Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Túl sokat edzenék?

Túl sokat edzenék?

Figyelt kérdés

Kb. fél éve kondizok, és most kicsit elbizonytalanodtam a melledzésemmel kapcsolatban.Mindenhol azt olvasom, hogy elég 3-4 gyakorlat 3-4 szériával.

Az én edzéstervem pedig így néz ki:

Fekvenyomás egyenes padon 6x10

Fekvenyomás 45°-os padon 6x10

Tárogatás pec-decken 6x10-15

Tolódzkodás 6x10

Két széria között egy perces szünetet tartok.

A bemelegítő sorozatokat nyílván nem számoltam munkasorozatnak.

Valóban túl sok lenne?

17/f

2019. júl. 2. 19:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Inkabb azok a 6 szeriak, amik soknak tunnek.
2019. júl. 2. 20:04
 2/12 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam én is. Mennyi lenne az ideális?
2019. júl. 2. 20:13
 3/12 anonim ***** válasza:
4 sorozat elég.
2019. júl. 2. 21:17
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Fèl év edzésmúlttal kb negyed ennyi volumennel is ugyanazt érnéd el...
2019. júl. 2. 21:21
 5/12 anonim ***** válasza:
96%

Sőt, ha a sorozatokat leváltanád 4re es azt a volument elosztanád kettőbe és kétszer egy héten edzenéd a melled (meg minden más izomcsoportot is) akkor ideálisabb lenne a fejlődés.

Például:

Hétfő: Fekvenyomás egyenes padon 4x10

Tárogatás pec-decken 4x10-15

Csütörtök: Fekvenyomás 45°-os padon 4x10

Tolódzkodás 4x10

2019. júl. 2. 22:08
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2019. júl. 3. 10:06
 7/12 anonim ***** válasza:
61%

Heti 1x, vagy kétszer csinálod?

Amúgy felesleges ennyi gyakorlat mellre, elég a fekvenyomás rúddal vagy egykezessel. Izolálgatni meg pláne felesleges. Menjen heti 2x6-7 széria munkasorozat fekvenyomás, azaz a maximális súlyokkal, 6 ismétléssel. Egy perc pihenő is kevés, mehet több perc is, de majd érzed. A nagy súlyoktól nő az izom

45 fokos padnál meg feleslegesen kapcsolod be jobban az elülső vállizmot.

De ettől sem fogsz nőni egy idő után, ha a kaja nincs rendben

2019. júl. 3. 12:03
 8/12 anonim ***** válasza:

Ilyen fiatalon, kezdokent nem tulzas az, amit itt irt valaki, hogy fele ennyi sorozattal is ugyan azt erned el. Nincs meg a mozgaskoordinacio, nincs koncentralt terheles. 18 evesen hiaba csinaltam 20-25 sorozatot mellre, kozel nem tudtam ugy megedzeni, mint most osszesen 5 sorozat nyomassal.

Ebben a kiegeszito izomzat is szerepet jatszik. Ha nincs egy eros hat, vall, tricepsz, akkor ezek kozul barmelyik elobb bekorlatozza a tested nyomo jellegu terhelhetoseget, mint hogy a mellizom elkezdene faradni.

Egyszeruen ido kell neki, minel tobb edzes minel rovidebb ido alatt. Erre a legjobb amit mar szinten irtak: bontsd kette es legalabb ketszer edz meg mindent egy heten. Nem csak az izomzat, de az idegrendszer is gyorsabban fejlodik az altal, hogy rovidebb intervallumokban adod meg ugyan azt a terhelest a testednek.

2019. júl. 3. 12:24
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Ez így megfelelő lenne?

1: mell, hát

2: vállak, kar

3: láb

4: pihenő

5: mell, hát

6: vállak, kar

7: láb

utána egy nap pihenő, majd lehet folytatni előlről az egészet: 3 nap edzés, 1 pihenő

2019. júl. 3. 18:44
 10/12 anonim ***** válasza:
Ha van időd elmenni ilyen gyakran edzeni, és az intenzitást úgy állítod be hogy ne legyen túledzés, működhet.
2019. júl. 3. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!