Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Csóró vagyok vézna maradok?...

Csóró vagyok vézna maradok? El vagyok keseredve!

Figyelt kérdés

Nincs pénzem havi 20 ezer ft-m CSAK a proteinporra, és akkor még kreatint és egyéb kiegészítőket nem is vettem. Mivel itthon csak szr kaja van, meg amúgy is bajban vagyok annak a kiszámolásával, hogy egy kaja mennyi fehérjét tartalmaz, ezért úgy gondoltam, minél többet (a napi szükséges fehérjeadag felét) proteinporból fogom bevinni.

110 g fehérjére van szükségem egy nap. Ebből max 55 grammot vihetek be porból, plusz edzésnapokon az edzés után plusz adag, erre viszont nincs pénzem. Itthon mindenféle moslék van, amikről nem tudom h mennyi fehérjét tartalmaznak, plusz rendszeresen pakolok rántotthusis szendvicset, aminek szintén nem tudom h mennyit tartalmaz, valamint gyümölcsöt (almát/banánt) viszek.

Ebből és napi 25 g fehérjeporból hozhatom a szükséges mennyiséget? Szerintem a szilárd kajáim nem tartalmaznak elég fehérjét, porból max 1 adagot tudok/nap (kondis napokon +1-et, de az nem számít, azt a napi 110 grammon felül kell edzés után)

Tudtok valamit, ami olcsóbb mint a por, de fehérjében gazdag? Ugye napi egy adag (25g)-ra van pénzem, ezen felül 85 grammot másból kell bevinnem. Pl ha két főtt tojást eszem reggel, akkor az mennyi? Vagy tényleg mit egyek, ami fehérjében esetleg lassú felszívódású szénhdrtban gazdag?

2019. jún. 11. 20:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"meg amúgy is bajban vagyok annak a kiszámolásával, hogy egy kaja mennyi fehérjét tartalmaz, ezért úgy gondoltam, minél többet (a napi szükséges fehérjeadag felét) proteinporból fogom bevinni."

Ha nem tudod kiszámolni a kaja fehérjéjét, akkor honnan tudod, h mennyi port kell tolnod?

kaloriabazis.hu, ott mindent megtalálsz, elég részletesen. Még a Pennyis Mogyorós pufit is:)

Szilárd kajából nekem bőven megvan a fehérje, én általában ch hiányban szenvedek. Pedig én sem vagyok nagyon pénzes

"Ebből és napi 25 g fehérjeporból hozhatom a szükséges mennyiséget?"

Egy tömegnövelő étrendhez kell 2 gramm fehérje / zsírmentes testtömeg.

4-5 gramm szénhidrát / zsírmentes testtömeg

1 gramm zsír / zsírmentes testtömeg.

Ebből már ki tudod számolni

"Vagy tényleg mit egyek, ami fehérjében esetleg lassú felszívódású szénhdrtban gazdag?"

zab

2019. jún. 12. 12:07
 12/16 A kérdező kommentje:
11-es látom nem érted! a fehérjeporon rajta van hogy egy adag 22 g pl de a levest amit otthon eszek, azon NINCS SEMMILYEN CIMKE, HOGY MIBŐL MENNYIT TARTALMAZ! amúgy igen, moslék, mert nem eszünk változatosan, szinte kétnaponta tészta van sajttal vagy néha hússal, de sokszor csak párizsival. Vacsorára is párizsi+vaj+sajt esetleg
2019. jún. 12. 16:07
 13/16 anonim ***** válasza:
Nézd! Amit utoljára leírtál, abból úgy gondolom, hogy nem álltok valami jól anyagilag. Tedd el a pénzed, mivel ha a fehérje porral sem tudod bevinni a megfelelő mennyiséget, akkor csak felesleges pénzkidobás. Járj el edzeni, tanuld meg a megfelelő kivitelezést és szarj le mindenkit. Nyomjad ezerrel és majd úgy is alakul.
2019. jún. 12. 17:31
 14/16 anonim ***** válasza:

Nem is értem, hogy lehet ilyen szemét, hulladék kajákat megenni. Nem hiszem el, hogy nem lehet kicsit odafigyelni és normálisan, tisztán étkezni ahogyan azt illik.

Tészta meg párizsi... Eszem megáll komolyan.

2019. jún. 12. 19:50
 15/16 anonim ***** válasza:

"11-es látom nem érted! a fehérjeporon rajta van hogy egy adag 22 g pl de a levest amit otthon eszek, azon NINCS SEMMILYEN CIMKE, HOGY MIBŐL MENNYIT TARTALMAZ! amúgy igen, moslék, mert nem eszünk változatosan, szinte kétnaponta tészta van sajttal vagy néha hússal, de sokszor csak párizsival. Vacsorára is párizsi+vaj+sajt esetleg"

Kérdező, látom nem érted. Még egyszer: a kalóriabázis.hu-n még a levest is beírhatod. Tyúkhúsleves, 1 adag, és már írja is ki. Szerinted mi honnan tudjuk a kaják tápértékét? A génjeinkbe van programozva? Nem. Megnézzük a neten.

2019. jún. 13. 12:27
 16/16 anonim ***** válasza:
Kigyurtad magad?
2021. júl. 16. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!