Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Fizikai munkában jobban meg...

Fizikai munkában jobban meg lehet erődödni mint kondizással?

Figyelt kérdés
2019. máj. 14. 09:13
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
0%
Igen
2019. máj. 14. 09:14
 2/17 anonim ***** válasza:
59%

Mit jelent a megerősödni?

Fizikai munkások általában nem nagydarabok, szálkásak, már ha egyáltalán izmosak, mert sok olyat látok, aki hájas, pocakos. Ettől még lehetnek erősek. A test kidolgozottsága és az erő nincs teljesen egyenes arányban egymással.

Szóval a kettő teljesen más.

2019. máj. 14. 09:36
 3/17 anonim ***** válasza:
39%

Az többnyire attól függ, hogy milyen munka. Én tanyán nőttem fel, nagyon sokat dolgoztam már gyerekként is itthon, és mikor középiskolás lettem, a kollégiumban a 3.-4. osztályosok áthívtak, hogy mutassam meg a felsőtestem. Persze 15 évesen engem nem érdekeltek az izmaim, és nem értettem, hogy miért ámuldoztak a testemen. 15 évesen 114 kilót kinyomtam a fejem fölé. Suli után egy olajcégnél dolgoztam évekig, ott is naponta sok tonnát kellett megemelnem. 60-70 kilós fúrószárakat pakoltam napi 10-12 órában, és egész vagonnyi bentinitokat kellet teherautóra áthordani 50 kilós zsákokban. Nem az a felfújt body builder testem volt, hanem szálkás, szinte nulla zsírral.

Tehát a 8 órás kemény fizikai munka lényegesen hatékonyabb napi 1 óra konditeremnél. Iszonyú erős voltam. Egy kocsmába egyszer kihívott egy szkanderra egy országos 6. helyezett versenyző, akit szinte erőfeszítés nélkül nyomtam le.

2019. máj. 14. 09:36
 4/17 anonim ***** válasza:
25%

Annyira jó ilyet olvasni! Na az ilyenekért éri meg ide járni!

A sok ostoba kérdés és válasz után ez igazi felüdülés volt.

Köszi #3 !

2019. máj. 14. 09:41
 5/17 A kérdező kommentje:
Na a sok puhány kondis már pontozgat... Majd ha elbírtok egy fejszét gyertek vissza.
2019. máj. 14. 09:55
 6/17 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy mit jelent az a "kondizás" és mi számít erősnek. Ki lehet kupálódni dudvahányáson is, de akik tényleg az erejükből élnek, inkább az edzést választják (mert van olyan edzés is)
2019. máj. 14. 09:56
 7/17 anonim ***** válasza:
21%
Jó pár éve történt. Elkezdtem újra kondizni, pár alkalmon voltam túl, kb. 80 kg-ba alig bírtam fekvenyomni. Hétvégén garázst építettünk haveromnál, béléstesteket, betongerendákat cipeltünk + betonoztunk. Két napot pihentem, majd szerdán 110 kg-ba belenyomtam kettőt és 120-ba egyet a piramis széria végén
2019. máj. 14. 09:57
 8/17 A kérdező kommentje:

Ennyi.

2019. máj. 14. 09:58
 9/17 anonim ***** válasza:
Erősödni lehet, de azét gondoljuk át hogy ha valaki faiparban dolgozik, vagy építőiparban többnyire ugyanazokat a mozdulatokat csinálja, és nagyon ritkán vannak változatos mozdulatok, például lapátolás, vagy emelés, talicskázás, stb... Másrészt ott bemelegítést nélkül emelik a terhet az emberek ami árt az izomnak meg az ízületeknek. Aztán hidegebb időkben ha az ember nem öltözik fel rétegesen akkor lehet ízületi gyulladást kapni ami csak évekkel később fog visszaköszönni. A bátyám fakitermelő cégnél dolgozott 20-25 évesen, aztán sofőrként vitte a farönköket, később meg elment kamionosnak. Ez mind szép és jó, a tesóm már 32 éves, és bizony amit 20-on évesen művelt kint hóban fagyba, szakadó esőbe, hiába öltözött be jól, nagyon nem öltözhetett mert ömlött róla a víz még mínuszokban is amikor a fákat vágták, és bizony az ízületei eléggé tropára mentek. A vállai kegyetlenül fájnak neki, meg a térdei is tropára mentek. Aztán a sok hajlongás a derekát is kinyírta, illetve az is hogy elkezdett órák hosszát kamionozni és az lett a vége hogy akkor órákig nem mozgatta meg meg semmi. Oké hogy néha eljárt edzeni de ez kevés volt és most még a 30-as évei legelején jár de már szenved az ízületi fájdalmaktól, az orvosok pedig mondták hogy nem lehet vele igazán mit kezdeni mert tönkretette őket.
2019. máj. 14. 10:02
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen mas... A szervezeted ahhoz alkalmazkodik, amit kap...

Ha egesz nap cementes zsákokat cipelsz, akoor azok az izmaid beleedződnek... Jön egy kondis srác és kiröhögheted, hogy nem bírja... De ő meg bír olyat amit te nem...

Pl en kőműves vagyok, bátyám asztalos.

Bátyám segített nekem, majd meg szakadt, pakolta gel a téhlát egesz nap az állványra, nap végére kikészült, nekem ez meg se kottyan...

En segítettem bátyámnak anyagbeszerzésben, bútorlap 2200mm*2770mm, én meg sem tudtam egyedül mozdítani, bátyám egyedül betette a lapokat a boxer hátuljába...

Dolgoztam költöztető cégném new yorkban, ott kötelező vokt napi 2 edzésen megjelennem, statikus tartásokra edzettünk...

A cég manhattan gazdagnegyedeiben vallal költözteteseket, pl zongora felcipelés mert nem fér be a liftbe a 30.ikra, jó móka volt.

2019. máj. 14. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!