Túl sokat edzenék?
Kb. fél éve kondizok, és most kicsit elbizonytalanodtam a melledzésemmel kapcsolatban.Mindenhol azt olvasom, hogy elég 3-4 gyakorlat 3-4 szériával.
Az én edzéstervem pedig így néz ki:
Fekvenyomás egyenes padon 6x10
Fekvenyomás 45°-os padon 6x10
Tárogatás pec-decken 6x10-15
Tolódzkodás 6x10
Két széria között egy perces szünetet tartok.
A bemelegítő sorozatokat nyílván nem számoltam munkasorozatnak.
Valóban túl sok lenne?
17/f

Sőt, ha a sorozatokat leváltanád 4re es azt a volument elosztanád kettőbe és kétszer egy héten edzenéd a melled (meg minden más izomcsoportot is) akkor ideálisabb lenne a fejlődés.
Például:
Hétfő: Fekvenyomás egyenes padon 4x10
Tárogatás pec-decken 4x10-15
Csütörtök: Fekvenyomás 45°-os padon 4x10
Tolódzkodás 4x10

Heti 1x, vagy kétszer csinálod?
Amúgy felesleges ennyi gyakorlat mellre, elég a fekvenyomás rúddal vagy egykezessel. Izolálgatni meg pláne felesleges. Menjen heti 2x6-7 széria munkasorozat fekvenyomás, azaz a maximális súlyokkal, 6 ismétléssel. Egy perc pihenő is kevés, mehet több perc is, de majd érzed. A nagy súlyoktól nő az izom
45 fokos padnál meg feleslegesen kapcsolod be jobban az elülső vállizmot.
De ettől sem fogsz nőni egy idő után, ha a kaja nincs rendben

Ilyen fiatalon, kezdokent nem tulzas az, amit itt irt valaki, hogy fele ennyi sorozattal is ugyan azt erned el. Nincs meg a mozgaskoordinacio, nincs koncentralt terheles. 18 evesen hiaba csinaltam 20-25 sorozatot mellre, kozel nem tudtam ugy megedzeni, mint most osszesen 5 sorozat nyomassal.
Ebben a kiegeszito izomzat is szerepet jatszik. Ha nincs egy eros hat, vall, tricepsz, akkor ezek kozul barmelyik elobb bekorlatozza a tested nyomo jellegu terhelhetoseget, mint hogy a mellizom elkezdene faradni.
Egyszeruen ido kell neki, minel tobb edzes minel rovidebb ido alatt. Erre a legjobb amit mar szinten irtak: bontsd kette es legalabb ketszer edz meg mindent egy heten. Nem csak az izomzat, de az idegrendszer is gyorsabban fejlodik az altal, hogy rovidebb intervallumokban adod meg ugyan azt a terhelest a testednek.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Ez így megfelelő lenne?
1: mell, hát
2: vállak, kar
3: láb
4: pihenő
5: mell, hát
6: vállak, kar
7: láb
utána egy nap pihenő, majd lehet folytatni előlről az egészet: 3 nap edzés, 1 pihenő

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!