Nem. Az erő az nem tömeg * sebesség. Az erő az a lendítőhatás mértéke. Az erőmelők erőre edzenek és nem gyorsulásra. Az erőhatásból következik a test gyorsulása és nem fordítva. Bár nem tudom miért erőlködök ilyen trollkérdéseknél.
2019. ápr. 28. 23:42
2/7 A kérdező kommentje:
Nem tudom miért vesznek itt mindent trollkérdésnek.A súlyemelők is edzenek gyorsaságra
2019. ápr. 28. 23:45
3/7 anonim válasza:
Igen, edzünk robbanékonyságra és kondícióra. Egyes elit erőemelő gyorsabban guggolnak fel 300kg-val mint az átlagember súly nélkül. Használunk a tempo work-höz emellett láncokat és gumiszalagokat a csökkenő-növekvő ellenállásért.
Vagy úgy gondolod, egy erőathléta gyorsasága maratonfutásban kéne negmutatkozzon? Mert ha igen, van egy emberméretű öltözőszekrényem rajta a neveddel.
2019. ápr. 29. 08:20
4/7 anonim válasza:
Nagy súlynál ha lendületből akarod megoldani a dolgot, az sérülés veszélyes, képzeld el hogy eddie hall lendületből akarta volna felhúzni az 500kilót, szétrepedt volna a gerince szerintem a hirtelen megnövekedett nyomástól.
2019. ápr. 29. 08:50
5/7 anonim válasza:
Nem. Az amit irtal az impulzus, az ero az impulzusvektor ido szerinti derivaltja. Kihagytad az idot a kepletbol.
Amugy szoktak olyan sorozatokat beiktatni, foleg edzes vegen, ami az 1rm 50-60%-aval, kifarasztott allapotban, rendkivul gyors pozitiv szakasszal huznak/nyomnak. Kell is, van elonye (nagyban javitja a mozgaskoordinaciot), de nem nagy sullyal csinaljak, mivel egyreszt nem is tudjak, masreszt serules veszelyes.
2019. ápr. 29. 10:33
6/7 A kérdező kommentje:
És ez az 50-60%-os gyors nyomás megdobja az erőszintet?
2019. ápr. 29. 11:09
7/7 anonim válasza:
Kozvetlenul nem. Egy komplett eroemelo edzesbe megfeleloen beiktatva pozitiv hatassal van ra, de onmagaban semmit sem er. Inkabb hagyd, vagy ha mindenkepp ki akarod probalni olvass utana hogyan alkalmazzak, es mely gyakorlatoknal van ertelme egyaltalan.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!