipermodern meg minden de egy Brands Hatch többet ér náluk vagy a régi klasszikus pályák. Nyugotan visszahozhatnák a turbót is
Mióta arról szól, hogy csak be kell vinni a kocsit, és óvni, azóta szar... Egyébként nem kell olyan messzire menni a jó forma1-ért, 2005-ben a kimi alonso párharcok például a sport legszebb pillanatai közé tartoznak.
De most arról szól, hogy elindulnak, és ha nem romlik el a kocsi, akkor beérnek úgy, ahogyan az első kör végén álltak, unalmas...
Régen jobb volt.
Azért, mert egyre több mindent tiltanak, és arra törekednek, hogy minden kocsi egyforma legyen. Csak 1-2 példa: régen több gumiszállító volt, betiltják a tankolást stb. Kiváncsi leszek mikor vezetik be, hogy mindenki ugyanolyan motort kap.
Őrületbe kergetnek a teszttilalommal és azzal, hogy mindenen spórolni akarnak, költségvetési sapka stb. A Forma 1 a technikai sportok csúcsa, itt támogatni kéne a fejlesztéseket, nem pedig korlátozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!