Mennyi ideig célszerű edzővel edzeni?
Már régóta szeretnék elkezdeni gyúrni, de igazság szerint nagy "kifogásgyáros" vagyok, viszont egyre jobban stresszel az ahogy kinézek.
15-16 évesen jártam majdnem egy évig, de nem igazán jött be, nem éreztem jól magam a társaság miatt.
Akkor csak egy edzéstervet írtak nekem amit végigvettünk az edzővel 1 héten át, de aztán magamtól csináltam, és nem vagyok benne biztos,hogy szabályosan.
Így most alkalmanként fizetnék egy edzőnek, de kiszámoltam és azért az iszonyat pénz lenne.
Egy hónapot még csak-csak kitudnék neki fizetni (50-60 ezer forint lenne a bérlettel együtt kb) de ennyi idő alatt megtudom tanulni a gyakorlatok helyes végrehajtását?
Elmondjam neki,hogy csak 1 hónapig lenne rá szükségem?
Bocs,hogy ilyen balek módon állok hozzá, de

Mindent, amit egy átlag edző megtaníthat, ingyen megtalálsz az interneten.
Powerbuilder, Athlean-X, ScottHermanFitness-t ajánlom, sima youtube csatornák, az első magyar.
Ha mégis az első utat választod, amit persze akkor se árt kiegészíteni a másodikkal: addig lesz rá szükséged, amíg nincs egy jó kezdő edzésterved amit addig tolsz míg fejlődsz benne, tudod kivitelezni a benne szereplő gyakorlatokat (benne kell legyen guggolás, fekvenyomás, felhúzás, evezés és mellről nyomás), és van egy koncepciód az étrendről. Egy korrekt edző mellett egy hónap nagyon bőven elég erre, és arra hogy rengeteg tanácsot megosszon veled aminek hasznát veszed a jövőben.
Viszont, hát a személyi edzők nagyrésze dilettáns kókler, ha az első edzésen padra ugráltatni vagy kocogtatni akar, és nem esik szó az első héten az általam említett 5 alapgyakorlatról, kókler és csak a pénzed fogják nyelni az edzések.

Attól függ,milyen edző.
Nem mindegy,hogy valami kókler fitnesz edző vagy Louie Simmons

Mindenféleképpen kell edző! Anélkül rendkívül nagy a sérülés veszélye. Csak edzővel állj neki. Én egy olyan 8-10 hónapot mondanék. Ez alatt persze nem csak a mozdulatokat tanulod meg hanem az étkezést, a szteroidok használatát stb. Ennyi idő alatt össze tudsz szedni egy olyan tudást, ami segít elindulni a testépítővé válás igencsak rögös útján.
💪

Ha nem vagy profi sportoló/atléta akkor a 4es megadta a tökéletes választ a kérdésedre.
Lényegében ma már ha van interneted és igazán utánajársz mindennek több forrásból és nézel különböző netes edzőket akkor összetudsz magadnak állítani egy jó étrendet és a valóságba is áttudod vinni a videón bemutatott gyakorlatokat helyesen anélkül hogy valakinek rád kéne szóljon hogy "ne mozgasd el a könyököd, egyenes háttal csináld stb akkor teljesen felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!