Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Elakadtam az edzésbe, ötletek?...

Elakadtam az edzésbe, ötletek? (Calisthenics)

Figyelt kérdés

Szóval, 16 éves,51 kg-os srác vagyok, 1 éve kezdtem el a street workout-ot,és a genetikámnak köszönhetően,nagyon nehezen hízok,az első 2 hónapban meglepően volt változás,de utána már egyre ritkábban volt fejlődés.

Edzéstervem mindig is volt,van is,amit betartok,van külön húzó,toló nap,láb nap stb... egy héten 3x edzek,szerdán illetve hétvégeként pihenek, rendszeresen nyújtok,de valami miatt nem akar a testem tovább fejlődni,itt a baj,tudnátok segíteni? Van egy sejtésem,esetleg azért,mert a testem nem kap több terhelést? Hiába növelem az ismétlésszámokat...És talán el kellene kezdeni súlyokkal edzeni? Nekem ez az 1 tippem van,mivel minden jól megy.

Ezt a weighted edzést azért hoztam fel,mert van youtube on egy motivációs videó,egy 15 éves srácról,aki kb 50 kiló körül mozgott,és a videó egyik részébe az alapoktol kezdte,mint mindenki más,aztán eljutott arra szintre,mint kb én,és a videó másik felébe meg már a súlyokat láttam,hogy felvett táskát,azzal fekvőzött, hevederrel a derekán,10-20-30-40kg al húzódzkodott,és tulajdonképpen utána már csak weighted edzés volt,és a végeredmény elég szép lett,a srác éphogy betöltötte a 16-ot,de gyönyörű szép,szálkás,izmos teste volt.

És énis elgondolkoztam hogy lehet nekem is meg kellene próbálni ezt.

Egyébként a statikus elemek is mennek,front lever kb 10s ig tudom tartani,back lever elmegy 25s ig is,aztán dinamikus elemekből is megy egy pár,ott van a muscle up,simán megy vagy 7-8, kicsit megismerkedtem a freestyle val,és most a swing 360-at gyakorolgatom,szóval minden jó,csak nem haladok :D

Valami ötlet? Mit gondoltok a weighted workout-ról?

2019. jún. 11. 18:17
 1/4 anonim ***** válasza:
Kezdj el még többet enni, ha úgy se fejlődsz, akkor kezdd el a súlyokat is használni.
2019. jún. 11. 18:41
 2/4 anonim ***** válasza:
Nagyon jó a weighted calisthenics (a kedvencem), szerintem kezd el, és próbálj kicsivel többet enni mint eddig. A gyakorlatokat ne lendületből hanem koncentráltan csináld + Súlyokkal mindig annyit nehezíts, hogy menjen az adott gyakorlatból 10-12 szabályos ismétlés. Ha több megy, vagy egy idő után nem érzed már annyira megterhelőnek, emelj kicsivel a súlyon.
2019. jún. 11. 20:10
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! :) :)
2019. jún. 11. 21:13
 4/4 anonim ***** válasza:
Én a helyedben vennék calisthenics mellé egy kétkezes rudat 70-80 kiló tárcsával. Tudnál vele felhúzni,guggolni,evezni,vállból nyomni, előreemelni, állig húzni, bicepsz-tricepsz stb Igazából a calisthenics elemek is jobban mennének ha mellette súlyzózól. Használtan nem valami drága és tuti sokat dobnának ezek az elemek az izmosodáson.Egyedül fekvenyomni nem tudnál de arra nyomsz fekvőt meg tolódzkodsz aztán annyi :D
2019. jún. 11. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!