Tömegnövelés alatt ez belefér? Ez rendben van?
Ha nehezen hízol, akkor simán beleférhet. Tapasztalatból mondom. Én /Krisz/ 17 éve járok edzeni, extrém nehezen hízó típus vagyok. Az ilyen emberek ha nem esznek meg 4-5-6 ezer kalóriát naponta, azonnal elkezd csökkenni a súlyuk... Nekünk még megtartani is nagyon nehéz a tömeget, nem hogy növelni. Persze akinek nem ilyen a genetikája az nem tudja, hogy milyen érzés az, hogy reggeltől estig kb. eszel, a vacsorád pl. fél kiló kenyér, 15 egész tojásból rántotta, fél liter üdítővel, meg egy táblacsoki, a súlyod meg ennek ellenére 56kg 17 évesen 186cm magassággal... Én tudom milyen, mert ekkor kezdtem edzeni.
"Semmitől se hízok, talán izomtömeget sikerül növelnem és akkor megnő a súlyom" gondoltam...
Jól gondoltam, bár zsírt szinte semmit, de izmot sikerült építenem. 90kg-os testsúllyal még 78cm volt a derekam... Amikor életemben először 100kg fölé sikerült mennem, reggel hattól este 10ig óránként ettem a rizsgolyókat /fagyis kanállal mértem ki/... Közel 10g ch/tskg cht kellett bevinnem. Ekkor kezdtem diétázni. A tömeg felfelé nagyon nehezen jött, ellenben lefelé könnyen... 8 hét alatt 102kg-ról 84re mentem le /6% körüli testzsírral/ úgy, hogy heti 50g ch-t csökkentettem az étrendemben, és 3-4 szer szobakeróztam... Persze nem tudom, hogy genetikailag te is ebbe a kategóriába tartozol e, de ha nehezen hízol, akkor kb. bármit megehetsz, nem fogja rontani az izomtömeg növelést. Persze az más kérdés, hogy egészséges e az az édesség, csoki vagyis a "bármi".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!