Fizikai munkában jobban meg lehet erődödni mint kondizással?

Mit jelent a megerősödni?
Fizikai munkások általában nem nagydarabok, szálkásak, már ha egyáltalán izmosak, mert sok olyat látok, aki hájas, pocakos. Ettől még lehetnek erősek. A test kidolgozottsága és az erő nincs teljesen egyenes arányban egymással.
Szóval a kettő teljesen más.

Az többnyire attól függ, hogy milyen munka. Én tanyán nőttem fel, nagyon sokat dolgoztam már gyerekként is itthon, és mikor középiskolás lettem, a kollégiumban a 3.-4. osztályosok áthívtak, hogy mutassam meg a felsőtestem. Persze 15 évesen engem nem érdekeltek az izmaim, és nem értettem, hogy miért ámuldoztak a testemen. 15 évesen 114 kilót kinyomtam a fejem fölé. Suli után egy olajcégnél dolgoztam évekig, ott is naponta sok tonnát kellett megemelnem. 60-70 kilós fúrószárakat pakoltam napi 10-12 órában, és egész vagonnyi bentinitokat kellet teherautóra áthordani 50 kilós zsákokban. Nem az a felfújt body builder testem volt, hanem szálkás, szinte nulla zsírral.
Tehát a 8 órás kemény fizikai munka lényegesen hatékonyabb napi 1 óra konditeremnél. Iszonyú erős voltam. Egy kocsmába egyszer kihívott egy szkanderra egy országos 6. helyezett versenyző, akit szinte erőfeszítés nélkül nyomtam le.

Annyira jó ilyet olvasni! Na az ilyenekért éri meg ide járni!
A sok ostoba kérdés és válasz után ez igazi felüdülés volt.
Köszi #3 !

Ennyi.

Teljesen mas... A szervezeted ahhoz alkalmazkodik, amit kap...
Ha egesz nap cementes zsákokat cipelsz, akoor azok az izmaid beleedződnek... Jön egy kondis srác és kiröhögheted, hogy nem bírja... De ő meg bír olyat amit te nem...
Pl en kőműves vagyok, bátyám asztalos.
Bátyám segített nekem, majd meg szakadt, pakolta gel a téhlát egesz nap az állványra, nap végére kikészült, nekem ez meg se kottyan...
En segítettem bátyámnak anyagbeszerzésben, bútorlap 2200mm*2770mm, én meg sem tudtam egyedül mozdítani, bátyám egyedül betette a lapokat a boxer hátuljába...
Dolgoztam költöztető cégném new yorkban, ott kötelező vokt napi 2 edzésen megjelennem, statikus tartásokra edzettünk...
A cég manhattan gazdagnegyedeiben vallal költözteteseket, pl zongora felcipelés mert nem fér be a liftbe a 30.ikra, jó móka volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!