Minél nagyobb kalória mínuszban vagyok annál több zsírt égetek?
Első válaszoló vagyok.
A test evolúciós okokból úgy van kialakítva, hogy a zsírt raktározza (mert annak van a legnagyobb energiatartalma-9,1 kcal/g), minden mást előbb felhasznál. Így ha nem viszel be semmi ch-t, bizony a fehérjét fogja felhasználni elsődlegesen, nem a zsírt. Nem mellesleg, ahogy már írták, van egy határ a fehérjefogyasztásban is. ha megeszel napi 300 gramm fehérjét (most csak mondtam egy számot) nagy valószínűséggel hasmenésed lesz, illetve gyomorbántalmaid, amitől még több tápanyagot, vizet és fontos sót veszít a szervezeted.
Továbbá a szénhidrát azért kell, hogy pótold az edzés során felhasznált glikogént az izmaidból. Ha úgy edzel, hogy nincs megfelelő mennyiségű glikogén az izmaidban, azok szépen lebomlanak. Ez nem hipotézis, hanem TÉNY.
Egy szó mint száz. Ha nem viszel be huzamosabb ideig CH-t, b*szhatod a magas fehérjebeviteledet!
Ahhoz is energia kell, hogy izmot építsen a szervezeted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!