Egy nagyon sovány vagy egy kövér fiúnak könnyebb a testépítés?
Ha a végcélt nézzük, hogy mit lehet elérni, akkor azt mondom hogy a sovány testalkat szerencsésebb, ugyanis általában keskenyebb csípő, vékonyabb bőr, kisebb ízületek társulnak hozzá. Ezek mind kiemelik egy kicsit az izmokat.
Viszont ha azt nézzük melyikkel könnyebb eredményt elérni, akkor egyértelműen a kövérebb típusnak. Egy endomorphnak nem kell semmi mást csinálnia mint tisztán étkeznie. Ennyi. Szálkás is tud lenni.
Ezzel szemben egy ectomorph befosásig eszi magát. Lehet hogy több csalókaját engedhet meg magának, de azért nagy részben neki is tiszta kajákat kell fogyasztania. És amikor 5000+ kalóriában vagy már, és nem bírsz ki 3 órát anélkül hogy ne szarjad tele a csajod wc-jét, akkor már nem annyira jó móka ectomorphnak lenni.
Én csont és bőr voltam és nem volt nehéz.
Rászántam magam, hogy egyek és ettem. Nincs olyan, hogy nehezen hízó alkat. Eltöltesz egy "nehezen" hízó emberrel néhány napot egy nyaralás alatt és látni fogod miért hízik "nehezen". Ugyanígy, egy könnyen hízóval is elmehetsz.. és ott is képben leszel. Ez nem ördögtől való. Az anyagcsere lassítható és gyorsítható is. Reagál az ember életmódjára.. ha nem is azonnal.
Viszont az ízületek méretén, a zsírsejtek számán és nagyságán, az eredési tapadási pontokon nem lehet változtatni. És úgy ahogy már írták, a vékony alkat jellemzően vékony ízületekkel is jár. Márpedig ezek optikailag hatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!