Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Régebben tényleg jobb volt élni?

Régebben tényleg jobb volt élni?

Figyelt kérdés

az ilyen 1900-as és 1980 as évek között mondjuk gyereknek lenni. én most vagyok 16 éves és nagyjábol nincs sok barátom mert kiközösítenek mert én nem iszok nem cigizek nem füvezek stb... én inkább kimennék focizni meg ilyen dolgok... kedvenc könyvem a pál utcai fiúk belegondolok milyen jo lett volna ott felnőni pedig már azért ők se "gyerekek" voltak

apuval is beszéltem erről azt mondja hogy sajnos tudja hogy milyenek ezek a mai fiatalok és azt mondja hogy sajnálja hogy ilyen világban kell felnőnöm szerinte nagyon boldog éveim lett volna akkor mikor ő gyerek volt

2011. márc. 27. 13:30
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

szia:)

hány éves vagy?

fú vagy vagy lány??

2011. márc. 27. 13:33
 2/16 anonim ***** válasza:
Minden relatív. Akkor más jellegű "gondjai" voltak a gyerekeknek.
2011. márc. 27. 13:35
 3/16 anonim ***** válasza:

Erre én mindig azt mondom, hogy ma már a nosztalgia sem a régi.

Én a 80-90-es években nőttem fel, de szerintem sem akkor sem most, sem régen nem volt jobb. Akkor is volt kiközösítés és társai, és akkor is meg lehetett találni a neked való közeget.

A Pál utcai fiúkból nekem ennél egy kicsit komplikáltabb világkép jön le, hiszen az a regény a felnőtté válásról szól, és egy igenis kemény világról.

2011. márc. 27. 13:45
 4/16 A kérdező kommentje:
16 fiú
2011. márc. 27. 13:46
 5/16 A kérdező kommentje:
jah és köszi az eddigi válaszokat jöhet még :)
2011. márc. 27. 13:47
 6/16 anonim ***** válasza:
51%
voltak biztosan kiközösítések. meg iskolai verekedések is abban az időben is csak abban az ídőben ezeket nem verték nagy dobra.de mindenesetre a régi világban az emberek legtöbbje összetartott becsületese családok emberek voltak nem mint a mai világ.
2011. márc. 27. 13:54
 7/16 TWIO válasza:
100%

Én 19 esztendős vagyok, meleg férfiú. Úgy hiszem, nekem a szexualitásom miatt most könnyebb a helyzetem. Úgy vélem, manapság ez nem okoz olyan nagy problémát, mint annak idején.

Ma több a lehetőség. (Lehetőség az olcsó alkohol és a marihuána is.) Régen nem lehetett ilyen könnyen továbbtanulni, ennyi képzés közül választani. Nem mehettél volna külföldre gyakorlatozni, vagy élni, dolgozni ilyen egyszerűen.

Úgy vélem, nem egy rossz kor ez, mindennek ellenére :).

2011. márc. 27. 13:57
 8/16 anonim ***** válasza:
51%

szia ! igen, és abszolút egyetértek veled! ezt akérdést is én tettem fel:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-ker..

2011. márc. 27. 16:41
 9/16 anonim ***** válasza:

"csak abban az ídőben ezeket nem verték nagy dobra." "becsületese családok emberek voltak nem mint a mai világ."

Becsületes emberek elsunnyogták régen a problémákat ezek szerint.

Az ilyen teljesen inkonzisztens vélemények miatt kapok mindig agybajt ettől a "régen jobb volt" témától.

Nem, nem volt jobb. Ma sokkal jobb az egészségügy ellátás, ma sokkal kevesebb a bűntény, ma sokkal nagyobb az általános műveltség, ma sokkal nagyobb a tájékozottság, sokkal felvilágosultabbak az emberek politikai, kulturális, világnézeti téren.

Amitől én félek az pontosan az , hogy a múlt visszatér kísérteni. Lásd a szélsőjobb előtörését, lásd a babonás, áltudományos gondolatrendszerek népszerűségét. Lásd a világméretű háború lehetőségét. Lásd a vallási bigottságot. Stb..stb

2011. márc. 27. 17:53
 10/16 anonim ***** válasza:
33%

ne haragudj de az te tudatlan őseid ezért a földért harcolt h te most itt tudj élni és magyarul tudj beszélni!

lehet h buták voltak az emberek de volt becsület összetartás ami számomra többet ér bármilyen tárgynál vagyonnál.

és egyet sose felejt

GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA!

először ezt vedd figyelembe és azután vagdalózz amit írtál.

2011. márc. 27. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!